7. Kapitola

163 9 2
                                    

A v nich stál môj brat Theo. Rýchlo som od seba Harryho odstrčila a zoskočila som z umývadla.
,, Čo si tu robila? " spýtal sa ma Theo.
,, Ám... Ja... Ja... Nič. A čo tu robíš ty?''
,, Ja sem chodiť môžem. To sa však o tebe povedať nedá. Ešte raz sa ťa pýtam. ČO. SI. TU. ROBILA? "
,, Prišla som sem, aby som sa odviazala. Vždy som zavretá len na hrade a nikdy nemôžem ísť von. Zajtra mám svadbu, ktorú nechcem, nikto mi nič nedovolí, tak sa kurva chcem trochu odviazať! " kričala som, no sama som bola prekvapená, odkial sa to vo mne bere. V živote som nenadávala a teraz som zahrešila. Môj brat sa očividne zhrozil, pretože otvoril ústa.
,, Lissa! Ako to rozprávaš? "
,, Ja.. Proste to zo mňa vyšlo, lebo všetko sa na mňa valí, som vo velkom strese tak sa potom nečuduj! " mračila som sa naňho.
,, Prosím, nepovec to ale otcovi. Dal by Harrymu odťať hlavu a mňa vydedí. " prosila som ho. Prvé slzy sa už drali na povrch.
Theo si povzdychol.
,, Nepoviem mu to, ale poď so mnou späť domov. " rázne odpovedal. Povzdychla som si, no bez protestov som prikívla. S Harrym sme sa rozlúčili. Vlastne iba ja. Brat odišiel von pred dvere , aby nám nechal súkromie. Otočila som sa na Harryho.
,, Prepáč mi to. " povedal, sklopil svoj pohlad k zemi a chytil sa za zátylok. Pošúchal si ho, ale ja som mu chytila obe ruky.
,, Mne to neprekáža Harry. Ty si tu pre mňa bol vždy. Od mojich trinástich až doteraz. Vždy si mi pomohol a podporil ma, aj keď si velmi dobre vedel, aké je rizyko, že ťa so mnou uvidia. Chcem ti povedať len jedno. Zajtra budem myslieť len a len na teba a na nikoho iného. Budeš mi velmi chýbať. Naozaj ti za všetko krásne ďakujem. Pokúsim sa ti to oplatiť. Keď si spomeniem, kolko si toho pre mňa obetoval, je hrozné, že som si to vôbec nezaslúžila... " položil mi svoj ukazovák na moje pery.
,, Ššš, ty si zaslúžiš iba to najlepšie. To skôr ja by som mal ďakovať tebe, že si sa so mnou bavila, že si sa na mňa vôbec pozrela a všímala si ma aj keď vieš, že ťa lúbim Liss. Viac než by sa malo, no ja som to nechcel. Chcel som, aby sme boli iba priatelia. Veď aj sme, no ja chcem viac. Viem však, že mi to nemôžeš splniť, ale to nevadí. Ďakujem ti Liss. " vydýchol a prisal sa na moje pery. Pritiahla som si ho bližšie k sebe. Po chvíly sme sa od seba odtiahli. Usmial sa na mňa, no mne stekali po lícach slzy. Po tichu som smrkla.
,, Zbohom Harry. " zašepkala som tak , aby to počul a rozplakala som sa. Rozbehla som sa preč. S Theom sme išli po celej ceste až pred hrad. Už som sa trochu ukludnila.
,, Môžeš mi povedať, ako si sa odtialto dokázala dostať? Veď celý hrad je strážený. " nechápal Theo. Zachichotala som sa.
,, Poď tadialto. " povedala som mu a odtiahla som ho preč.
Prišli sme zboku na to miesto pri strom.
Theovi som ukázala , nech ide prvý, no odmietol.
Prekrútila som nad ním oči, zobrala som ten otrhaný kabát a v tých mojich podpätkoch som sa vyštverala hore.
Kívla som naňho, nech už konečne ide a ja som odtial zoskočila.
Spolu sme sa pobrali domov. Vo vnútri práve hodiny odbili jedenásť večer. Teda... V noci.
Kráčali sme po chodbe, keď na nás vybehol náš otec.
,, Kde si bola?! A čo to máš do čerta na sebe? "
,, Otec, klud. Bola so mnou. Ja som sa jej ponúkol, že či nechce ísť so mnou na menšiu diskotéku. Neboj sa, bolo to tam bezpečné. Teraz sme odtial prišli a obaja sme z toho tanca unavený, takže ak dovolíš, ideme spať. Ona potrebuje byť odpočinutá na svojej svadbe. " zahovoril to Theo.
Takmer mi padla sánka, lebo som bola prekvapená, ako rýchlo vymyslel klamstvo. V tomto prípade som ho za to však obdivovala.
,, Máš pravdu synak. Si múdry. Choďte a ty Vasilissa, nech si zajtra príťažlivá. " povedal otec.
Presunula som sa do svojej izby. Pozdravila som Alegree, vrátila som jej ten kabát a poďakovala som sa. Ani som už nevnímala, kedy ma prezliekla do mojej nočnej košele. Zvalila som sa do postele a v momente , ako sa moja hlava dotkla vankúša, zaspala som...
Nová kapka na sveteee!
Štípu ma oči z toho chlóru...
aj vy ste sa tento rok kúpali? Verím, že áno.
Aké máte pocity?
Dúfam, že sa vám to páči.
Votes and komments... 😘😘

Predaná za majetokWhere stories live. Discover now