Hoofdstuk 12

560 19 4
                                    

"Nou?" Vroeg Damon ongeduldig. " Ga je nog praten, of ben je je tong verloren?" Thirsa's hart begon sneller te slaan. Aan Damon's gezicht te zien kon hij het horen. Plotseling veranderde zijn gezicht in verwarring. Hij keek naar de tas van Thirsa met een onbekende emotie. "Waarom heb je bloedzakken in die tas?" Vroeg hij.  Thirsa kalmeerde haarzelf en antwoordde met vijandigheid in haar stem. " Dat gaat je niks aan" zei ze ijzig. " Laat me gaan".  Damon leek diep in gedachten. "Dacht het niet , rooie" grijnsde hij. Hij probeerde haar bij haar arm beet te pakken , maar door haar vampier reflexen trok ze snel weg. "Wat wil je, Damon?" Vroeg ze geïrriteerd . " Wat ben je?" Vroeg hij dwingend. " Een leerling, net als je broer". " Doe niet zo onwetend, rooie" zei hij terwijl hij haar dreigend aankijkt. "Ik weet wat je bent" Damon zei. Thirsa bevroor van de schrik. Wat ze helaas niet wist, was dat het een afleiding was. Voordat Thirsa kon reageren, had Damon een verbena spuit in haar nek gestoken. Ze kon het brandende gevoel langzaam in haar voelen verspreiden. Ze kreunde zachtjes, maar was nog steeds bij bewustzijn  en staande. Het geschokte gezicht van Damon was bijna niet te missen. Hij brak haar nek terwijl ze nog zwak was, en voordat ze het wist werd het ineens donker.

"Wat heb je gedaan , Damon!" "Ze is niet menselijk, Stefan!" " Begrijp dat nou eens!" " Ze stal bloed van het ziekenhuis, reageerde op het verbena en ik brak haar nek". " Ze heeft een hartslag Damon!". " Mischien heeft ze wel dezelfde ring als Jeremy en is ze allergisch aan verbena" " Ze is niet menselijk, Stefan" " Ze is iets totaal anders..." "Dat weer ik ook Damon, ze is een heks, geen vampier" " Wat" Damon vraagt geschokt . Terwijl ze haar hartslag in toom hield, luisterde Thirsa naar het gesprek van 2 stemmen, waar ze later achterkwam dat het Damon en Stefan zijn. Terwijl de twee broers aan het discussiëren zijn, opent Thirsa langzaam haar ogen om te zien waar ze is. Het enige waar ze aan kon denken wanneer ze rondkeek, was dat het ingericht was alsof ze in 1900 waren. Niet dat dat een verrassing is, ze zijn vampiers.  " Je bent eindelijk wakker, he?" Hoorde ze iemand zeggen en ze draaide snel om. Damon keek haar recht aan, een wantrouwige blik in zijn ogen. In de tijd dat ze rondkeek, waren de twee broers gestopt met ruziën en hadden opgemerkt dat ze wakker was. " Thirsa" Stefan zei, een onduidelijke emotie op zijn gezicht." Wat ben je?" Thirsa keek vanuit haar ooghoeken naar links en rechts. De enige mogelijkheid was de voordeur en een trap. De trap is waarschijnlijk geen goed idee, omdat ze dan alleen maar omhoog gaat. En de deur, er is een mogelijk dat het dicht is.Damon, die haar acties heeft gezien, rijst een wenkbrauw op. " Denk er niet eens aan". Ze wil het niet vertellen, maar heeft ze wel een keus? Ze kan niet weggaan zonder haar kracht te laten zien, vampier, heks of wolf. Als ze het vertelt zijn ze waarschijnlijk sympathieker dan dat ze erachter komen. Bondgenoten is beter dan vijanden. En wie weet.....mischien helpen ze haar wel met de vernietiging van de Originals?

Terwijl ze haar afwachtend aankijken, is Thirsa haar keuzes aan het afwegen. Uiteindelijk kwam ze tot de beslissing dat ze het beter kan vertellen. De Voor's zijn in de meerderheid in tegenstelling tot de Tegen's. " Ik..." Begon ze langzaam. " Ik ben een Heks, Vampier ... En een Weerwolf". Nadat een geschokte stilte had plaatsgevonden, begon de boze blik, nee de woedende blik van Damon haar op haar zenuwen te werken. " Vertel ons geen leugens" Snauwde hij. Met een bedenkelijke blik in zijn ogen, begon Stefan te praten."Bewijs het" zei hij. Damon was het er mee eens. " Laat ons je googeltrucjes maat zien, rooie." Zei hij alsof ze geen mogelijkheid had om hem te overtuigen. Langzaam keek Thirsa in het rond, proberen om iets te vinden dat haar kan helpen. Totdat haar ogen op die van Damon landen. Haar ogen gevuld met pret. Dit zal hem leren. "Phasmatos Morsinus Pyrox Allum". Damon greep naar zijn hoofd. "Aah!" Schreeuwde hij. Een pijnlijke blik op zijn gezicht. Na een paar secondes stopte het weer."Niet jij ook!" Damon kreunde van de pijn en de zijn irritatie was makkelijk op te merken. Stefan kon zijn glimlach bijna niet onderdrukken. Thirsa deed haar ogen dicht. Ze haalde diep adem, concentreerde op haar ogen en deed ze open. Als iemand keek, zagen ze niet haar eigen oogkleur, maar een diep gele met een oranje gloed dat er voor in de plaats was gekomen. Daarna veranderde ze haar ogen weer terug. Dan liet ze de aderen onder haar ogen verschijnen en haar hoektanden. De fascinatie was te zien in Stefan's ogen, terwijl Damon keek alsof hij het niet wilde geloven. "Dit is niet mogelijk.." Fluisterde hij zacht, vergeten dat ze hem kon horen. Helaas was het wel zo. Thirsa is zoveel dingen genoemd. En de reacties zijn altijd hetzelfde geweest. Angst, verbazing, maar toch kan ze de steek van pijn die ze in haar hart voelt niet vergeten. Zelfs de wezens die net zoals haar zijn, wel niet helemaal zoals haar,zijn bang van haar. Snel veranderde ze zich weer terug. Een medelijdende blik kwam in Stefan's ogen. " Het zal vast niet makkelijk zijn geweest". Nu was het aan Thirsa om geschokt te kijken. Niemand had dat ooit tegen haar gezegd. Het was altijd de bange blikken in de ogen en de vermijdingen wanneer iemand erachter kwam. Een traan glijdt van haar ogen over haar wang. " Dankje" fluisterde ze, wetend dat hij haar heeft gehoord. "Waarom ben je hier?" Vroeg Damon, een en al irritatie in zijn stem. Snel veegde ze de traan van haar wang. "Wraak" antwoorde Thirsa eerlijk. Wat voor nut heeft het nu nog om te gaan liegen? "Voor wie?" Vroeg Stefan. " De Originals" Thirsa antwoordde. " Dat komt goed uit" Stefan zei. Verwarring was te zien in haar ogen. Waar heeft hij het over? Vroeg ze haarzelf af. " Wij gaan ook achter ze aan" "ff Hulp is altijd welkom". " Ik kan wel een paar bondgenoten gebruiken" antwoordde Thersa onverschillig. Maar van binnen was ze blij. Eindelijk heeft ze nu een kans om de klootzakken te laten lijden. Allemaal voor haar moeder.

----------------------------------------------
Hey allemaal!
Het spijt me voor iedereen die dit verhaal leest dat ik niet erg snel ben met een nieuw hoofdstuk. Ik probeer meer te doen. Tips zijn altijd welkom ;)

wraak (Discontinued)Where stories live. Discover now