13

1.4K 41 0
                                    

'Ik ben blij dat jullie het weer hebben goed gemaakt' zegt Lynn als ze al een tijdje met Wolfs in de keuken bezig is. 'Lynn ik hou echt heel veel van je moeder en het spijt me dat jullie vanochtend getuigen waren van onze ruzie, dat was niet de bedoeling, maar in een relatie zijn soms ook irritaties dat hoort erbij, zeker in een beginnende relatie, als je elkaar nog moet leren kennen en dan hebben wij ook nog eens dat we samen werken, dat maakt het allemaal nog eens extra moeilijk, maar het is weer goed echt waar'. 'Daar ben ik blij om, want ik vind jullie echt leuk samen, je maakt mijn moeder gelukkig, dank je wel' en ze geeft Wolfs een kus op zijn wang. Hij glimlacht naar haar.
'Komen jullie aan tafel' roept Lynn als ze de laatste schaaltjes op tafel zet. Wolfs draait de saté op de barbecue. Wanneer iedereen zijn of haar bord heeft vol geschept met al het lekkers van tafel komt Wolfs met een schaal sateetjes aanlopen. Eva schept het bord van Wolfs vol met sla, salade en rauwkost 'dank je schatje' geeft hij haar een zoen. 'Meiden wij willen nog iets met jullie bespreken' begint Eva. 'En wij willen eerlijk jullie mening, dus als jullie het niks vinden moeten jullie het gewoon zeggen. Wij zouden graag een paar keer in de week bij elkaar willen blijven slapen, om te beginnen in de weekenden, wat vinden jullie daarvan' vraagt Eva zacht 'wij dan ook neem ik aan' vraagt Lynn wijzend van Fleur naar zichzelf. 'ja tuurlijk wij laten 1 van jullie niet alleen thuis slapen' zegt Wolfs. 'Gezellig' jubelt Fleur 'ik vind het helemaal leuk, jij Lynn' kijkt ze haar vriendin aan 'ja ik ook' lacht deze. 'Nou mooi' zegt Wolfs en geeft Eva een verliefde kus. 'Ja heel fijn' zegt Eva 'maar dan gelden er voortaan ook de gewone huisregels hè, dan is het niet meer ieder weekend feest, zoals leuke dingen doen, lekkere hapjes en heel laat naar bed'. Fleur en Lynn kijken beteuterd. 'Nee Eva heeft gelijk meiden, dan is het gewoon net als voorheen maar dan met z'n vieren en tuurlijk doen we af en toe nog leuke dingen maar het is niet altijd feest' bemoeid Wolfs zich er ook mee. 'Oké' roepen ze in koor'. 'Laten we afspreken vrijdag uit school haal je je spullen thuis op, het ene weekend zijn we hier en het andere weekend bij ons, en op zondagavond gaan we weer naar ons eigen huis, goed?' Kijkt Wolfs de tafel rond 'en na een tijdje kijken we wel hoe het verder gaat'. Ze knikken allemaal en Wolfs slaat een arm om Eva heen 'jij ook mee eens mevrouw van Dongen' 'ja hoor meneer Wolfs' en ze geeft hem een zoen. 'Blijven wij hier vanavond al slapen pap' hij knikt en de meisjes zijn door het dolle. 'Zullen we morgen heel vroeg naar het strand rijden' stelt Wolfs voor 'jaaa' roepen de meiden weer in koor. Eva glimlacht. 'Dan rijden Fleur en ik straks even naar huis voor onze badkleding en slaapspullen' kijkt hij Eva aan ze knikt en knijpt hem tevreden in zijn hand. 'Dan zal ik nog maar een rondje gaan bakken hè' zegt Wolfs als hij naar de lege schaal kijkt.

De volgende ochtend wordt Wolfs al vroeg wakker, hij draait zich op zijn zij om naar een nog slapende Eva te kijken. Hij is dolgelukkig met de situatie, samen stapte ze gisterenavond in bed om niet meteen te gaan slapen, hij glimlacht als hij er aan terug denkt. 'Wat lig jij te lachen' hoort hij zachtjes naast zich 'hey knapperd ben je wakker' kust hij haar. 'Dat is nog eens fijn wakker worden' grinnikt ze 'maar uhh wat lachte jij nou' 'ik dacht aan gisterenavond en aan ons zo samen in bed' lacht hij. Ze kust hem 'ik hou van jou' zegt ze zacht 'ik ook van jou' kust hij haar terug. 'Maar kom we gaan eruit, we moeten op tijd weg anders staan we in de file'.

Ze zitten in de auto opweg naar het strand 'uhhmm mam, Floris, Fleur en ik hebben er nog eens over nagedacht maar uhh..' Verschrikt kijkt Eva achterom 'vinden jullie het toch te snel gaan' vraagt ze 'neehee dat niet' 'Ohh gelukkig' zegt Eva zacht en draait zich weer recht ''wat dan Lynn' vraagt Wolfs 'nou wij denken dat het makkelijker is als we zondagavond ook nog blijven slapen, anders moeten wij op zondagavond op de fiets naar huis terwijl we al onze schoolspullen toch bij hebben ivm huiswerk, dan kunnen we net zo goed op maandag samen naar school fietsen en jullie samen naar het werk'. Wolfs en Eva schieten allebei hard in de lach 'stelletje bijdehante wijsneuzen' roept Eva nog lachend en ze wisselt een blik met Wolfs die knikt 'wij zullen het er vandaag samen over hebben, want het voorstel is goed, daar hebben jullie wel een punt'.

Na een hele gezellige dag op het strand wilde de meiden perse nog iets op de boulevard eten, dus veel te laat rijden ze weer richting Maastricht. Lynn en Fleur zijn allebei in slaap gevallen achterin dus Eva en Wolfs overleggen het voorstel van de meiden 'ze hebben wel gelijk, dan moeten ze zondagavond alleen naar huis fietsen want die fiets hebben ze de volgende dag weer nodig om naar school te gaan' zegt Wolfs 'zullen we het dan maar doen' lacht Eva 'graag' kijkt hij haar lachend aan. 'Oké maar nu zet ik jullie thuis af en rijd ik met Fleur naar huis' voor de deur nemen ze nog innig zoenend van elkaar afscheid 'tot morgen Floris, bedankt voor de gezellig dag' 'tot morgen Eva bedankt voor de heerlijke nacht' knipoogt hij naar haar.

Oude liefde roest niet (flikken Maastricht)Where stories live. Discover now