2

1.5K 39 0
                                    

'En... Hoe was je eerste schooldag hoort Lynn haar moeder al roepen vanuit de keuken. 'Ja wel leuk, er zit nog een nieuw meisje in de klas dus we hebben samen opgetrokken' roept Lynn als ze haar jas ophangt aan de kapstok en doorloopt naar de keuken om haar moeder een kus te geven. Tijdens het eten vertelt Lynn haar moeder over haar eerste schooldag en over Fleur, dat zij deze zomer ook verhuist is maar dan vanuit Amsterdam. 'Mag Fleur morgen uit school hier komen' 'ja tuurlijk meid, gezellig, ik ben blij dat je zo snel een vriendin hebt'.

De volgende dag op het schoolplein zoekt Lynn Fleur meteen weer op en samen lopen ze vrolijk de school in. Opzoek naar het juiste lokaal gelukkig komen er twee meiden aan lopen 'Lynn, Fleur deze kant op hier moeten we zijn'. 'Ohh dank je' zegt Fleur lachend 'ik vind het nog een doolhof hier'. 'Hoe heten jullie' vraagt Lynn 'Isa en Lara, komen jullie gezellig voor ons zitten' Fleur en Lynn knikken.
Het laatste uur valt al uit dus om 2 uur lopen ze richting het fietsenhok 'ga je mee naar mijn huis' vraagt Lynn aan Fleur 'ja is goed mijn vader is pas rond 6 uur thuis hij moest nog wat doen in Amsterdam'. 'En je moeder' vraagt Lynn. 'Mijn ouders zijn 2 jaar geleden gescheiden, mijn moeder is een beetje apart ze is 3 maanden geleden vertrokken naar Spanje, om zich zelf te zoeken' zegt Fleur spottend. 'Ohh wat vervelend voor je dat je moeder zo ver weg is' zegt Lynn voorzichtig 'nou ik woonde al bij mijn vader sinds de scheiding'. 'Ohh oké'.

Als ze bij Lynn thuis komen ligt er een briefje "ik ben op gesprek voor nieuw werk tot straks". Lynn schenkt 2 glazen met cola in en ze ploffen op de bank. 'Waarom ben jij eigenlijk naar Maastricht verhuist' vraagt Fleur. Lynn slikt 'mijn vader is iets meer dan een half jaar geleden overleden, mijn moeder kon het niet meer aan om in ons huis te blijven wonen, ze is hier geboren en wilde dus terug, een nieuwe start maken'. 'Ohh wat erg voor je' 'ja mijn vader was al heel lang ziek en er was niks meer aan te doen'.

Gezellig kletsend brengen ze verder de middag door. Rond half 5 horen ze de voordeur open en dicht gaan 'hoi schat hoe was het op school' 'ja goed hoor, dit is Fleur waar ik je over vertelde' zegt Lynn 'hoi Fleur ik ben Eva van Dongen' zegt Eva als ze in de mooie helder blauwe ogen van Fleur kijkt die glimlacht. 'Ik ben blij dat jullie het zo goed samen kunnen vinden, dan heb je toch wat steun aan elkaar in jullie nieuwe klas'. Praat Eva verder als ze richting de keuken loopt. 'En hoe was het gesprek mam' 'ja goed, ik denk er nog over na maar ik zou maandag al kunnen beginnen, wel spannend hoor'.
'Maar uhh ik begin alvast met koken zodat we op tijd kunnen eten want ik ga vanavond weer beginnen met hardlopen'. 'Oké mam'. 'Fleur ga je mee vanavond hardlopen' vraagt Lynn. 'Uhh ja is goed gezellig, maar dan ga ik nu naar huis om alvast te koken, hoe laat spreken we dan af'. 'Mam, Fleur en ik lopen ook mee is dat goed' 'ja hoor gezellig'. 'Kwart over 7 bij de ijssalon bij de Maas'.

'Ha lieve schat, hoe ging het vandaag' 'ja goed hoor pap, ik ben uit school met Lynn meegegaan naar haar huis en vanavond gaan we hardlopen samen met haar moeder' zegt Fleur enthousiast 'hardlopen' trekt haar vader er een vies gezicht bij. 'Ja pap zou voor jou ook goed zijn' klopt ze hem lachend op zijn buik. 'Maar uhh we kunnen gelijk aan tafel, alles is al klaar want ik moet over een uur al weg'. 'Je hebt al lekker gekookt, dat is lief van je' en hij geeft haar een kus in d'r haar. 'Hoe was het in Amsterdam' 'goed, ik heb de laatste dingen opgeruimd en schoongemaakt en een sleutel aan de makelaar gegeven zodat hij bezichtigingen kan doen. Als het huis verkocht is gaan we opzoek naar een koophuis, voorlopig hebben we het samen prima hier toch'. Fleur knikt en glimlacht naar haar vader 'toch mis ik Amsterdam pap en mijn vriendinnen'. 'Ik weet het meid maar het komt goed, wij redden het samen wel'. 'Morgen eind van de middag heb ik een gesprek op het buro over een nieuwe partner en maandag kan ik beginnen'.

Oude liefde roest niet (flikken Maastricht)Where stories live. Discover now