7

1.4K 41 0
                                    

'Ik denk dat dat de beste oplossing is, wil Mechels het niet zal ik op zoek gaan naar een andere baan of functie. Maar aan de andere kant misschien krijgen we wel geen relatie en maken we onnodig slapende honden wakker'. 'Daar heb je gelijk in, dat is de keuze die we maken maar ik heb geen zin in weer een geheime relatie en dat stiekeme, puberale gedrag, daar voel ik me nu toch wel te oud voor' glimlacht hij. Ook Eva moet lachen om zijn woorden 'ja voel jij je al oud' grapt ze. 'O nee helemaal niet mijn dochter is 15 en die zegt regelmatig dat ze trots is op haar stoere vader en ondanks dat ik de 40 net gepasseerd ben en al enkele verdwaalde grijze haren heb nog jong van geest ben'.
Eva denkt terug aan het gesprek van die ochtend met Lynn en de eerste tranen rollen al over haar wangen. 'Eef wat is er' springt Wolfs verschrikt op en gaat naast haar op de bank zitten en slaat troostend een arm om haar heen. Hortend en stotend vertelt Eva over het gesprek van vanochtend 'je hebt een slimme dochter Eef, jij moet doen wat jij denkt dat goed voelt, als je nog niet toe bent aan een relatie moet je het niet doen, ik geef eerlijk toe dat ik je geweldig vind en het heel graag een kans wil geven, maar als jij twijfelt of het te snel vind gaan moet je het zeggen, we doen het op jou tempo'. Weer verdrinkt ze in die mooie hemelsblauwe ogen 'je bent zo lief' fluistert ze 'ik weet niet wat je met me doet maar vanaf het eerste moment dat ik je weer zag heb je iets bij mij los gemaakt, die verliefdheid is nooit weggeweest, jij bent nooit echt weggeweest, na al die jaren, dat gevoel zit er nog steeds' en ze geeft hem een liefdevolle kus hij slaat zijn andere arm ook om haar heen, de kus wordt intenser en zachtjes trekt hij haar op zijn schoot met haar handen woelt ze door zijn haar, langzaam verplaatst zij haar lippen naar zijn nek om daar kleine kusjes te geven een zachte kreun ontsnapt aan zijn lippen, zijn handen strelen haar rug en zakken af naar haar heupen en billen om haar op te tillen en op haar rug op de bank te leggen, zachtjes gaat hij op haar liggen en legt een weg van kleine kusjes af van haar lippen naar haar hals, de bovenste 2 knoopjes van haar blouse zijn open verder gaat hij niet, zo liggen ze bijna een uur te zoenen, te strelen, lieve woordjes in elkaars oor fluisterend zonder dat er ook maar 1 kledingstuk is uitgegaan. Langzaam maakt hij zich van haar los, hij glimlacht en fluistert 'je bent nog net zo lekker als vroeger, al niet nog lekkerder'. Ze glimlacht verlegen 'jij ook' fluistert ze. 'Zullen we iets eten en ons fatsoeneren en dan naar Mechels gaan' kijkt hij haar vragend aan. 'Ja is goed, we doen het' glimlacht ze en ze geeft hem nog een kus.

Verbaasd kijkt mevrouw Mechels op als ze samen in de deuropening staan. 'Meneer Wolfs, mevrouw van Dongen kom verder en neem plaats'. Vragend kijkt ze van de een naar de ander 'jullie hebben met elkaar gesproken over een eventuele samenwerking neem ik aan' beide knikken en Eva kijkt in de richting van Wolfs dat hij mag beginnen 'wij hebben in de afgelopen dagen een aantal keer met elkaar gesproken en het lijkt ons erg leuk om weer samen te gaan werken, maar wij willen wel open kaart spelen, in het verleden hebben wij een kortstondige relatie gehad, we waren jong en dachten niet na. Op een gegeven moment heeft Eva besloten om overplaatsing aan te vragen ze was bang voor eventuele consequenties voor ons beide carrières. Sindsdien hebben wij elkaar niet meer gezien of gesproken tot van de week'. Met grote ogen kijkt Mechels hun aan 'WoW, ik had veel verwacht maar dit niet' lacht ze 'ik ben blij dat jullie zo eerlijk zijn maar hoe staat het er nu voor'. 'Ja dat weten we niet, we hebben beide een turbulente periode achter de rug, mijn man is een half jaar geleden overleden, Wolfs is pas gescheiden, we zijn allebei net verhuist, dus nogal hectisch allemaal maar wie weet wat er allemaal kan gebeuren, misschien bloeit er iets moois op maar voor nu kunnen we daar niks over zeggen daarom willen wij hier eerlijk over zijn'. 'Uhhmm ja, ik waardeer jullie eerlijkheid, om zo een twee drie te beslissen is moeilijk ik zou er eigenlijk even goed over na willen denken maar aan de andere kant jullie zijn allebei goede, ervaren rechercheurs en die kan ik wel gebruiken plus jullie zijn allebei volwassen mensen mocht het op een relatie uitdraaien neem ik aan dat jullie daar professioneel mee om kunnen gaan en werk en privé gescheiden kunnen houden. Lukt dat niet dan zal ik 1 van de 2 moeten overplaatsen. Dus bijdeze gefeliciteerd en welkom in ons team Eva. Verrast en blij kijken Eva en Wolfs elkaar aan 'bedankt' zegt ze tegen mevrouw Mechels en geeft haar een hand. Ik zal jullie meteen voorstellen aan jullie collega's.
'Mensen mag ik even allemaal jullie aandacht, ik wil jullie voorstellen aan ons nieuwe recherche koppel Floris Wolfs en Eva van Dongen, zij hebben beide al heel wat jaren ervaring en vanaf maandag zijn wij dus weer helemaal compleet , maandag kunnen jullie verder kennis maken voor nu weer aan het werk'. Wolfs en Eva geven mevrouw Mechels een hand en lopen samen naar buiten. 'Vanavond vieren met een etentje' vraagt hij lachend aan Eva. 'Is goed, maar nu wil ik snel weg hier' lacht ze geheimzinnig en ze stappen in de auto en Eva rijdt het parkeerterrein af om een stukje verder de auto weer te parkeren en Wolfs innig te zoenen 'dit doet me denken aan vroeger' zegt hij lachend en drukt zijn lippen weer op de hare.

Oude liefde roest niet (flikken Maastricht)Where stories live. Discover now