6

1.4K 45 0
                                    

'Ja dat kan ik me ook nog heel goed herinneren, dat was wel heel fout van ons hè' ze knikt met haar hoofd 'maar wel geweldig' fluistert hij zacht 'die arrestant die helemaal door het lint ging, die we met moeite samen in de cel kregen en een minuut later stonden wij samen in de cel ernaast....als we toen gesnapt waren...' Opdat moment staat de serveerster aan hun tafel met 2 broodjes ze laten elkaars handen los en wensen elkaar eet smakelijk. Als Wolfs zijn broodje bijna op heeft begint hij weer te lachen 'en al die stiekeme zoenpartijen, in de kleedruimte, bij de wc's, in de verhoorkamer of in de auto' weer begint Eva te blozen.

Na een uurtje lopen ze samen het terras af  'ik vond het gezellig Eef' fluistert hij als ze tegenover elkaar staan. Langzaam buigt hij iets naar voren om haar weer te zoenen 'ik hoop je snel weer te zien' fluistert hij in haar oor.  Na nog een laatste kus lopen ze ieder een andere kant uit.

'Pap, mogen er morgenavond een paar meiden wat komen drinken' 'tuurlijk schat, gezellig, zeg maar wat ik in huis moet halen dan doe ik morgen nog wat boodschapjes'. Ze geeft hem een kus op z'n wang 'dank je pap'.

Na het eten pakt Wolfs zijn telefoon om Eva een berichtje te sturen:

W: "hoi Eef morgenavond iets gaan drinken samen, er komen hier een paar vriendinnen van mijn dochter"

E: "ja gezellig mijn dochter is morgenavond ook weg, maar we moeten het nog wel over het werk hebben want morgen zou ik Mechels iets laten weten"

W: "kom morgenochtend een kop koffie bij mij drinken dan bespreken we het, ik zou het erg leuk vinden om weer samen te werken"

E: "is goed wat is je adres"

s'avonds in bed ligt Eva te denken aan die middag, die kriebels in haar buik toen hij haar zoende, kan dat wel Frank is pas een half jaar dood maar ze vind hem na al die jaren nog steeds heel leuk, de twijfels slaan toe, doe ik er wel goed aan wat als we straks weer een verhouding krijgen, hoe moet dat dan met onze samenwerking. Onrustig valt ze in slaap om die nacht een paar keer bezweet wakker te worden en al die keren was ze met haar gedachten bij Wolfs. Gebroken stapt ze dan ook uit bed met flinke wallen onder haar ogen 'zo mam heb je slecht geslapen' vraagt Lynn ongerust, Eva knikt 'om papa' vraagt Lynn zacht. 'Nee' schudt Eva met haar hoofd 'twijfels over mijn nieuwe werk'. 'Waarom dat mam' 'ik heb mijn nieuwe partner gesproken en die blijk ik van vroeger te kennen'. 'Is hij of zij zo erg' vraagt Lynn verbaasd. Met blozende wangen wendt Eva haar blik af en schudt weer met haar hoofd'. 'MAM' gilt Lynn lachend 'waarom bloos jij, is het een leuke man' waarschuwend kijkt Eva haar dochter aan 'Lynn je vader is pas een half jaar dood' 'ja maar mam papa heeft duidelijk gezegd dat hij niet wil dat je voor de rest van je leven alleen en ongelukkig blijft, ook heeft hij mij gezegd dat ik niet boos mocht worden als jij een nieuwe vriend zou krijgen dat als hij lief zou zijn voor jou en aardig tegen mij dat ik blij moest zijn voor jou'. Tranen lopen over Eva's wangen 'heeft papa dat tegen jou gezegd' 'ja mam je bent pas 39 je moet genieten van het leven en niet blijven treuren om papa'. 'Je vader zit in mijn hart en ik zal hem nooit vergeten dat beloof ik' snikt Eva. 'Ik ook niet mam' en ze slaat haar armen om haar moeder heen voor een dikke knuffel. 'Ik moet zo naar school, redt jij het vandaag anders blijf ik thuis hoor'. 'Nee nee het lukt wel ga maar gauw anders kom je te laat'.

Tegen 10 uur parkeert Eva haar auto voor een mooi appartementencomplex. Met make-up heeft ze haar wallen en donkere kringen niet helemaal kunnen verbergen. Zenuwachtig belt ze aan 'hey Eef goede morgen kom binnen' begroet Wolfs haar vrolijk. 'Slecht geslapen' grinnikt hij maar dan ziet hij dat haar ogen nog rood zijn van het huilen 'sorry' zegt hij zacht met een serieus gezicht 'ga lekker zitten, wil je koffie of thee' 'doe maar koffie alsjeblief' en ze neemt plaats op de bank. Even later komt hij aanlopen met 2 koppen koffie en 2 gevulde koeken en neemt plaats tegenover haar in een stoel. 'Wil je er over praten' vraagt hij zacht. Ze twijfelt en even blijft het stil 'ons, Frank, onze samenwerking' verbreekt ze dan de stilte. Hij knikt en zoekt naar de juiste woorden 'ik begrijp dat het heel moeilijk voor je moet zijn, frank die nog zo kort geleden is overleden, ik die dan ineens voor je neus staat en dan al die herinneringen aan vroeger, dat zal de keuze niet makkelijker maken maar ik heb vannacht ook liggen piekeren en ik denk dat het verstandig is als we open kaart spelen. Toen waren we jong en uitbundig, nu zijn we ouder en hopelijk wijzer en verstandiger, we hebben beide de verantwoordelijkheid en zorg voor een kind dus als we eerlijk zijn en aangeven dat er een mogelijkheid is dat we een relatie krijgen ligt de keuze bij Mechels of ze ons laat samenwerken' een kleine glimlach verschijnt over Eva's lippen 'je bent wel een stuk verstandiger geworden de afgelopen jaren' grapt ze. 'Je moet eens weten' knipoogt hij naar haar en de kriebels gieren alweer door haar buik.

Oude liefde roest niet (flikken Maastricht)Where stories live. Discover now