3

1.4K 40 0
                                    

'Goede middag, Floris Wolfs, ik heb een afspraak met mevrouw Mechels'. Loopt u maar mee' zegt de baliemedewerkster.
'Ah meneer Wolfs komt u binnen en ga zitten' zegt mevrouw Mechels 'welkom op buro Limburg-Zuid, ik heb uw dossier doorgenomen en u heeft een uitstekende staat van dienst dus wij zijn meer dan blij met uw komst'. 'Ik ben ook erg blij om hier te mogen werken, weer een nieuwe uitdaging daar was ik aan toe' antwoordt Wolfs. 'Normaal gesproken zou u een partner toegewezen krijgen die hier al een aantal jaren in dienst is om u wat wegwijs te maken maar deze is langdurig ziek, aangezien u een zeer ervaren rechercheur bent ben ik bezig met nog een nieuwe ervaren rechercheur, zij is gisteren op gesprek geweest en heeft om een paar dagen bedenktijd gevraagd aangezien zij bijna een jaar met buitengewoon verlof is geweest. Zij is ook heel ervaren en heeft ook een uitstekende staat van dienst dus het leek mij goed om jullie aan elkaar te koppelen'.
'Waar komt ze vandaan' vraagt Wolfs 'ze heeft bijna 15 jaar in Utrecht gewerkt, haar naam is Eva van Dongen'. Met grote ogen kijkt Wolfs Mechels aan 'Eva van Dongen' zegt hij dan 'zij was mijn eerste partner in Amsterdam toen wij net van de opleiding af kwamen' zegt hij lachend. 'Heeft u haar vertelt dat wij samen gaan werken'. 'Nee volgens mij heb ik uw naam niet genoemd'. 'Zou ik haar telefoonnummer mogen misschien kan ik haar overtuigen, het lijkt mij leuk om weer met haar samen te werken'. Even ziet hij Mechels denken 'momentje ik stuur haar een appje'. Na een paar minuten krijgt ze een appje terug 'ik mag u haar nummer geven, dus bijdeze' en ze krabbelt het nummer op een kladblaadje. 'Het is nu woensdag, vrijdag neem ik contact met u op over de eventuele samenwerking met mevrouw van Dongen maar we spreken af maandag ochtend 8 uur beginnen, is dat prima' 'ja prima, ik ben present' lacht Wolfs. Ze nemen afscheid en Wolfs loopt naar buiten, hij stapt in zijn auto en verlaat het parkeerterrein. Na een paar minuten zet hij zijn auto aan de kant en pakt zijn telefoon en toetst het nummer van Eva in. 'Eva van Dongen' hoort hij aan de andere kant van de lijn. Even blijft hij stil 'Eva ben jij het echt' 'met wie spreek ik' vraagt ze 'sorry met Wolfs, Floris Wolfs'. 'Floris' zegt ze zacht 'hoe kom jij aan mijn nummer'. 'Van mevrouw Mechels' zegt hij lachend. 'Nee dat meen je niet' 'jawel, zullen we iets afspreken' vraagt hij 'j-ja is goed' antwoordt ze stotterend. 'Vanavond half 8 op het vrijthof?' 'Is prima tot dan' antwoordt ze nog steeds verbouwereerd.

Tijdens het eten zegt Eva tegen Lynn dat ze vanavond even weg is voor haar werk. Lynn zegt toch veel huiswerk te hebben en dat ze zich dus niet verveeld.

Na het eten loopt Wolfs naar zijn kamer om zich om te kleden. 'Zozo pap, heb je een afspraakje, dat gaat al snel, we zijn net een week in Maastricht'. Met gefronste wenkbrauwen kijkt hij haar aan 'hehe jonge dame pas op je woorden hè, ik ben nog even weg voor mijn werk, ik ben op tijd weer thuis'.

Zenuwachtig loopt Eva het vrijthof op, Floris Wolfs zou ze hem nog herkennen....jawel die mooie helder blauwe ogen, dat kan niet missen. In de verte ziet ze hem al staan met zijn rug naar haar toe maar die houding en dat haar, dat moet hem zijn. 'Floris' zegt Eva als ze vlakbij hem is, hij draait zich om en glimlacht 'Eva hoe is het met je' en steekt zijn hand naar haar uit om haar daarna 3 zoenen op haar wang te geven. 'Goed en met jou, wat brengt jou naar Maastricht'. 'Zullen we op een van de terrasjes gaan zitten, dat praat wat makkelijker' en ze lopen samen richting een van de terrasjes waar het al gezellig druk is. 'Jeetje Eef wat goed om je weer te zien, wat is dat lang geleden joh'. Ze knikt en kan haar ogen bijna niet van hem afwenden'. '16 jaar' zegt ze zacht. 'Waarom Eef, waarom ben je weggegaan?' Ze zucht 'het kon niet Wolfs, jij had een relatie en op het werk zouden we ook problemen krijgen' ze kijkt naar de grond en slikt een brok in haar keel weg. Net op dat moment staat er een serveerster naast hun tafeltje, 'wat mag het zijn'. Hij kijkt Eva aan 'een wijntje?' ze schudt haar hoofd 'spa blauw alsjeblieft' 'en voor mijn een biertje alsjeblieft' zegt hij tegen het meisje.
'Waar ben je zo plotseling naar toe gegaan' 'ik las dat ze in Utrecht nog mensen zochten, ik heb meteen gebeld en kon komen, ik heb al mijn spullen ingepakt en ben vertrokken. Ik kreeg van een collega een adresje van een pension en ben daar nooit meer weggegaan'. Hij kijkt haar vragend aan.

Oude liefde roest niet (flikken Maastricht)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora