Mevrouw Van Loo

684 31 21
                                    

'Ik hou van jou', fluistert Jonas meerdere malen in mila's oor. Hij geeft haar een kusje in haar hals. 'Als je nu alsjeblieft je oogjes nog wilt openen, dan kunnen we ons klaarmaken', zei Jonas. Mila hield koppig haar ogen dicht. Jonas bedacht iets. 'Weet je wat ik wil doen als we thuis zijn?', vroeg Jonas. Mila draaide haar in een ruk om. Jonas deed al zoveel voor haar, nu had ze de kans iets terug te doen. 'Wat?', vroeg mila. 'Een verrassing', zei Jonas. Mila zuchtte. -nu kan ik weer niks voor hem doen-. 'Is dat niet goed?', vroeg Jonas. Mila knikte. 'Ja, dat is goed hoor, maar ik wil jou graag helpen en ook meehelpen met jou dromen te verwerkelijken', zei mila. 'Mijn droom is samen met jou gelukkig zijn en die is uitgekomen', zei Jonas. 'Maar als die droom al is uitgekomen dan wilt dat zeggen dat je opzoek moet gaan naar een nieuwe droom', zei mila blij. 'Ja, ik heb een nieuwe en die is aan het uitkomen, maar dat is nog een verrassing', zei Jonas geheimzinnig. Mila houdt niet echt van verrassingen. Ze begon al lichtjes te stressen. 'Het is toch niets erg hé?', vroeg mila. 'Voor jou niet, misschien voor mij wel', zei Jonas, maar hij was wel overtuigt dat dat niet zou zijn. Dat hoopte hij toch. 'Maar nu gaan we opstaan want we hebben al genoeg tijd verloren, straks moeten we inpakken', zei Jonas. Mila gooide het deken van haar af en wandelde de badkamer in. Jonas had zich natuurlijk al aangekleed. 'Waar zijn Charlie en Jimmy?', riep mila vanuit de badkamer. 'Die zijn al beneden aan het eten', zei Jonas. Mila beet op haar tanden en deed snel verder.

Na het eten en het inpakken

Alex
'Ik moet zometeen vertrekken, wil je echt niet met ons mee?', vroeg Alex. Hanne haar ogen werden waterig. 'Ik wil heel graag met je mee, maar m'n ouders...ik woon hier en ze zouden me niet zomaar laten gaan, ik beloof je te komen opzoeken! Dit is niet het einde!', zei Hanne. 'Dan blijf ik wel hier, ik zal het zeggen aan mijn ouders en mijn vrienden', zei Alex. 'Nee! Dat moet je niet doen! Je school is belangrijk voor je en je vrienden zijn dat ook! Als ik echt van je hou moet ik je laten gaan, maar vergeet alsjeblieft niet van mij te houden!', zei Hanne. Ze nam zijn handen vast. 'Ik zal altijd van je blijven houden, jij blijft mijn eeuwige liefde, we gaan vertrekken...', zei Alex. De trein kwam van in de verte aangereden. Alex kuste Hanne voor de laatste keer als afscheid. Ze zien elkaar ooit weer. Dat staat vast. Skypen gaan ze zeker nog doen. Alex is altijd zo'n komiek en nu is hij zo ontroert en spatten de tranen uit z'n ogen. De anderen vonden het zo moeilijk om te zien dat hun vriend zoveel verdriet had. De trein rende. De deuren gingen open. Alex gaf haar een laatste knuffel. Hij liep de trein op. Naar zijn vrienden. Hij keek uit het raam naar Hanne die hem aan elk raampje aan het zoeken was. Haar blik richtte zich op Alex. Haar lippen vormden "ik hou van je". De trein verdween uit Oostende. Alex staarde als een zombie naar beneden. Charlie doet haar arm om Alex heen. Alex nam Charlie in een omhelzing en liet zijn tranen de vrije gang gaan. 'Je gaat haar nog wel eens zien, het is nu nog maar juli, je hebt nog een hele maand om haar te zien', zei mila om hem hoop te geven. Jimmy gaf Alex een zakdoek. In een klein uur waren ze weer in Antwerpen. Ieder liep z'n kant uit. Jonas haalde Charlie nog snel in. 'Charlie kan ik je even spreken?', vroeg Jonas. Charlie knikte en ging met hem apart staan. 'Ik moet iets in het stad gaan halen, oké, ik ga je zeggen wat, maar je moet mij beloven dat je niks verklapt', zei Jonas. 'Ik zweer het!', zei Charlie. Jonas aarzelde even. 'Ik zou mila ten huwelijk willen vragen en ik heb een ring laten maken en ik moet die nu gaan halen, maar ik laat mila niet graag alleen, ik zou niet willen dat haar iets overkomt', zei Jonas. 'JE GAAT MILA T...', Jonas legde z'n hand op haar mond. Mila keek naar hun. Ze had heel goed gehoord dat ze haar naam zei. 'Een geheim! Dus ik zie je straks?', vroeg Jonas. Charlie knikte en liep naar mila. Jonas zei tegen Jimmy dat Charlie even bij mila blijft, daarna ging hij de stad in.

'Over wat hadden jullie het daarstraks?', vroeg mila nieuwsgierig. 'Over...roze pony's en bevers die dammen bouwen', loog Charlie. Toen ze nadacht over wat ze had gezegd dan klonk het niet echt als een goed gelogen zin. 'En wat is hij nu aan het doen?', vroeg mila. 'Hij...euhm..hij werkt aan een verrassing', zei Charlie. 'Zit jij ook al in het complot?!', vroeg mila. Charlie schudde. Mila bleef koppig doorvragen. Na een klein uur kwam Jonas terug.

The story of milaWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu