12-Yalanlar

177 30 5
                                    


Avukatın kalemi kendisine vermesinden birkaç gün sonra Melinda ile tanışması, Alex'e tesadüf gibi gelmiyordu. İlk başlarda bunu anlamamıştı ama Melinda'nın öldürdüğünü iddia ettiği Johan'la konuşmalarını duyduktan sonra emin olmuştu. Bir plan vardı ve Melinda bu planda önemli bir rol oynuyordu.

Kalemi kendisinden almak isteyen Johan'la, kalemi kendisine veren avukatı tanıması, Melinda'nın hangi tarafta olduğunu anlamayı güçleştiriyordu. İki grupla birden çalışıyor olması mantık dışıydı. Doğrusu bu olayların hepsi mantık dışıydı.

Avukatın sesini duyunca düşüncelerinden sıyrıldı.

"Mel tatlım, Johan'ı zapt etmelisin, çok aceleci davranıyor."

"Biliyorum ama Alex'e güvenmiyor."

"Ben güveniyorum" dedi avukat. "Alex bu laneti bitirebilecek tek kişi. Alexander Martinelli'nin adını taşıyor."

"Beş yüzyıllık lanetin bitebileceğine inanmak zor geliyor ama ben sana güveniyorum Tony."

"Teşekkürler tatlım. Şimdi Alex'e kalemi neden verdiğimi anlıyorsun değil mi? O kalemi kullanıp laneti tetiklemesi gerekiyordu. Ancak bu sayede lanetin taşıyıcısı olabilirdi."

"Biliyorum ama Alex için üzülüyorum."

"Bakıyorum birkaç haftada çok bağlandın o adama."

"Hayır Tony öyle değil. Alex çok kibar ve düşünceli birisi."

"Seni neredeyse öldürüyordu. Ben yetişmeseydim..."

"O zaman lanetin etkisi altındaydı."

Alex duyduklarına inanmakta zorlanıyordu. Doğru bildiği şeylerin asılları ortaya çıktıkça, ne gibi bir oyunun içine düştüğünü düşündü. Avukat, Melinda ve Johan beraber çalışıyorlardı. Kendisini bir lanete bulaştırmışlardı.

İçeri girip silahıyla ikisini de vurmayı düşündü. Fakat Melinda'nın sözleri onu alıkoyuyordu. Kadın Alex'den gerçekten etkilenmiş olmalıydı. Yine de içeri girip, avukatın başına silahı dayayıp, gerçekleri anlatmasını isteyebilirdi.

Çalan telefonun sesi dikkatini dağıttı.

"Evet Johan."

"..."

"Anladım. Her an gelmek üzeredir. Kalemi kanıtların arasına koyduysan onu yönlendireyim."

"..."

"Tamam, hoşça kal."

Melinda telefonu kapattığında Alex'in tek düşündüğü kalemi geri alabilecek olmasıydı. Evden çıkıp doğruca karakola gitti. Yüzbaşının karşısına çıkıp, geri dönmek istediğini ve özür dilemeye hazır olduğunu söyledi.

Yüzbaşı özür dilenmesi gereken adamı odasına çağırttı. Alex, adama vurduğu için üzgün olduğunu söyledi. Karşı taraf da Alex'in yaralanmış olduğunu göz önüne alıp, özrü kabul etti.

Yüzbaşı idari cezasının devam ettiğini hatırlatınca, Alex kabul ettiğini söyledi ama kanıt olarak alıkonulan kaleminin geri verilmesini rica etti. Bunda sakınca görmeyen yüzbaşı, gerekli evrakları imzalayıp Alex'e verdi.

Uğruna neredeyse öleceği kalemine kavuşacağı için çok mutlu olan Alex, kalemi aldıktan sonra işin peşini bırakmamaya karar verdi. Johan, Tony ve Melinda'nın kendisini neye bulaştırdıklarını çözmesi gerekecekti.

Konuşmalar arasında geçen Alexander Martinelli isminden başlamayı düşündü. Telefonu çaldığında Melinda'nın aradığını fark etti.

"Alex! Bana geleceğine söz vermiştin neredesin?"

"Yüzbaşı beni karakola çağırdı. Bir iş arkadaşıma vurduğum için resmi özür dilemek zorundaydım."

"Anladım canım. O zaman sen işlerini hallet, kalemini geri aldıktan sonra konuşuruz."

"Tamam Mel."

Alex telefonu kapattıktan sonra, kadınla tekrar konuşmak için geri gitmeye gerek duymadı. Zaten duymak istediklerini duymuştu. Atası olan Martinelli ile ilgili araştırma yapmak için kütüphaneye gitti. Hem internetten, hem de mikrofilmlerden, bulabildiği kadar bilgiyi alıp olayı çözecekti.

Fakat sonuç büyük bir hayal kırıklığıydı. Alexander Martinelli hakkında bulabildiği birkaç bilgi dışında fazla bir şey yoktu. 16.yüzyılda Roma Engizisyon Mahkemelerinden birinde, sorgucu olarak çalışan bir rahipmiş. İşinde iyi olduğu için kayıtlara geçmeyi başarmış.

Hakkında büyülü nesne kullandığı iddiasıyla soruşturma açılmış ama sonuçlanmadan ölmüş. Kayıtlara göre öldükten sonra ailesine gönderilen tek eşya, bir tüy kalemmiş.

Tüy kalem!

Alex bağlantıyı görmüştü. Büyülü nesne tüy kalemdi. Atası da kendisi gibi büyülü bir kaleme sahipti. O zaman lanet de gerçek olmalıydı.

-DEVAM EDECEK-

Yayımlanma Tarihi: 02.06.2016

Gerçekleri Yazan Kalem (SY)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin