6-Araştırma

226 33 15
                                    

Alex'in tekrar kaleme kavuşması işleri yoluna sokmuştu. Ardı ardına başarılı itiraflarla, karakolun başarısını da yükseltmişti. Fakat bu başarı Alex Martin'in özel hayatına ters etki ediyordu. Agresif, alıngan, içe kapanık bir hale dönüşüyordu.

Kız arkadaşı Melinda ona destek olmak için elinden geleni yapıyordu ama Alex'in durumu vahimdi. Dün akşam arkadaşlarının ısrarıyla içmeye giden Alex, adamın birisi kendisine dikkatle bakıyor diye adama bira şişesiyle saldırmıştı.

Polis arkadaşları yanında olup engellemese, cinayete teşebbüsten hapse atılabilirdi. "Hey Martin, dün gece epey dağıttın değil mi?"

Mesai arkadaşı Dumas'a sert bir ifadeyle baktı. "Kalemi çalmak için fırsat kolluyor..."

Zihnindeki sesler Dumas'a karşı kendisini uyarıyordu. "Evet üzgünüm" dedi adama zorlukla gülümseyerek.

"Ucube."

Dumas'ın yanından geçerken söylediğini sandığı söz ile öfkesi katlanmıştı. Adamın sırıtan yüzündeki ifadeyi silmek için kalemi sağ gözüne batırdığını hayal etti. Bu düşünce kendisine keyif vermeye başlamıştı.

Gülümseyerek işine döndü. O gün altı başarılı ifade alarak olayları aydınlatmış ve mesai arkadaşlarından övgü dolu sözler almıştı. Melinda'nın kendisini çıkışta beklediğini duyunca, kalemi dikkatlice saklayıp kadının yanına gitti.

"Merhaba canım, yorgun görünüyorsun."

"Merhaba Mel, bugün yine başarılı bir gündü." Kadının öpmesi için uzattığı yanağına bir öpücük kondurdu.

"Bana olan sözünü unutmadın değil mi?"

Alex unutmuştu ama hatırlamaya çalıştı. Melinda'ya verdiği söz ne olabilirdi? Yemek, sinema, seks?

"Elbette unutmadım. Fakat öncesinde benimle birlikte bir yere gelmeni istiyorum." Zaman kazanmak için mükemmel bir bahaneydi. Kadını alıp karakoldan çıktı. Geç vakitlere kadar açık bir kütüphaneye girdiklerinde, kadının yüzü asılmıştı.

Böyle bir yere gelmeyi hayal etmediği kesindi. "Üzgünüm canım, bir şeye bakıp çıkacağız."

Melinda omuz silkerek umursamadığını göstermeye çalıştı. Kütüphaneye giren Alex, görevliye büyülü aletler ile ilgili kitapları sordu. Artık kalemin büyülü olduğuna inanmıştı. Melinda yanı başında beklerken, adamın aradığı kitapların büyüyle ilgili olmasından dolayı meraklanmıştı.

Görevli birkaç kitabın yerini söyleyince, Alex ve Melinda kitapları bulmak için yürüdüler. Melinda'nın yanında olması Alex'i mutlu etmişti. Kadının yardımıyla daha çabuk bulabilirdi. Kitapları toplayıp, okumak için bir yere yerleştiler.

Alex kitapları tek tek inceleyip büyülü bir kalem hakkında araştırma yapmaya başladı. Melinda da diğer kitaplara bakıp Alex'in ilgisini çekecek bir şey olup olmadığını araştırıyordu. Saatler süren araştırma sonunda ellerinde hiçbir bilgi yoktu.

"Denemeye değerdi" dedi Melinda. Gecesi istediği gibi gitmediği halde kızgın gözükmüyordu.

"Bana kalemin önemli olmadığını söylemiştin ama şimdi büyülü olduğunu düşündüğünü görüyorum."

Kadının sözleri üzerine Alex kafasını kaldırdı. "Seni korumak için öyle söylemiştim. Kalemin peşinde olan tehlikeli insanlar var. Her yerde bizi izliyor olabilirler." Alex'in paranoyak bir şekilde etrafı süzmesi üzerine kadın irkildi.

O da etrafa dikkatle bakmaya başladı. "Söylesene kalemin ne özelliği var?"

"Bunu sana söylersem, seni de tehlikeye atmış olurum. Hedef olmanı istemiyorum." Kadın iyice meraklanmıştı ama adamın davranışları dengesizleşmeye başlayınca, konuyu kapatmaya karar verdi.

"Artık eve gidebilir miyiz?" Kadın yorgun olduğunu ve doğruca eve gitmek istediğini söyledi. Alex'in başka planları vardı ama önce kadını eve bırakmayı uygun gördü.

Gece devam ederken, birkaç antikacıyı daha dolaştı. Yine eli boş döndü.

Ertesi sabah işe gittiğinde karakolda bir hareketlilik gözüne çarptı. Birisini durdurup telaşın sebebini sordu.

"O. çocuğunun biri dün Dumas'ın sağ gözüne sivri bir şey saplamış, ta beynine kadar ittirmiş, hastanede ölmüş."

Dumas! Kalemini çalacağından şüphelendiği adam. Üstelik dün sağ gözüne kalemi saplamanın hayalini kurmuştu. Kalemin kendi kendine bunu yapabilecek bir büyüsü olması durumunda, suçlu olan kendisi demekti.

Alex hızla kalemi kontrol etmek için gizlediği yere gitti.

-DEVAM EDECEK-

Yayımlanma Tarihi: 27.05.2016

:

Gerçekleri Yazan Kalem (SY)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin