Wattpad Hazırcılar Konseyi

4.9K 741 135
                                    

Reklamcılar sikecek bizi yakında.
Dünyanın en muhteşem girişinin ardından konuyu açıyorum: Yoruma kendi kitabını reklam yapan okuyucu. (Gereksiz canlı, beleşçi, hazıra konmayı seven aşağılık yaratık vb. tanımları da var)

Bilmiyorum daha önce bu konudan bahsettim mi, muhtemel diğer kitaplarımda en az bir kez bile olsa konusu geçmiştir. Ama ben bu konuda yüz yıl sövsem yine bıkmam, yine yorulmam. Hatta ilk zamanki kadar canlı ve ağır söverim. Bu insanlar da yüz yıl kıytırık kitaplarını reklam yapmaya bıkmazlar, kısır döngünün içinde boğuluruz.

Kendim üzerinden örnek veriyorum: Ben bir şekilde şu an bulunduğum konuma geldim, yeri geldi sabaha kadar bölüm yazdığım oldu. Sınav haftası bölüm yazıp yayınlayacak kadar rahattım, kimse okumasa bile kendi kendime okuyup gülecek kadar özgüvenim vardı. Ama gidip de hiçbir zaman milletin kitaplarının altına benim kitabıma bakın benim kitabım muhteşem ben kendimi bir bok sanıyorum tarzında triplere girmedim, hiçbir zaman milletten oy dilenecek kadar alçalmadım kendimden ödün vermedim. Bu insanların hiç gururu yok mu da böyle yapıyorlar merak ediyorum? Bu bir gurur meselesidir bana göre, aynı zamanda emek hırsızlığı. Benim aylarca uğraştığım konuma kitabıma kendi kitabının reklamını yorum yaparak geleceksin? Adamı sikerler.

Dışarıdan bakınca sanki hep üç bin küsur takipçim varmış gibi geliyor. Annemin karnından üç bin takipçim varken çıkmışım selâmün aleyküm demişim elimde tespih uzaklaşmışım. Düşününce çok saçma oldu. Böyle bir şeyi niye düşündüm onu da bilmiyorum. Benim bir aralar on takipçim vardı ve ilk takipçim de arkadaşımdı. Ayıp olmasın diye takip etti herhalde beni şu an bilemeyeceğim.

Yapmayın yani arkadaşlar, benim de canımı sıkmayın. Çok kavga ettiğim oldu, hiç üşenmeden yorumlarını tek tek silip engellediğim oldu. Oy dilencisi misiniz siz? Oy için burada götünüzü mü vereceksiniz?

Ya bir de kendini akıllı sanıp da beni keklemeye çalışan var. Sanki beni övüyormuş gibi başlıyor yazısına, sonuna doğru da kendi kitabıyla ilgili bir şeyleri sıkıştırıyor araya. Ben bütün yorumları 'sonuna kadar' okuyorum. Hiçbir zaman kabul etmiyorum böyle bir şeyi, bu kadar çok okunmak istiyorsanız adam gibi yazın. Güzel kitabın zaten reklama ihtiyacı olmaz.

Diyecek bir şey de bulamıyorum. Kendimi tutmasam buraya inci gibi küfürleri dizerim de, insanlar okuyor bu yazdıklarımı. Bir de annem okuyor tabii ama konumuz bu değil tabii ki. Neyse

Diyeceğim tek şey: İnşallah reklam yapanların da kitaplarına/duvarlarına herkes kendi kitabının reklamını yapar da bu insanlar reklamdan gerçek okuyucularının düşüncelerini okuyamazlar.
Hep birlikte amin diyelim gençler.

Y.N/ Beter olun reklam meraklısı amın kanguruları. Küfrün telif hakkı bendedir.
Teşekkürler


MandalinaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin