Çok Yakışıklıyım Ne Yapmam Lazım

16.7K 2K 762
                                    

Kural 1 : Wattpad karakterleri her zaman 180 boyunda, yakışıklı, zengin bir Vini Uehara olmalıdır.

Kızlar ise; sarı saçlı, mavi gözlü, her daim mükemmel görünen bir Cara Delevingne olmalıdır.

Kural 2 : Erkekler her daim götü kalkık, "Arkadaşlar, mükemmel olduğum için uyuyamıyorum." Tribine giren, sigara içen, motor kullanan, deri ceket giyen sert bir karakter olmalıdır. (Kırbaççı Kırisçın)
Kızlar ise manken bir karakteri canlandırmalarına rağmen okulda herkesin çirkin ve ezik diye dalga geçtiği, çok çalışkan öğrenci olmalıdırlar. (Yi beni Kırisçın)

Herkes anladı mı?

Ben sizin sınırların içinde sıkışmış yaratıcılıktan yoksun beyinlerinizi sikeyim. Alındınız mı? Her kitapta başrol karakter Vini veya Francisco arkadaşlarımızdan birisi olursa alınmalısınız. Ya da gidip Cara'yı okulun sayko kızı yapıyorsanız daha da çok alınmalısınız. Kitabınızdaki erkek karakterler ilah derecesinde övülmüşse ve kız karakter hor görülüp alttan alta erkek egemen toplumun mesajları veriliyorsa oturup ağlamalısınız.

Her zaman sonuna kadar karşı çıktığım ve muhtemelen mezara kadar da karşı çıkacağım bir konuyu dile getiriyorum: Erkeklerin göklere çıkarıldığı kızların da ötekileştirildiği kitaplardan BIK-TIM.

Feministliğin ortalıkta fink attığı ve kadın erkek eşitliğinden bahsedilen günümüzde erkeğin karşı cinsi kendisine ait bir mal gibi nitelendirmesi (sen benimsin lan) ne derece doğru?
Toplum içinde kadının ayakta durmasının tek sebebi erkeklere mi bağlıdır?
Erkek tatmin olduğu sürece mi kadınların varlığı devam eder?
Kadına şiddette dünya birinciliğine oynadığımız şu boktan dönemde; alttan alta erkeği yücelten kadını ise erkeğin emrine girmiş bir köle haline getirip toplumda yayılmaya çalışılan kadına şiddet karşıtı olayları baltalamak ne derece doğrudur?
Son olarak eşitlikten bahsedip böylesi saçmalıklar yazmak nasıl bir zekânın ürünüdür?

Y.N/ Canım sadece Y.N yazmak istedi. Diyeceklerim bu kadardı,

'


MandalinaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin