#22 Zvedavosť

1.3K 132 4
                                    

Keď vošli, trieda stíchla.

Doriti, pomyslela si Rose. Mala myslieť na to, že to bude nápadné keď prídu spolu do triedy. Obidvaja. V ten istý čas. Meškali. Keď jej to konečne došlo, v duchu sa Rose chytila za hlavu. Doriti, doriti, doriti! Teraz to budú musieť vysvetliť. A čo sa stane keď to vysvetlia? Áno, správne. Z Rosinho bytu sa stane nocľah pre pocestných. Už si predstavovala, ako ju budia o štvrtej stovky Georgov.

Keď vošli, trieda stíchla.

Doriti, pomyslel si George. Mal myslieť na to, že to bude nápadné. Čo si teraz budú myslieť? stresoval George. Ak sa budú pýtať priveľa, bude musieť povedať aj dôvod jeho ubytovania u Rose. Nenávidí, keď sa mu niekto stará do rodiny. Už mu stačilo, že to vie Rose, tobôž nie celá trieda.

Ticho. Všetci čakali, kým sa niekto odváži položiť tú otázku. Nakoniec to urobila Petra, najzvedavšie dievča v triede s ryšavými vlasmi. Vždy si všetko niekde zapisovala. Aj teraz. „Kde ste vy dvaja boli?" zaiskrili jej oči spoza hrubých okuliarov.

„Pochybujem, že ste hrali futbal" poznamenal niekto z chlapcov. „Nešli ste sa biť?" spýtal sa druhý. Zdalo sa, že je pre každého nepochopiteľné, by mali tí dvaja vychádzať. „Alebo ste robili niečo nekalé?" usmiala sa Jo. Patrila medzi tie dievčatá, ktoré vedia tvoj milostný život skôr, než ho máš. „Zmeškali ste, pretože ste sa pozabudli v posteli keď ste.." fantazírovala Wendy. „Vlastne," ozval sa Danny. „Raz som nejakého blonďáka videl čakať pred Rosinim domom. Je možné že.." pozrel sa na Georga.

Rose sa modlila, len aby nezistili, že býva v jej dome. „Vy spolu chodíte?" opýtalo sa niekoľko ľudí naraz. Poniektoré dievčatá sa zachichotali.

Rose spadla sánka. „Čo ste šibnut-" George jej priložil ruku na ústa.

„Áno, chodíme."

Rivali *DOKONČENÉ*Where stories live. Discover now