#19 Stávka

1.4K 142 2
                                    

Rose znudene civela na svoj mobil a čakala na nejakú reakciu. Nič. Zack neodpovedal už asi desať minút. Navyše tu nebol ani George. Rose nenávidela nudu.

***

„Veď si ju spoznal iba pred chvíľou!" skríkol naňho George asi už po desiaty raz. „Už sme sa stretli predtým." oponoval Zack. Z čela mu tiekol potôčik krvi. Ani Georgova tvár ostala nepoškodená. Na tvári sa mu začal formovať fialový monokel. Bitka súrodencov trvala menej než päť minút. Za ten čas stihli poničiť niektoré kusy nábytku.

Potom sa už len bili prostredníctvom slov. George mal v úmysle odísť, až ho presvedčí o odchode. „A dnes to bol posledný raz." dokončil Zackovu vetu. Zack sa naňho s odporom pozrel. „Si sebecký. To si myslíš, že by si mal mať šťastie ako jediný z nás dvoch?"

Tá veta Georga naštvala, no ponížila zároveň. „Celý čas žijem vediac, že ma nenávidíš. Je mi ľúto čo som urobil. Alebo skôr, čo som neurobil. No to ti nedáva dôvod mi toto hovoriť..." George si vyhrnul tričko. „Po tomto." tvrdo zakončil a kývol na svoj hrudník pokrytý jazvami. Vlastne, bol celkom prekvapený, prečo dnes Zack nevytiahol nôž. Možno ho šokoval svojím príchodom.

Zack nevyzeral veľmi nadšene. „Už som s tým prestal." zamrmlal. „A odkedy?" zasmial sa George. „Toto," ukázal svoju ľavú ruku. „je jazva čerstvá od včera."

Zack zaťal päste. Bolo vidno, že sa naozaj snaží hneď nepodrezať Georgovi krk. „Áno. A už som s tým prestal. Veď si jej priateľ. Už ti nemôžem ublížiť." pri spomienke na Rose päste uvoľnil. Usmial sa.

To George nečakal. Ak sa do nej naozaj buchol..., premýšľal. Alebo skôr ako premýšľal, konal. Schytil ho pod krk. „Ani sa nepoznáte! Si pre ňu starý! Navyše, nie si jej typ!" skríkol. Zack sa naňho pozrel s posmechom v očiach. „A kto je jej typ? Ty?" zasmial sa.

Po tých slovách ho George pustil. Vážne, uvedomil si. Kto je jej typ? Múdry alebo silný? Pekný alebo outsider? Statočný alebo opatrný? Citlivý alebo chladný?

„Neviem." odpovedal úprimne. „Ale raz sa ním určite stanem." povedal, čím vyvolal smiech. „Okej," povedal Zack keď sa dosmial. „Ak to má byť výzva, príjmam." usmial sa.

„Nech vyhrá jej typ."

Rivali *DOKONČENÉ*Where stories live. Discover now