#10 - Pohľad z druhej strany

2.3K 175 5
                                    

Rose sa zvalila na posteľ. George to isté, len o dva bloky doprava. Obidvaja premýšľali nad tým istým, ibaže každý v inom zmysle. Je to divné, pomyslela si Rose a zaborila hlavu do vankúša. Celý deň, dokonca aj po škole sa rozprávali. Akoby tá rivalita čo trvala roky za pár hodín vyprchala. A prečo mi to nevadí? 

George sa zvalil na posteľ a čumel do stropu. Je to divné, pomyslel si zatiaľ čo pozeral na malú ryhu na plafóne. Nevedel som, že to bude fungovať. Cez prázdniny si dal sľub. Povie jej čo cíti. Aj keď sám nevedel čo.

Ležal na posteli a spomínal na jeho prvý deň keď prestúpil do novej škôlky.

Nepoznal tam nikoho. Každý sa s niekým hral, okrem jedného čiernovlasého dievčaťa. Zaťahal ju za vrkoče aby upútal jej pozornosť. Jej výraz nevyzeral veľmi prívetivo. Chlapec hľadal tému na rozprávanie. V jej lone uvidel knihu. Niečo o nej povedal. Keď dievča nereagovalo, naduto odišiel. Nepáčilo sa mu, že ho ignorovala. Snažil sa zaujať jej pozornosť. Hovoril svoj názor na všetky jej veci. A ona zrazu začala byť naňho zlá a komandovať ho. Keď nad tým George teraz premýšľal, zrejme to nebol veľmi dobrý pokus o priateľstvo.

Keď sa na ďalší rok stretli v rovnakej triede, začal všetkým rozprávať o Rose. Nevyzeralo, že sa jej to páčilo. Začala ho ohovárať, hoci nevie prečo sa naštvala. Začala po tom, ako hovoril ako jedla špagety rukami. Veď vyzerala zlato. Pokúšal sa byť priateľský, no ona na to odpovedala šikanou. Dokonca si ostrihala jej pekné vlasy len preto, aby sa ich nemohol dotýkať. To bolo podľa Georga neodpustiteľné.

Rose ho potom začala biť. Bol to rok po tom, čo mu vyhodila školskú tašku do koša. Nemohol sa brániť, predsa neudrie dievča. Alew musel uznať že sa vedela super biť. Ale keď o tom rozprával dievčatám v triede, nevyzerala veľmi nadšene.

George sa v noci chytal za hlavu. Čo robím zle? pýtal sa sám seba každý deň.

Rose sa prestala baviť s dievčatami, hoci nevedel prečo. Pridala s k chlapcom, a naopak dievčatá začali za mnou chodiť. Spočiatku to bolo otravné, ale pomyslel si že, sa aspoň naučí chápať ženy. Dokonca kvôli tomu s nimi chodil. No nešlo to. Každá z nich sa správala ako tá predošlá, avšak žiadna nebola ako Rose.

Keď sa pýtal na ženy otca, povedal, že ženy si uvedomia svoju lásku vtedy, keď sú žiarlivé. Veľmi to nechápal, ale urobil ako mu kázal. Veď otec mal už štyri manželky, tak musí vedieť o čom hovorí. Začal hovoriť že má frajerku.

Rose to ignorovala.

Keď si George všimol že sa začala učiť, bral to ako príležitosť sa s ňou zblížiť. Keď mal 100%, prišiel k nej a ukázal jej to. Povedal že by sa s ňou môže učiť. Ona sa len povýšenecky zasmiala.

Rose a George mali najlepšie známky v triede. Chlapcom sa to zrejme nepáčilo, pretože sa s ním prestali baviť. Vlastne, oni sa s ním nebavili nikdy. Dievčatá im to chceli odplatiť, tak začali šikanovať Rose. To sa mu nepáčilo. Vždy všetko žalovali a Rose za to skončila v riaditeľni. Vraj uvažovali nad tým, že jej dajú dvojku zo správania. To podľa Georga už zašlo ďaleko.

Na ďalší rok, predstúpil pred triedu a zakričal. „Ukončme vojnu. Šikana nemá zmysel." po tomto výstupe sa morálka trochu zdvihla. Keď v triede nebola Rose, prišiel k dievčatám. Nechcel to povedať pred ňou, pretože by ho zrejme zbila za to, že ju obraňuje. „Už prestaňte šikanovať Rose, okej?" povedal im hrozivým hlasom. Dievčatám sa to nepáčilo, no zo strachu prikývli.

George sa tu snažil byť na ňu milý. No keď sa tak správal, Rose naňho buď ostražito čumela, alebo sa správala, akoby bol niekto cudzí. Chýbali mu časy, keď ho urážala alebo keď ho bila. A práve preto to povedal.

Dozvedel sa, že je otaku. Tiež začal pozerať anime, dosť ho to chytilo. Fakt, že má rada One Piece využil k tomu aby u nej našiel nejakú inú reakciu než "ďakujem" alebo "aha". No jej reakcia sa mu nepáčila. Povedala mu že ho neznáša, čo bolelo akoby naňho uvalila Cruciatus. Navyše ho čosi prekvapilo. Plakala. Nevedel, že aj ona dokáže plakať. Cítil sa hrozne.

Po tom incidente sa mu celý rok vyhýbala. Nevedel, ako znova zaujať jej pozornosť.

Až to konečne prišlo, teraz na začiatku deviatky. Rose sedela ako zvyčajne vedľa Stoneyho (toho típka nemal rád, príliš sa k nej tlačil). Kopal jej do stoličky a čakal, kým sa otočí. Keď sa mu to konečne podarilo, nevyzerala dvakrát nadšene. Podobalo sa to na jeho prvý deň v škôlke. Oduté pery, jej zelené oči boli plné ostražitosti.

Celé prázdniny čakal na túto chvíľu. Každý deň pozeral niekoľko dielov z One Piece, len aby jej to mohol povedať. Keď jej to povedal, ona na to len "aha" a otočila sa. Uprene sa na ňu díval. Telepaticky ju prosil o to, aby sa otočila. Mal pre seba pripravenú výhovorku, že ak sa neotočí tak nevie telepatiu. Už keď videl ako sa začína otáčať, bol ten najšťastnejší človek na Zemi.

Rozprával jej koľko častí videl. Rozprávali sa o ňom celú prestávku. Keď skončila, dala mu papierik s jej facebookom.

Teraz sa naňho pozeral, pozoroval písmo ktoré patrí doktorom. Po pár minútach sa mu podarilo vylúštiť jej nick. Rose Sophia Nickelback. Držal ho opatrne, akoby to bola časovaná bomba.

A možno aj bola.

Dnešný diel je "trochu" dlhší ako normálne. Sorryyy 😛

Rivali *DOKONČENÉ*Where stories live. Discover now