#9 - 9. ročník

2.2K 180 0
                                    

PREPÁČTE ALE PREHODILI SA MI KAPITOLY. VŽDY SI OVERTE OČÍSLOVANIE ČASTI ČI TO IDE ZARADOM. RAZ TO TOTIŽ JE V POHODE A RAZ NIE.
PRAJEM PRÍJEMNÉ ČÍTANIE ;)

---

V minulom roku sa Rose podarilo úspešne vyhýbať Georgovi. Pokúšal sa ju šikanovať, no ona ho ignorovala. Už si dala pozor na Trójskeho koňa. 

Na začiatku roka si sadla k Stonovi. Už to nebol Stoney, ale jeho prezývka sa zmenila na Stone. Zrejme kvôli jeho výzoru. Prestal nosiť okuliare a začal nosiť coolové tričká s nápismi nie som hluchý, len ťa ignorujem a podobne. Začal byť "magnet" na ich spolužiačky. Bohužiaľ pre ne, hovoril že čaká na tú "pravú". Nie, nie je gay. Už sa ho Rose na to s chlapcami pýtali.

Niekto jej na matike začal kopať do stoličky. Sedela pri okne v predposlednom rade. „Hej! Rose!" začula za sebou sykot Georga. „Rose!" otočila sa, pretože vedela že za chvíľu by začal vykrikovať jej meno. „Čo je?" precedila pomedzi zuby. George sa usmial. Miloval, keď ju videl naštvanú. „Nič len som sa chcel pozrieť na tvoje krásne oči." usmial sa. Rose sa zamračila a odvrátila.

Toto robí vkuse. Je to hrozne otravné. A to prešiel len týždeň čo začala škola. Rose nevedela čo sa mu v hlave cez prázdniny porobilo, ale určite to nebolo nič dobré. Sledoval ju až domov, keď chodila von, vždy ho videla. Zrazu si predstavila ako to robí každý deň po celý rok. To by sa tu zhrútila.

Pri tej predstave sa rýchlo k nemu otočila. Zazvonilo, no vedela že bude stále sedieť za ňou. Prenasledoval ju všade. Dokonca ju čakal aj pred dámskymi záchodmi. „Dokedy ma budeš šikanovať?" vyletela naňho. George sa zatváril prekvapene.

„..šikanovať?" nechápal. To jej to nedochádza? pomyslel si zúfalo. Pozrel sa jej do zelených očí. Videl tam len ostražitosť. Tak toto bude nadlho.

„Pozrel som si One Piece." povedal ignorujúc jej predošlú otázku. O Rose nečakala. „Aha." povedala bez výrazu a otočila sa naspäť k svojej lavici. V hlave jej vírilo plno myšlienok. Prečo to urobil? Chce sa tak.. uzmieriť? A keď už, prečo by to chcel? Rose by to nahlas nikdy nepriznala, no urobilo jej to radosť. Cítila na sebe pár jeho očí. Vzdychla si a otočila sa k nemu.

„Do akej časti si to videl?" po tých slovách sa mu na tvári rozprestrel široký úsmev.

***

Rozprávali sa o One Piece celú prestávku. Podľa Rose takto spolu nehovorili ani raz v živote. Podľa Georga by takýto rozhovor mal trvať celý ich život.

Keď zazvonilo, George vyzeral skľúčene. Práve hovoril o Acovi. Rose z toho usúdila, že je to jeho obľúbená postava. Nad jeho výrazom si povzdychla. Vytiahla malý papier a napísala tam svoj facebook. Hodila mu papier do tváre, pretože vyzeral že sa zamyslel. Keď sa spamätal, prekvapene pozeral na pokrčený papierik. „Existujú aj iné druhy komunikácie, vieš?" povedala Rose s prevrátenými očami, načo sa odvrátila k svojej lavici.

Nemohla vidieť Georgov radostný výraz. Už si pripravoval všetky témy rozhovoru o čom si budú písať. Stone strčil do Rose lakťom. „Odkedy sa tak k sebe máte?" začudovane sa spýtal. Rose sa usmiala. „A odkedy nie?" odpovedala mu otázkou.

Úsmev jej nezmizol z tváre a malo to aj svoj dôvod.

Dnešná hodina bola ako prvá bez kopania do stoličky.

už nebudem písať časti po ročníkoch.

Rivali *DOKONČENÉ*Where stories live. Discover now