#18 Stretnutie

1.6K 142 7
                                    


Ok. Môžem teraz.
-NevolajmaRosa-

Zatiaľ čo čakala na jeho správu, obliekla sa. Namiesto teplákov teraz mala na sebe džínsy. Na tričko s krátkymi rukávmi si dala mikinu. Píp-píp, vytiahla mobil z vrecka.

O päť minút v Malej Kotline.
Teším sa Rosa.
-Z¿ckRebel-

Vyrazila z domu o 13:21. Bundu si nevzala. Nebola ten typ, čo zmrzne pri každej mínusovej teplote.

Malá Kotlina je reštaurácia blízko jej sídliska. Keď sa k nej dostala bolo 13:28. Meškala 6 minút. Dúfala, že ju za to nezje.

„Rosa!" začula otravný zvuk, keď vstúpila do reštiky. Otočila sa za hlasom. V jednom z boxov ju čakal Zack a mával jej. Zamávala mu naspäť. „Hej ženská, ako sa máš?" „Som Rose." povedala a sadla si, ignorujúc jeho otázku.

Zack prevrátil očami. „Čo si robila?" opýtal sa s milým úsmevom.

Rose sa rozkecala. Celý čas v sebe držala tú nudu a konečne dostala šancu ju zo seba vypustiť. Zack len počúval a občas súhlasne prikyvoval. Rose si všimla, že sa úplne zmenil. Teraz pôsobil ako tichý, milý človek, zatiaľ čo včera jej pripadal ako stalker. Pekný stalker, pomyslela si a v duchu si za to dala facku. No veľmi sa tým nezaoberala. Bol to proste fakt.

Po hodine rozprávania si objednala kávu. „A ty?" kývla naňho hlavou. „Prechádzal som sa. Veľmi často tu nechodím. Naposledy som tu bol asi pred troma rokmi." nezaujato odpovedal.

„Čo robíš vo voľnom čase?" zaujímalo Rose. „Rád chodím do hôr. I keď, tu si toho veľa neužiješ." poznamenal. Rose prikývla. V ich meste majú síce veľký les, no nikde tu nie sú vyvýšeniny ako kopce a pod.

„Taktiež rád fotím, čítam a.." opatrne sa na ňu pozrel. „Pozerám anime." Rose pripadalo, akoby čakal, že ho vysmeje. Ona na to však nijak nereagovala. V jej triede pozerali asi traja kamoši anime, plus George. „Aj ja." nezaujato odpovedala. To zdá sa, Zacka prekvapilo. Nadvihol obočie. Asi premýšľal nad shoujo. Rose nad tým prevrátila očami.

„A čo fotíš?"

„Keď som v horách tak prírodu, ale taktiež rád fotím ľudí." uvažoval.

Takto ich rozhovor prebiehal dve hodiny. Rose sa dozvedela, že bol na turnaji v ping pongu. Že vyhral monopoly v prvom kole, pretože sa jeho spoluhráčovia vzdali. Hovoril jej všetko, až na Georga. Hocičo sa o ňom spýtala, vždy odbočil od témy.

Rose začínala byť stále viac a viac zvedavá, čo sa medzi nimi stalo.

Zapípal jej mobil. Od Georga. Až teraz si uvedomila, že je už po šiestej. Tak sa so Zackom zakecala, až stratila pojem o čase.

Kde si?

Rose na tú správu bleskurýchlo odpísala.

V reštike. Za 5 minút som doma.

V rýchlosti sa ospravedlnila Zackovi, že už musí ísť. „A ďakujem." dodala. „Bez teba by som sa nudila." usmiala sa a postrapatila mu vlasy. Vytiahla z vrecka drobné a nechala ich na stole. Predsa za ňu nebude platiť.

Zack by aj rád odpovedal, no nestihol, pretože Rose už nebolo. Zahľadel sa do okna a s úsmevom sledoval postavu bežiacu z podniku. Sú si podobné, pomyslel si.

Až príliš.

***

Namiesto piatich minút trvala Rose cesta dve minúty. Keď konečne dorazila k Georgovi, zvalila sa na schody. „Pre... páč." vydychovala. Zdalo sa jej, že zamrmlal to nič. Zdá sa, že napätie sa ešte úplne nevyparilo.

***

Zvalila sa na svoju posteľ. George si potichu sadol na posteľ vedľa nej. Mal v úmysle niečo povedať, no ticho nakoniec neprerušil on, ale zvuk mobilu. Rose vytiahla mobil. Kútikom oka videl, ako sa usmiala. Nahol sa dozadu, aby videl, čo je také zaujímavé.

Dneska to skončilo nejako skoro. Kedy si to zopakujeme?

George si myslel, že je to nejaká kamoška. Teda až dovtedy, kým neuvidel ten podpis.

-Z¿ck.

Pozviechal sa. Na tvári mal kamenný výraz, hoci v hlave kričal z plných pľúc.

Rose chcela Zackovi odpísať, keď vtom George vstal. „Idem von." povedal a vykročil ku dverám. „Veď prší." namietla Rose. Na oknách bolo počuť odrážanie ťažkých dažďových kvapiek. „To je jedno." odpovedal. Než vykročil z dverí, stihla ho zahliadnuť ako si nasádza kapucňu. Dnes je nejaký divný, zamyslela sa. Pokrčila nad tým plecami a odpísala Zackovi.

***

George si razil cestu cez závoj dažďa k svojmu domu. S Rose to už vzdal, nebude ho počúvať. Čiže nastáva plán B.

Zaklopal na dvere ich domu. Mama aj otec sú v práci. Vedel, že tam bude iba on.

Zack otvoril dvere s prekvapeným výrazom na tvári. Zmohol sa len na: „Čo tu robíš?" „Drž sa od Rose ďalej." povedal George, ignorujúc jeho otázku.

„Robíš to len aby si sa mi pomstil. Nezaťahuj do toho aj ju." Zack sa usmial.

„Nerob sa na dôležitého. Nerobím to kvôli tebe. Aj tak znova utečieš. Navyše, Rose je zaujímavá. Dokonca mám pocit, že som sa zamil-" nestihol to dopovedať. Prerušila ho v tom Georgova päsť. Zackovi začala krvávať pera. George zaťal pästi, aby mu nevlepil ďalšiu.

„Mýliš sa." zavrčal pomedzi zuby a pozrel sa na svojho brata.

„Tentoraz neutečiem."

Rivali *DOKONČENÉ*Where stories live. Discover now