52 ♛ Oniks, Karanlık ve Büyü*

5.8K 498 130
                                    

ÖNEMLİ NOT

Önceki Lorenna bölümünde değişiklikler yapılmıştır. Ancak bu bölüm, kurgunun ilk halinden kalmadır.

Okumanızda sorun yoktur. Sadece bazı değişiklikler olduğunu ve olacağını bilmenizi istedim.


Bilgi: Lorenna bundan yaklaşık 10 bölüm önce sadece bir bölümde karşımıza çıkan bir karakter, tanımamanız normal. Lorenna hakkında birkaç hatırlatma yapayım: O büyü yapabilen bir kara elf yani bir dareise. Kader ve Yeşim adlı bölümde savaşçıların olduğu bir evden kaçmıştı. Darranio ise bir Kahin(Büyücülerden özel yetenekli biri) ve Gece'nin Yükselişi'nin Lideri(Kara Ülke'de bir şehir), Xain ise onun yardımcısı.

♛ 52. Bölüm ♛

ONİKS, KARANLIK VE BÜYÜ

Kara Ülke, Gece'nin Yükselişi

Lorenna Xane geçmişini sevmiyordu. Dareiselerin Gölge Ejderha'nın gücüne hizmet etmelerini sevmiyordu.

Başka diyarlarda yaşayan yaratıklar Kara Ejderha'nın kötü olduğunu sanırdı. Bazıları Kara Ejderha'nın ölümü ve kötülüğü temsil ettiğini sanırdı. Fakat kötülüklerin temsilcisi Yedilinin Gölgesi'ydi. Gölge Ejderha kötülüğün, yalanın ve ölümün ejderhasıydı. Kara Ejderha'yla benzer tek yönü ikisinin de karanlığa hizmet etmesiydi. Karanlık Halk bile kendi içlerinde bölünürdü bu yüzden.

Büyücü elfler yani dareiseler ise bundan yüzyıllar önce bir hata yapmışlardı. Büyük bir hataydı.. Gölge Ejderha'ya güven olmazdı tıpkı onun yaratıklarına da güvenilmeyeceği gibi. Dareiseler hakları olanı geri almak için Sitrin Saray'a ve hiçbir suçu olmayan Altın Kraliçe Eleiana'ya savaş açmışlardı. Arkalarında ise tüm Kuzey vardı. Kraliçe Eleiana, annesinin mirasını almıştı. Mirası ise karanlığın ona olan düşmanlığıydı. Olaylar Sitrin Saray'ın harabe haline gelmesi ve lanetlenmesiyle son bulmuştu. Dareiseler yaptıkları hatanın farkına vardıklarında ise artık her şey için çok geçti.

Efsanevi yaratıklarla oyun olmazdı. Gölgeleri, Sitrin Saray'a hapsetmek için o vakit yaşayan dareiselerin neredeyse tamamı ölmüştü. Dareiseler zamanının en güçlü ırklarından biriydiler ve Gölge Ejderha'nın yaratıkları onların sonu olmuştu. Eskiler, o vakit yaşayan dareiselerin hayaletleri sarayda dolaşır, derlerdi. Dareiselerin hayaletleri, Gölgelerin dışarı çıkmasını engeller. Yaptıkları hatayı düzeltmeye çalışan dareiseler hayatlarını ve ölümden sonraki hayatlarını bunun uğruna feda etmişlerdi. Artık sonsuza dek karanlığın en güçlü yaratıklarından birisi olan Gölgeler ile birlikte Sitrin Saray'da hayalet olarak dolaşacaklardı.

Lorenna Xane korkuyordu. Tarihin tekerrür etmediğini herkes bilirdi fakat Lorenna benzer şeyleri yaşamaktan korkuyordu. Buz Ejderhası'na güvenmiyordu. Buz Ejderhası, en büyük üç ejderhadan biri olan Kızıl Ejderha'nın düşmanıydı. Tıpkı bir zamanlar dost olan Kara Ejderha ve Ak Ejderha'nın düşmanlığı gibiydi onlarınki de, ölümcüldü.

Lorenna Kristallerden korkuyordu. Bunu kabul ediyordu. Fakat Kara Ejderha'dan korkmuyordu. Kara Ejderha gücün, hırsın ve adaletin ejderhasıydı. Kuzeyin temsilcisi ve ejderhaların lideriydi. Her şeyden önce ise doğruydu. Gölge Ejderha veya Buz Ejderha'nın yandaşları gibi hileyle zafere ulaşmazdı Kara Ejderha'nın yandaşları.

Oniks yüzük ise ona Dareina'yı hatırlatıyordu. Dareina da bir dareiseydi fakat o yükselmişti. Dareiseleri gölgelerin öncesine döndürmeyi düşünüyordu. Dareiseleri yeniden yükseltmeyi istiyordu.

EJDERHA'NIN ÖFKESİ ♛ Kraliçelerin Savaşı IHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin