8

78 2 0
                                    

Bir ay oldu bu bir aylık dönemde Sude ve Mardinli ağa  nisanlandi. Nişan davetiyesini gören Eyüp delirince evin camlarını aşağı indirdi .
Tabi nişan gazetede boy gösterince iyiden iyiye çıldırdı .

Vuslat abim yapacağımız şeyi öğrenince bize deli olduğumuzu iddia edip vazgeçmemiz gerektiğini söyledi ama eğer bir terslik olursa bize yardım etmek için elinden geleni yapardı .
Sude ile bulusmalarimda ise gereken evrak işlerini hallediyorduk herşeyi hazırlamaya çalışıyordum .

Eymen denilen toprak agasini  hiç görmedim . Ama adam yüzünü unutturmuyordu resmen . Ruyalarima girip kabus olana kadar beni takip ediyordu ama sonunda beni silahla vurup gercek dunyaya bir kapi aciyordu .

İnsan nasıl kardeşini istemediği bir adamla evlendirirdi ki anlamıyorum .  Neden canina kiyardi.
Şirkette geçirdiğim zamanın yarıdan çoğunu Eyüp ve Sude için harciyordum. Eyüp zaten bir sorun çıkmasın diye zor dayanıyordu . Hergün  Onu uzaktan izliyor ve sevgi gideriyordu .

Eymen  Karahanlı

Babam delirmis olmalıydı sırf kan davası çıkmasın diye Sude'yi o ağanın oğluna gelin olarak kurban edecekti . Benim kiyamadigim çok sevdiğim kardeşime kiymisti.  Canın hiç mi yanmadi dediğim de ise hiç yanmadi dedi . Sırf babam olduğu için birşey söyleyip saygısızlık edemiyordum .

Sude'yi Mardin 'den bu yüzden kacirmistim. Onu yanımda götürürken belki hatirlamazlar diye düşündüm ama şimdi hiç de düşündüğüm gibi geçmiyordu .

Nişan olalı iki hafta oluyordu ve Sude ruh gibi görünüyordu arada bir İkra denen o cadı ile buluşuyor ve geri dönüyordu .

Buse Sude nerede ?

- Yukarıda odasında abi diyen Buse yengem Rüzgar ile ilgilenmeye devam etti.

Buse ve Berk 'in evliliği babam tarafından onaylanmasada kabul edilmişti .Buse 'nin  İstanbul 'lu olması isleri değiştiriyordu ama Berk ile olan aşkları  herzaman güçlüydü. Belkide bu yüzden kaybetmiyorlardi . Bu yüzden Rüzgar gibi bir bebekleri vardı .

Sude'nin odasına girmek üzere iken babamın çağırması ile çalışma odasına ilerledim .

Buyur baba  dedim karşısına geçip .

Iki gün sonra düğün var diyen babam beni şok  etmişti hani bir ay sonraydı bu düğün .

Bir ay sonrası için anlaşmıştık dediğimde ise  Babam  sinirle bağırarak bu düğün iki sonra olacak diye koltuktan kalktı .
Sen benim sozumun üstüne söz soyleyemezsin diyen babam  yüzüme sert bir tokat attı .

Iki sonra olan dugunu duyunca Sude ne yapacaktı acaba . Akşam yemeğinde toplanan hickimsenin ağzını bıçak acmiyordu. Sude ise dokunsun ağlayacak durumdaydı. Hazırlıkları hızlandırin iki gün sonra dugunumuz var diyen babam ile Sude 'nin sofradan kalkması bir oldu .
Terbiyesiz çabuk sofraya gel diyen babam Sude 'nin arkasından gitmeye kalktı . Ama annem önüne geçip mani oldu .

Odasına kapanan Sude hıçkıra hıçkıra ağlıyordu bile bile kurban ediyordu kendi kızını babam bunun aksine annem de ses çıkarmıyordu .

Odasına girip ağlayan kardeşimi kollarim arasına aldım .sen benim canımsin Sudem dedim.

Sude 'yi öldürdüler abi dedi hickiriklarinin arasından . Kalbimde koca bir delik açtı bu sözüyle .

Hayır Sudem sen benim herseyimsin senin olmene asla izin vermem Sudem .

Öldür beni abi ikimiz içinde huzur olsun artık diyen Sude daha çok sokuldu güven bulduğu kollara .

Asla Sudem dedim asla sana kiyamam ben canimin  icisin sen.

Kayıp Çığlık Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin