Κεφάλαιο 5

2.5K 316 26
                                    

Τα ταξί με πήρε στο σπίτι που έμενε ο Χάρης. Δεν ξέρει ότι ήρθα στο Λονδίνο. Έχω να τον δω πολλά χρόνια και μου έλειψε. Χτύπησα το κουδόυνι και η πόρτα άνοιξε. Μόλις τον είδα όρμηξα στην αγκαλιά του.

"Χαρούλη μου." ψιθύρισα και δάκρυα άρχισαν να κυλούν από τα μάτια μου.

"Μικρό μου πόσο μου έλειψες. Ρε χαζό γιατί κλαις;"

"Μου έλειψες ρε κάθαρμα." του είπα και τον αγκάλιασα και πάλι.

Μου έδειξε το σπίτι του και μου ετοίμασε ένα ζεστό καφέ. Άρχισε να μου λέει τα δικά του, για την δουλειά του, και το πως περνά.

"Για πες μου μικρή πως και ήρθες στο Λονδίνο;"

"Θα χωρίσω με τον Νικο. Το πήρα απόφαση πριν φύγω. Θα μείνω εδώ Χαρη. Βρήκα και σπίτι."

"Επιτέλους! Ξέρεις ότι ποτέ δεν τον συμπάθησα. Σε παντρεύτηκε μόνο και μόνο για την περιουσία σου." μου είπε ευχαριστιμένος. Ο Χάρης δεν ήθελε ποτέ το Νίκο. Πίστευε ότι με παντρεύτηκε για τα λεφτά μου. Τελικά είχε δίκαιο.

"Βρήκα και δουλειά."

"Πότε πρόλαβες;"

"Μόλις ήρθα κάλεσα ταξί για να με πάει στο νέο μου σπίτι. Στον δρόμο ένα άλλο αμάξι είχε τρακάρει στον κορμό ενος δέντρου. Είπα στον οδηγό να σταματήσει και κατέβηκα να δω τι συμβαίνει. Μια νεαρή γυναίκα είχε χτυπήσει. Έπρεπε να την βοηθήσω. Το ασθενοφόρο ήρθε και πήγα μαζί της. Αρκετές ώρες αργότερα ήθελε να μου μιλήσει ο διευθυντής του νοσοκομείου. Ήξερε την νεαρή που βοήθησα και ένιωθε υποχρεομένος. Μου πρόσφερε δουλειά και εγώ δέχτηκα."

"Η τύχη είναι μαζί σου μικρή."

"Δε θα το έλεγα. Θυμάσαι τον πρώτο μου έρωτα;"

"Πως να ξεχάσω τον μαλάκα που σε έκανε να κλάψεις και σε έφερε στο σημείο να θέλεις να αυυοκτονήσεις;"

"Τον είδα. Μετά από τόσα χρόνια."

"Τι; πως; που;" με ρώτησε μπερδεμένος με τα λεγόμενα μου.

"Έγινε γιατρός. Ο δεύτερος καλύτερος γενικός χειρούργος παγκοσμίως. Και τον συνάντησα σήμερα σε εκείνο το νοσοκομείο."

"Δέχτηκες την δουλειά για να είσαι μαζί του;" με ρώτησε με σοβαρό ύφος ο Χάρης. Δεν απάντησα. Δεν ήξερα τι να απαντήσω. "Πες μου Αγάπη!" συνέχισε αυξάνοντας λίγο την φωνή του.

"Δεν ξέρω εντάξει! Μόλις κατάλαβα ποιός είναι τα έχασα. Όλα όσα με βασάνιζαν τόσα χρόνια πέρασαν και πάλι από μπροστά μου. Δεν ήθελα να με αναγνωρίσει και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι να δώσω ψεύτικο όνομα. Όλοι αυτοί με γνωρίζουν ως Μέγκαν Στόουν."

Βρέχει ΈρωταΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα