RUZGARIN GIZLI HOBISI..

1.4K 111 0
                                    

Banyodan duydugum gitar sesini duyarak hizlica ciktim..kimdi bu havali insan..

Karsimda ruzgari gorunce sasirdim..gitar mi caliyordu ayrica efsane bir sesi vardi..ses egitimi almis biri olarak bu sesin de egitildigine yemin ederim..

Sarki bittiginde buyuk bir alkis tufani kopardim..

-vay bilmiyordum biyle yeteneklerin oldugunu..

-yetenek mi..bu benim hayalim..zaten sana. Aciklayacaktim..zamani da geldi..

-neyi aciklayacaksin..

-babamin olayini..

Kalbim carpmaya basladi..gercekten merak ediyordum. Heyecanli bir sekilde dinlemeye basladim..gozlerimi kocaman actigim icin komik gozukuyordum..

-anlatacagim fakat su an cok komik duruyorsun..cocuk musun..neyse..

Icimi yakip kavuran gulumsemesi birden kayboldu..gozleri derinlesti..

-cocukken annemin cok guzel sesi vardi..harika gitar calardi..ondan ogrendim..muzige olan askim annemle basladi..fakat annem ölünce babam canavara donustu..bambaska biriydi..eve ugramiyordu bile..dadim bana bakti bunca zaman..babami aylarca gormedigim oluyordu..annemi asla affetmiyordu annemi bizi birakip gittigi icin..kanser oldugunu saklamisti annem..ama ölüm allahin emri degil mi..

Son gunlerini bizle gecirmek istedigini soyledi..babamin anneme olan sevgisi nefrete dönüştü.muzikle alakali hoc bir sey duymak istemiyordu..evdeki butun gitarlari yaktigini hatirliyorum...anneminkini zor kurtardim..sakladigim icin kac defa dayak yedigimi hatirlamiyorum..babamdan gizli kendimi gelistirdim..

Fakat buyudum..ne zmana kadar saklayacaktim..babam beni spor alaninda egitirken ben hep muzikle ugrasiyordum..babama acikladim..bir muzik yarismasina katilacagimi soyledim..duet olmasi gerektigi icin muzik klubunden bir kizla tanistim..onunla calisiyoruz..

Kizdan hoslaniyorum..ilerideki tum planlarimi onunla yapmak istiyorum..ileride ki cocuklarimiza bu yarismayi heyecanli bir sekilde anlatmak istiyorum..

Fakat babam sevdigim kizi parayla satin alabilecegini soyledi..buna inanmiyorum..o beni asla birakmaz..

Iste bu aksam yarisma var bana borcunu ödeme zamani..bu aksam akademiden kaciyoruz..sen de geliyorsun..

Ne diyecegimi bilemedim..kizdan hoslaniyor muymus..basim dondu.
Icimi bir huzun kapladi..bu nasil bir labirentti..cikamayacagim bir bataklikta gibiydim..gozyaslarimi tutmaya çalıştım.dudaklarimi isirdim.

-tamam..kacalim..su sarkiyi bir daha cal..akor eklersek guzel olur..

-sen muzikle ilgileniyor musun...diey sordu saskon bir sekilde..

-tabi ki muzik benim adim..

Gitarimi getirdim..o da kendi gotarini eline aldi..zaten ses kaydini yapmislar arkaya beati de eklemierdi..ama arka sahnede calabilirdim sorun olmazdi sanirim..dusuncemi sotledim..kabul etti..ben ona elimden geldigince kol kanat germek istiyordum..

Gitari ikimiz de e calisiyorduk..sarkiyi bilmiyordum ama muzik kulagim iyiydi..zaten herkes cover yapacakti..kendi besteleri degildi..sozleri de yolda ezberler ritmi yakalardim..

Muzigin notalari odayi costururken. Digerleri coktan odamizi doldurmuşlardi..onlar bizi izliyordu..ben ruzgari..gitar ona olan hislerimle caliyordum..muzigimi ondan ilham aliyordum..o gozlerinden..

Sarki bitti..ben de bitmistim..bu notalar ruzgara ettigim bir ask itirafiydi..herkes bizi alkislarken benim icim yaniyordu..o bugun hayallerinin kiziyla sahnede sarki soyleyecekti..ne sansli kiz ama..

Aksam olmustu..ruzgar sakasina akademiyi de cagirmisti..ama kimse kacacak kadar goze alamazdi boyle bir seyi..hazirdik..gitarimin akorunu ayarladim..



Guvenligi atlatmak zordu kafamizda sapka yzumuzde maske vardi..kameralara yakalanirsak bile bizi tanimayacaklardi..arkadaslar da bize yardimci oldular kaçmayı basardik..yarisma yerine taksiyle gittik..

Oraya ulastigimizda ruzgarin yuzu endiseliydi..

-siran yaklasiyor hazirlanmayacak misin dedim..

Berk..ebru telefonunu acmiyor ya..

-bir daha ara..

-bir daha mi en az yuz defa aradim..korktugum basima mi geliyor berk..her sey berbat oldu..

-ya ruzgar sakin ol..ver bir de ben arayayim..

Kzi aradim..telefonunu acti..

-slm ebruyla mi gorusuyorum..

-evet buyrun benim..

-ben ruzgarin arkadas iyim..yarisma icin bekliyoruz sizi..

-ruzgara ozurlerimi iletin..ben gelemeyecegim..bu konuda saglam bir anlasma yaptim..uzgunum..

-ya..nasil bole bir sey yaparsin..su yarisma bitsin oldun sen kizim..

Telefon yuzume aniden kapandi..ruzgar olayi anlamisti..

-hadi geri donelim dedi..yuzunde hic bir ifade yoktu..ama icinde firtinalar kopuyordu eminim..

-ruzgar cik sahneye..

-efendim..

-cik sahneye..belki duet yarisi ama efsane bir sesin var..bu sesi gormezden gelemezler..haksiz miyim..kizn soyleyecegi yerleri de sen soylersin.
Nolur en azindan elinden geleni yapmis olursun..

Ruzgar kavul etmedi..o sirada telefonum.caldi..arayan arkadasimdi..actim telefonu..

-aaa sen misin ebru..geliyor musun tamam..biz de hazirlaniyorduk..

Ruzgara elimle git isareti yaptim..ruzgarin gozleri parladi..sahne arkasina kosmaya basladi..cikmamiza 10 dakika vardi..arkadasim..

-esma ne sacmaliyorsun sen..

-mesgulum sonra ararim sueda..

Telefonu kapattim..mikrofinlari kontrol eden birinden gitarim icin mikrofon istedim..ruzgar bama kziacakti ama bu ses ziyan olmamaliydi.

Ruzgar cikti sahneye muzik calmaya basladi..bu sarki little mix ile jasin derulonun secret love duetiydi..son anda gitarin icin koydugum mikrofonu elime aldim ve soylemeye basladim buna cidden pisman olacaktim...

Ruzgarin sasirdigini biliorum..cunku bu ebrunun sesi degildi ve bu cok barizdi..
Ruzgarin saskinligini kameralardan gorebiliyordum.gozlerimden yaslar akarak soyledim sarkiyi..o benim icin her seyi goze alabilecegim biriydi..

Kiz oldugum aciga ciksa bile onu sevecektim..ama o bu sesi bile ebrunun sanacakti..

O an o soylerken kendimi sahnede gibi hissettim..sanki kameradan degil de gercekten izliyormusum gibi gozlerini..o derinligi gercekten hissediyordum.

Evet..kalbim sonunda kabullenmisti..ben bu insna asiktim..ama mutlu sonla bitmeyen bir ask..bizimkisi bir deniz kizi masaliydi..

Sarki bittiginde herkes ayakta alkisliyordu..juriler bile ayaktaydi..herkes bu gizemli sahneye cikmayan ksisiyi merak etse de ruzgari goruyordu herkes..ruzgar o gozlerindeki pariltiya kurban olurum.

Ruzgarin mutluluktan agladigini gordum.biz bugun ruzgarla tek beden olmustuk.

Ama o butunlsetigi bedeni ebru saniyordu..

Ne trajedi ama..


Erkek Lisesinde Bir KızHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin