zor karar

3.8K 157 6
                                    

Ne dedin..asla olmaz berk abi..yani dedigini aklin aliyor mu..yani yakalanirsam ne olur haberin var mi..
Evt berk abi gercektwn zor bir sey istemisti..tedirgin oldugu kadar vardi.size kisaca anlatayim..berk abi tip son sinif..gercekten cok zorlandigi zamanlar oldu.tıpı ailesi istedigi icin yani aslinda eger yanlarinda kalirsam berk abi tıp okumaliydi..benim yuzumden kabul etti..gayet de basariliydi..fakat akli hep baska yerlerdeydi..tiptan ziyade yilda 1 kez yapilan sadece sinavi ve mulakatlari kazanan insanlari. Katildigi-ki cogu torpilli oluyordu zaten- yarim dönemlik spor kampindaydi..her yil baska ulkede olan bu faaliyet bu sene turkiyedeydi..yarim donem oldugu ici. Devamsizlik yoktu..bu donem boyunca yatili kaliyor ve ogrenebilecegin tum spor dallarinin sıkı bir egitimini aliyordun..en iyi kordinatörlerle calisiyor ve donemi basarili bir sekilde bitirirsen sertifika alabiliyordun..bu sertifikayla spor alanindaki her seyde calisabilirdin..her seydem.ama tabi ki donemi bitiren insan sayisi az..istanbulda yapacaklari okulun adi ise. ISTANBUL ERKEK SPOR AKADEMISI..yani bunun icin bina yaptirmalarina inanamiyorum..ama sponsorlar guclu oldugu icin her ulkenin misafirperverligi adina bir bina insa ediyorlardi..simdiye kadar 15 ulkede yapilmis ve olumlu tepkiler almisti..cogu milli sporcu da bu akademiden mezundu zaten..neyse simdi bir iyi bir kötü haber var..
Birincisi; berk abim cani cikana kadar calismis ve akademiye girmeyi basarmisti..
Kötü haber ise staj yapmasi gereken zamanin bir kisminin akademi gununun baslanhic tarihine denk gelmesiydi..zaten akademinin devamsizligi 5 gundu ve bu berk abi icin hic bir seydi..cunku gıcık bir hocaya denk gelmis ve 3 ay biyunca bir hastane de staj yapmazsa onu birakacagini soylemesiydi..iste olay burada basliyordu.
-sadece 3 ay ..esma yaparsin..guveniyorum..bunu yillardir bekliyorum..orada seni kimse tanimayacak..kim nasil anlasin..
-ya berk abi kafan yerinde mi..resmen bana erkek akademisine gitmem lazim bir de spor..yuzme falan olursa gures olursa napcam ha..
-ya arastirdim o tarz seyler son aylarda..yani sana denk gelmiyor..esma litfen rica ediyorum..mesela düsün..sizin okula bir kiz gelse..ama. Erkek gibi davransa..onun erkek oldugunu mu dusunursun..hayir..sadece erkek gibi davrandigini dusunursun..o yuzden..sen oraya gittiginde kiz gibi davransan ki normalde bile oyle degilsin..kimse kiz oldugunu dusunmez..biraz sey sanarlar..o da benim sorunum..
- yuh diyecek bir sey bulamiyorum..benim bunu dusunmem lazim..zmana ihtiyacim var..
-aksama. Kadar..bu aksam giris yapmalisin..
Esma..bunu ne kadar cok istedigimi biliyorsun..bunun icin ailemi bile karsima aldim..ama sen benim zayif noktamdin be kuzum..beni senden vurdular..yap diye demiyorum..zorlamiyorum da ama ne kadar cok istedigimi bilmeni istedim..

Iste bunu yapmamaliydi..boyle konusunca boynuna sarilasim geliyordu..ben her zaman ona guvendim..simdi de guvenmeliydim..bu onun hayati biyunca hayaliydi..yapmaliydim..ama. Erkek..akademi..spor..aslinda spor deneyimim vardi ama...neyse ben bunu berk abim icin yapmaliydim..onun fedakarliklarinin yaninda benim ki ne ki..
Asagiya hizlica indim..berk abi dusunceli bir sekilde cami izliyordu..bu yakisikli adam gercekten bana cennetten gonderilmisti..hatirliyorum da lisedeyken ondan sevgilimmis numarasi yapmasini istemistim..
-asla..asla yapmam esma..ergen miyim ben..kesinlikle senin bu sinsi planlarina alet olamam..arkadaslarim duysa ne kadar dalga gecer..haberin var mi..asla
Hungur hungur aglamistim ama ikna edememistim..herkesin sevgilisi vardi ama be..odunlugumdan taviz vermeyince bir tane bile yoktu..
O gun uzgun uzgun okula gittim..kizlara cikista yalan soyledigimi soyleyecekken arkamdan bir ses duymustum..berk abi bir audi ile arkamdaydi..
-esma nerelerdeydin..seno ne kadar bekledim. Vay biraz gormesem ozliyorum bu kizi..bayanlar..kusura bakmayin..bu guzel sevgilimi yaninizdan almaliyim...onsuz yapamiyorum da..diyip goz kirparak oradan birlikte uzaklasmistik..
Arkadaslarimin cigliklarini ve kiskanc bakislarini hissediyordum..sonucta kimin lisede kasli ve yakisikli uzun boylu zengin bir sevgilisi olur ki..
Gulmemek icin kendimi zor tutuyordum
-ciddi misin..guzel sevgilim..yaa..hic bir kizla cikmadigini neden bu kadar caktirmak zorundasin..
Kahkahalarima engel olamiyordum..berk abi:
-keyfimize yaptik sanki..sen isteyince kiramadim..yaptik bi seyler..rezil oldum zaten..bir de sen yarama basma..esma sen yeter ki iste..sen benim bu dunyadaki en degerli seyimsin..suan en buyuk hedefim..senin mutlu olman..

Gozlerim dolmustu..o an berk abinin beni ne kadar sevdigini anlamistim..yaslarimi silip asagiya indim..ve berk abiye seslendim:

-BERK ABI..HADI YAPALIM SU ISI...
Ev

Erkek Lisesinde Bir KızHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin