Pět minut

261 22 0
                                    

''Kazekage-sama (zdvořilé oslovení), chtěl jste s námi něco probrat?'' zeptal se mistr Kakashi, když už spolu se Saiem stáli naproti Gaarovi v jeho kanceláři. ''Ano, je to tak. Shiro je ovládnutá Byakuganem a my nevíme, jak ho zapečetit a tady přicházíte na scénu vy.'' řekl Gaara. ''Co máme tedy udělat?'' zeptal se Sai. ''Jedině Hyuugové znají tajemství Byakuganu. Jeho historii a sílu, proto bude nejlepší na zapečetění někdo silný, s obecnými znalostmi lékařského jutsu.'' vysvětlil Gaara. ''Chcete, aby jsme se vrátili do listové a přivedli sem nějakého člena Hyuuga klanu?'' ověřoval si mistr Kakashi informace, které pochytil. ''Ano, vyražte hned prosím.'' rozkázal Gaara. ''Jistě, Kazekage-sama.'' řekl Kakashi. ''Moment prosím.'' zarazil se Sai. ''Potřebuješ něco?'' zeptal se ochotně Gaara. ''Nemůžeme vzít Shiro rovnou do listové vesnice? Je to její domov a podle mého, by se tam cítila příjemněji.'' navrhl Sai. ''V současném stavu ve kterém Shiro je, není přesun tou nejlepší volbou. Nevíme kdy se znovu probudí a jaké budou nynější následky. Prosím, respektuj moje rozhodnutí a vyražte zpět do listové.'' vysvětlil Gaara. ''Jistě. Kazekage-sama.'' řekl Sai a spolu s mistrem Kakashim odešel.

''Tenhle pokoj je prázdný.'' řekla Temari a otevřela dveře ošetřovny v písečné vesnici. Sasuke a Naruto položili Shiro na postel a čekali, co se bude dít. ''Co uděláme teď?'' zeptal se Naruto. ''Jakmile se probudí, ihned nás bude chtít zabít. Musíme na něco přijít.'' přemýšlela Temari nahlas. ''Musíme jí udržet v narkóze do té doby, než Gaara na něco nepřijde.'' řekl Sakura. ''A co když jí už není pomoci?'' zeptala se Temari, aniž by myslela na city Naruta a Sasukeho. ''Temari!'' okřikl jí Kankuro. ''Někdo to říct musel. Pokud tu nebude možnost jak jí zbavit toho ovládnutí Byakuganem, nebudou mít současní Kagové jinou možnost.'' vysvětlovala bezcitně. ''To stačí!'' říkal potichu Naruto. ''Co tím myslíš?'' zeptala se zmateně Sakura. ''Pokud se nevrátí do normálu, bude označena jako nukenin a bude vydáno nařízení o její smrti. Tohle už Naruto nezvládl a mířil naštvaně k Temari.
''Zastav se.'' řekl Gaara, který stál přímo za Temari. ''Gaaro.'' řekl Naruto a zastavil. ''Zjistil jsi něco?'' zeptal se Kankuro. ''Mám pár nápadů, které by Shiro mohli pomoci. Poslal jsem mistra Kakashiho a Saie zpět do listové. Pouze členové jejího klanu vědí o tajemství Byakuganu a tak mě napadlo, že by s touto situací mohli něco udělat.'' vysvětlil. ''Poslal jste je pro dalšího člena Hyuuga klanu, pokud se nemýlím.'' opakoval Yamato. ''Ano, přesně tak.'' odpověděl Gaara. ''Omlouvám se, že ruším vaší konverzaci, ale Shiro se začíná probouzet. Potřebuji další dávky uspávadla. Hned.'' řekla rychle Sakura a dívala se na mě jak kroutím hlavou. ''Temari, Kankuro. Prosím zajděte za lékařskými ninji a řekněte jim o našem požadavku.'' rozkázal Gaara. ''Hned budeme zpátky.'' řekl Kankuro a spolu s Temari odběhli z místnosti. ''Ostatní, připravte se zakročit. Nemáme ani tušení co udělá, pokud se teď probudí.'' řekl Gaara. ''Nesmíme jí nechat opustit tuhle místnost.'' řekl Yamato a spolu s ostatními odstoupil od postele. ''Máme asi tak pět minut, pak se probudí.'' vysvětlila Sakura. ''Musíme doufat, že se Temari s Kankurem vrátí co nejdřív.'' řekl Naruto a vzal do ruky kunai. ''Neboj Shiro, budeš jako dřív. To slibuju.'' pomyslel si Sasuke a jen stál v rohu a do žádné akce se nepouštěl.
''Co to děláš Sasuke?'' nechápal Naruto. ''Nemůžu.'' odpověděl. Naruto přistoupil k Sasukemu a řekl mu věc, kterou by Sasuke od něj nikdy nečekal. Nečekal by to od nikoho.

Světlo Rozhodnutí Kde žijí příběhy. Začni objevovat