Hearts in Twilight 2

216 19 27
                                    

ANGEL POV

"Ik ben thuis!", schreeuw ik zodra ik het slot van de voordeur van ons kleine huisje aan de rand van Hogsmeade open. Onze buren, Esmee en Remus, zijn er blijkbaar ook. Hun jassen hangen aan onze kapstok, vandaar. Ze waren een tijdje op vakantie naar... Ik ben het vergeten. Normaal komen ze hier bijna nooit. Eigenlijk gewoon helemaal nooit, want wij komen vaker bij hen thuis. Hun huis is mooier en groter.
In de woonkamer, die ingericht is volgens een catalogus van een winkel in Hogsmeade, zitten Esmee, Remus en Sirius op de bank te praten.

"Angel, hé!", zegt Esmee zodra ik binnenkom en ze geeft me een knuffel.
"Hé Ezzie, hoe was je vakantie?"
"Oh, echt zó leuk! Er was een zwembad. Een privézwembad! Ik wil daar echt volgend jaar weer terug, alleen Remus vond het er minde reuk, dus die wil volgend jaar ergens anders heen"
"Mooney, gun dat arme kind haar privézwembad toch!", zeg ik corrigerend en Sirius moet lachen.


"Weet je wat James vandaag vertelde?", zeg ik 's avonds als we op de bank tv kijken.
"Oh nee, wat heeft 'ie nu weer gedaan?, zegt Sirius dramatisch.
"Lily en James willen misschien een kind gaan opvoeden!"
"Ooh wat geweldig! Maar ze werken altijd fulltime op Hopgwarts, hoe moet dat dan, als ze het willen opvoeden?", zegt Sirius.
"Waarschijnlijk gaan ze dan beide parttime werken en wonen in Hogsmeade, teminste, dat zei James tegen mij... En we weten dat wat James zegt meestal flauwekul is", zeg ik lachend. Op dat moment horen we de deurbel afgaan. Ik zucht en loop naar de houten deur. Voor mij staat Esmee, in tranen met een stuk perkament in haar handen. Zonder iets te zeggen rent ze naar me toe en knuffelt me.

"Hij is terug" fluistert ze, haar stem gesmoord door haar tranen.

"Wat? Wie?", vraag ik en ze geeft me de brief aan.

Lieve Esmee,

Het spijt me heel erg dat ik je dit per brief moet vertellen, maar je moet uitkijken. Volgens mijn bronnen doelt er een nieuw persoon op het vermoorden van Angel, en jou. Ik weet dat dit misschien onverwacht komt, maar de leraar voorspellend rekenen van vorig jaar is niet te vertrouwen. Ik wil dat jullie veilig zijn.

D. Longbottom

"Ik wist het", fluister ik, "ik wist het! Meneer Kwadraat is dus wél de broer van Olivia!"

"Wat? Hoe kan dat?"

"Denk eens na. Ze komen uit dezefde streek, hun uiterlijk verschilt niet veel van elkaar... Esmee, je moet zo snel mogelijk naar Hogwarts. Alleen in de buurt van Perkamentus ben je veilig. Neem mijn baan maar over, dat kan Perkamentus niet weigeren, aangezien ik die baan alleen maar heb gekregen omdat ik bij Lily moest blijven. Maar ze is inmiddels 18, dus mij heeft ze niet meer nodig als beschermengel"

"Maar Remus dan? Ik kan hem niet alleen laten.."

"Remus red zich wel. En hij kan naar je toe komen, elk weekend. Beloof me dat je het kasteel niet verlaat, oké?"

"Oké"

***

Volgend hoofdstuk verschijnt snel, ik heb geen inspiratie voor het volgende jaar, dus er komt een tijdsprong. Angel raakt zwanger in het jaar dat we overslaan en ze krijgen een zoon of dochter. Laat in de rea's achter of het een zoon moet zijn of een dochter (of een tweeling >:) ) en laat je top 3 namen achter :)

Liefs, Nova

Perfecte problemenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu