Black Pages 11

218 22 17
                                    

ANGEL POV

Zo snel ik kon rende ik achter haar aan. Als mens. De gedachte van James en Sirius, die nu aangevallen werden door Remus, liet me niet met rust. Mijn adem haperde terwijl ik haar in probeerde te halen, maar ze was erg snel. Sneller dan normaal. Nogmaals versnelde ik mijn pas, maar zij deed hetzelfde.

''Wacht!'', probeerde ik. Ze schrok, maar vermande zich snel en rende verder. Het kasteel naderde en ik werd me bewust van het feit dat ze naar binnen zou rennen. Met een beetje geluk hield ze haar mond dicht tegen leraren. Als we gesnapt werden in ons laatste jaar, ons examenjaar, hadden we écht een groot probleem.

De ochtend naderde en een paar zonnestralen vonden mijn gezicht, verblindde mijn ogen. Ik hapte naar adem en stond even stil. Voorzichtig liep ik verder, tot uit de zon, en zag ik, tot mijn opluchting, dat het meisje ook last had van de zon. Ongeveer vijftig meter van het kasteel af haalde ik haar in. Met een geschrokken blik keek ze me aan.

''Obliviate'', sprak ik langzaam, maar duidelijk, zoals Anderling gezegd had.

Haar blik werd verstoord door twee ogen die me niet-geloving aankeken en erg verward waren.

''W-wat...'', probeerde ze, maar ze maakte haar zin niet af.

Zo snel ik kon nam ik de benen, rende ik het grasveld over. Inmiddels had de zon haar plek aan de lucht weer gevonden en overwonnen van de maan, die langzaam naar de horizon zweefde.

---

"Oh mijn god, Angel!", begint Lily als ik slaperig naast haar ga zitten bij het ontbijt.

"Huh waaaat...", mompel ik terwijl ik wat koffie naast een kopje giet.

"Je gelooft nooit eat er zojuist gebeurd is! Nou ja, het was gisteren, alleen jij was er niet"

"Zijn James en jij weer samen?!"

"Nee.... Nee ik bedoelde Esmee en die nieuwe leraar van voorspellend rekenen. Volgens mij vind hij haar een beetje heel erg aantrekkelijk!"

"Een leraar? Is hij niet veel te oud voor haar?"

"Hij heeft net zijn opleiding afgemaakt op Klammfels, of weet ik veel hoe het daar heet, hij is waarschijnlijk een jaar of 19"

"Maar Esmee is 17"

"Bijna 18"

"Oh ja, iedereen hier is ouder dan ik heh, Sirius is ook al bijna 19, ik moet nog 17 worden"

"Ach arm kind toch. Maar ik dacht, misschien kun jij, je weet wel, die leraar volgen en erachter komen of hij een vriendin heeft?"

"Nee doei, ik kan toch niet zomaar een leraar ondervragen?"

"Angel, je bent Marauder, Badblood, je hebt de onzichtbaarheidsmantel..."

"Die heb ik niet, die heeft James"

"Maar je kan hm wel makkelijk lenen"

"Jij nog makkelijker"

Op dat moment stormt Sirius met Remus en Daan de eetzaal binnen en pakken snel een paar broodjes. Wanneer ze omkeren, pakt James mijn mouw van mijn vest vast en trekt me mee.

"Sorry, Lils, 'k moe gaan", brabbel ik terwijl ik in één keer een hele stroopwafel naar binnen werk. Oh, wat houd ik toch van eten.

"Waar gaan we heen?"

"De ziekenzaal. Prongs heeft ruzie gehad met een Centaur..."


HEE SORRY DAT IK NIET UPDATTE (WACHT WAT DAT KLOPT NIET) OKE MAAR IK KAN EEN VASTE UPDATEDAG NIET AAN:) DOE MAAR GEWOON EEN KEER PER WEEK!!!!

Oh ja, nu jullie hier toch zijn, iemand zin om een kijkje te nemen in mijn nieuwe boek??

Perfecte problemenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu