Black Pages 3

229 20 5
                                    

ANGEL POV

Ik loop met Lily en Esmee (Vanaf nu wordt Nessi Esmee genoemd) het station op en zoek naar de muur tussen perron 9 en 10. En nog steeds haat ik het dat ik er niet doorheen kan lopen, maar Lily en Esmee wel. Ik heb dus dat ene moment in het eerste jaar niet meegemaakt. Bang zijn dat je je kop stoot tegen een muur waarvan iedereen zegt dat het de bedoeling is om er doorheen te rennen, maar niet weet of ze een grapje maken. Dan zie je een paar ouderejaars erdoor heen rennen en word je ovespoeld met een gevoel van opluchting en enthousiasme, omdat je eindelijk naar Hogwarts mag.

''Gaan jullie maar vast, ik kom zo'', zeg ik. Ik verschijnsel er wel naartoe. Ik werp nog een laatste blik op het station en sta op het punt te verdwijnselen, als ik Sirius en Remus het perron op zie komen. Vrijwel meteen krijgt mijn gezicht een gigantische grijns en bedenk ik in mijn hoofd een leuke actie. Kleurstof. Ja, ik ben er nog steeds. Wat kan ik doen met kleurstof. Wat kan je überhaupt doen met kleurstof? Ja, in tandpasta smeren, maar dat heb ik al 2 keer gedaan, dus dat verwachten ze al. Ik verschijnsel net voordat ze me zien staan naar de andere kant van de muur en ga weer op zoek naar Esmee en Lily. Esmee staat afscheid te nemen van haar ouders en Lily staat ruzie te maken met James. Vanuit een ooghoek zie ik hoe James haar aanbiedt haar koffer in het laadvak van de trein te tillen, omdat Lily nogal met dat ding staat te prutsen. Maar Lily geeft niet toe en probeert uit alle macht dat ding in de trein te krijgen. Er staat bijna op haar gezicht geschreven dat ze vertikt om James om hulp te vragen. En dat doet me aan Sirius en mij denken.

Lily krijgt na minstens 273 pogingen haar koffer toch in de trein en sleept Esmee mee het voertuig in. James staat haar gewoon vierkant uit te lachen. Niet slim, Jamie.

Zodra Lily de trein in is, loopt James met een treurig gezicht richting Orion en Remus. Remus klopt op zijn rug en Sirius lacht terwijl James doet alsof hij op Sirius' schouder huilt. En dat zijn mijn vrienden... Jemig, hoe kom ik hier terecht?!

Om het allemaal niet gekker te maken spring ik op James' rug en val ik er vrijwel meteen vanaf. Bijna op mijn rug. Ik weet dat dat pijn doet. Ik sluit mijn ogen en verwacht een enorme klap. James is best lang, weet je. Maar natuurlijk moet Sirius me weer opvangen. Shit. Nu moet ik hem bedanken. Shit. Ik ga geen 'Dank je' zeggen. Echt niet.

''Dank je''

Ik moet straks écht mijn mond gaan spoelen. Gatver.

''Ik moet gaan'', zeg ik.

''Waarvoor?'', vraagt Remus.

''Lily zoeken. En Esmee. Doei!''

Voor iemand nog iets kan zeggen spring ik de trein in en vind ik Lily en Esmee, verdiept in een boek van Lily. Waarschijnlijk Dreuzelliteratuur. Denk ik. Gok ik.  Verwacht ik.


HEE MENSEN EN ALIENS!!!

NOVA IS BACK!!! anderhalve week ofzo niet geupdate?! Sorry! IK WAS TE LUI OKE DAT IS EEN GOEDE SMOES!!!

KENT IEMAND UNDERTALE? WIE GAAT ER MEE NAAR DE MAAN!? OH WACHT, IK BEN AL OP DE MAAN. OF IS DA DE ZON?! IK GA WEG BAAI!

Perfecte problemenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu