Kapitola 3: Návšteva

79 6 0
                                    

-,, To je vylúčené! Nemožné!" vôbec sa mi nechce veriť Thorovým slovám.
-,, Všetko tomu nasvedčuje. Ale ak chceš, môžeme to overiť. No nemyslím si, žeby Frigga klamala,"
-,, Čo s tým má do kelu spoločná nejaká ženská?!"
-,, Hej, pozor na jazyk!"
-,, Vieš čo," mávnem rukou, ,,kašli na to."
-,, Chceš predsa vedieť, čo je s tebou, nie?"
-,, V poslednom čase je mi fuk, čo bolo a čo sa stalo. Ak mám v sebe nejaký kameň, čomu aj tak neverím, tak nech mám. Nikomu to snáď prekážať nebude,"
-,, Ale bude," skočil mi do reči, ,,ak sa to dozvedia na Ázgarde, pôjdu si ruky-nohy dolámať len aby ťa dostali,"
-,, Tak sa to nikto nedozvie," na oplátku som mu skočila do reči ja. Nebol o tom moc presvedčený.
-,, Vieme to len my dvaja, a tak to aj ostane," súhlasil, no mne sa to nepáčilo. Radšej by som si to nechala len pre seba, nepoznám Thora natoľko, aby som mu dôverovala. No teraz nemám na výber.
-,, Ostane."
..
Nasledujúce dni prebiehali dosť kľudne. Síce netuším, ako je na tom mestečko či Shield, no nikto ma nezháňal. Aspoň myslím, že ma nikto nezháňal. Konečne mi dali pokoj. V domčeku som len ja, moja dobrá teplúčka deka, rovnako aj pohár čaju. No začínam sa tu nudiť. Medzi ľudí nechcem, a knihy v knižnici dochádzajú. No dobre. Stačilo. Idem sa pozrieť do Avenger Tower. Ale, mám tam ísť? Načo? Čo im poviem? V novinách píšu o novom nepriateľovi. Lenže noviny sú už pár dní staré, a v nových sa o tom už moc nezmieňujú. To je dosť dobrý dôvod na návštevu. Áno, idem tam.
..
-,, A vieš čo je na tom to najlepšie? On súhlasil," Lex dostala záchvat smiechu. Rukami šialene bubnovala po volante. Z nového zdravotníka je úplne mimo.
-,, Lex, pozor na cestu,"
-,, Bože, on je tak božský!"
-,, Lex?" nadvihnem obočie, ,,ukľudni sa. Vzhľad a povaha sú dve dosť rozlišné veci," prevalí oči a venuje sa ceste. Ešteže ma rozbrala ona, a nemusela som si zobrať taxi. No ako sa jej ústa nezastavia, začínam si myslieť, že ten taxi by predsa len nebol taký hrozný nápad.
-,, Videla si ho vôbec? Veď on je prevtelený anjel. Určite aj jeho povaha bude to najlepšie spojenie dokonalého gentlmena a sebavedomého chlapa zároveň,"
-,, Tak dobre. Nebudem ti brať ilúzie," uškrniem sa.
Prechádzame po diaľnici až do samého srdca New Yorku. Preplnené štvorprúdové cesty, nervózny a ponáhľajúci ľudia, veľké bilboardy-také niečo sa u nás nevidí. Po pravde som si na toto tu zvykla, no Lex len vypulila oči. Zmätene si pozerala ulice okolo.
-,, Presne nejako takto som vyzerala ja, keď som tu bola prvýkrát,"
-,, Ale kam.. Kam sa tak ponáhľajú?"
Len kývnem ramenami.
Lex zastaví pred bránou.
-,, Dobrý deň," strážnik si nás začne pozorne premeriavať, ,,meno prosím,"
-,, Tak ja som,"
-,, Fénix a toto je kolegyňa," radšej som jej skočila do reči. Chcela zaklamať. Dosť dobre ju poznám. Prehrabe vlasy a nútene sa na strážnika usmeje. Ja si radšej zanechám kamenú tvár, no pre istotu vyčarujem akú-takú priateľskú grimasu.
Strážnik otvorí zábranu, a my vojdeme. Medzi desiatky čiernych áut Lex zaparkuje svoju červenú Kiu.
-,, Ideš so mnou?"
-,, Hm," našpulí pery, ,,áno. Áno idem," obe vystupíme a pokračujeme ku dverám. Nasleduje nekonečne veľa otázok a identifikačných prehliadok. Keď sa nám podarí dostať sa cez halu do výťahu, s nami sa doň nahrnie nemalá dávka mužov a žien v oblekoch. Vidieť na nás, ako tu nezapadáme. Lex s jasno-rúžovou halenkou a béžovými džínsami a ja so sýto-červeným kabátom, bielym tielkom a čiernými legínami. Jedna blondínka a druhá šialene červená. Bezhybne to predýchame až na posledné poschodie.
-,, Konečne!"
-,, Fuj, to bol zabiják!" fakt, ako totálne týnedžeky.
-,, Zdravím dámy," s pohárikom v ruke prefrčal Tony. Lex sa začala hrať s vlasmi a flirtrovne zakývala. On na ňu žmurkol a pokračoval k baru. Čo na ňom baby vidia? Ako pred niekoľkými týždňami Mary. Tá bola z neho úplne mimo.
-,, Kde je zvyšok?" okrem Tonyho tu bol len Clint.
-,, To keby som vedel," Tony sa naťahoval cez bar ku fľaške.
-,, Ale viking je spolu s Natašou a Furym vedľa, ak ťa to zaujíma," odpovie Clint.
-,, Idem za ním. Počkáš ma tu?"
-,, Jasné, počkám,"
-,, Poď sa pridať," Stark nadvihne vodku a zamáva ňou.
Prejdem na druhú stranu miestnosti, k Thorovi. Ešte pred tým ma zastaví Clintov hlas: ,,Dobre že si prišla. Dlho si sa neukázala," len kývnem na znak súhlasu a pokračujem. Všetci traja stoja vonku na pristávacej plošine. Vyzerá to na vážnu konverzáciu. Skryjem sa za roh, a len počúvam.

Fénix: Súčasť plánu časť 2Where stories live. Discover now