11

437 12 2
                                    

Jenny Tomlinson pov
"Mam, pap, ik ga even een stukje rijden met Focus." zeg ik. "Is goed, veel plezier en voor het donker weer thuis zijn lieverd." zegt Johannah. "Komt goed. Tot zo." zeg ik en loop naar buiten. Ik loop naar de stallen, waar vier paarden staan.
Ik pak het zadel en hoofdstel van Focus en loop dan naar zijn box. Focus is een lieve hengst waar ik een goede band mee heb. Hij is wat beigeachtig met witte manen.
"Hey Focus, heb je zin om een stukje te rijden?" ik pak een borstel die voor de box op de grond ligt en begin met het borstelen van Focus, als ik dat achter de rug heb, wil ik het zadel op doen maar Focus lijkt het daar niet mee eens te zijn.
"Focus please, werk even mee." mompel ik. Na vijf minuten is het nog niet gelukt. "Goed dan rijd ik wel zonder zadel, maar dat hoofdstel krijg je wel om." zeg ik en wijs even waarschuwend naar Focus. Ik pak het hoofdstel en doe het om, in tegenstelling tot het zadel ging dit heel makkelijk, terwijl het vaak anders om is.
"Je bent echt een eigenwijs beest." zeg ik en lijd Focus zijn box uit. Als we buiten staan neem ik een klein aanloopje en spring ik op de rug van Focus. Toen ik dit een keer probeerde bij Pasadena, een van de andere paarden liep ze de hele tijd weg waardoor het steeds mislukte.
Ik rijd samen met Focus door een bos heen, het is nog best wel warm. Ik geniet even van de rust. Gisteren hadden we mijn verjaardag gevierd of terwijl het hele huis zat vol met gasten, sommigen kende ik niet eens maar goed.
Als het bospaadje afgelopen is komen we aan bij een strand. Ik geef Focus een klein en zacht schopje waarna hij in een draf over gaat.
We draven over het strand op weg naar het water, Focus houdt ervan om in het water te galopperen. Als we bij het water aan komen gaat Focus vanuit zichzelf over in een snelle galop. Ik geniet van de wind die langs me waait, het is zo verkoelend. Als we bijna bij het einde van het strand zijn aangekomen laat ik Focus afremmen tot een zacht drafje.
Ik steur Focus naar een bospaadje wat ons weer naar het doprje lijd waar we wonen.
In het dorpje aangekomen laat in Focus over gaan in een stap. Het begon al schemerig te worden. "Precies goed getimed." zeg ik tegen mezelf en geef Focus een klopje.
Ik laat Focus stoppen en stap af. Het laatste stukje moeten we maar zo lopen, dan kan Focus nog even afkoelen.
Als we weer bij Focus zijn box zijn aangekomen doe ik zijn hoofdstel af, waarna ik het bit afspoel en weer opgang in de zadel kamer, naast het zadel waar die bij hoort.

Twins ~ Niall Horan & Luke HemmingsWo Geschichten leben. Entdecke jetzt