2.6. Meneer Hoogers is wel slecht in geheimen bewaren -Sherlock Hailey

3.5K 197 37
                                    

Meneer Hoogers is wel slecht in geheimen bewaren -Sherlock Hailey

-❀-❀-❀-

Zoals gewoonlijk, sta ik met een mok in mijn hand met de tekst: Een kater is een zorg voor later – heb ik van Elsa gekregen- voor het koffiezetapparaat. Gelukkig werd ik niet wakker met een kater, maar wel met een lichte hoofdpijn en een zeurende piep in mijn oren. Hopelijk hoef ik niet met een gehoorapparaat op deze leeftijd te lopen. Iemand staat achterin mij hard te zuchten en tikt met zijn voet op de grond. Ik erger me aan de jongen, want hij zit ook de hele tijd op zijn horloge te kijken om de seconde. Alsof de tijd daardoor sneller gaat! Expres ga ik met mijn hand onder mijn kin en doe alsof ik aan het nadenken ben. 'zie je dat niet? Moet je een bril ofzo!' zegt de jongen. Ik draai mijn hoofd langzaam naar hem toe en kijk hem met samengeknepen ogen aan. 'Heb ik toevallig al, maar die ligt thuis. Mag ik die van jou lenen?' De jongen zucht en drukt op het rood knipperend lichtje en hij drukt zijn ronde bril wat verder omhoog. 'Is dat nou zo moeilijk?' Ik zucht en kijk hoe het bruine goedje in mijn mok komt. 'Wat is er moeilijk?' Chris staat achter me en kijkt de jongen aan. De jongen gaat nerveus wat heen en weer op zijn dunne beentjes. 'Ach Chris. Laat nou maar!' zeg ik en loop met mijn mok met koffie naar het tafeltje in de enorme aula.

Als we zitten, pakt Chris mijn mok en neemt een flinke slok. 'Blegh.' Hij trekt een vies gezicht. 'Het is waterig.' Ik rol met mijn ogen en pak de zakjes suiker die ik in mijn zak van mijn trui had gestoken. Beide zakjes gaan erin en ik ben te lui om op de staan om een lepel te halen. 'Is Gudio nog hier?' zeg ik. Chris haalt zijn schouders op. 'Ik denk, dat ze het heel gezellig hebben gehad.' Hij pakt zijn mobiel en begint te typen. 'Ik heb hem een appje gestuurd.' Tevreden klikt hij de telefoon uit en kijkt mijn aan, alsof hij iets dringends wilt zeggen. 'Wat?'

'Eh.' Hij knippert met zijn ogen.

'Loops graag met veel yoghurt. Oja, doe er gelijk ook een toastje bij met boter.' Chris staat zuchtend op en begint richting de rij te lopen. Elsa komt naar mij toe, samen met Ilsy. Ilsy ziet er wat uigelaten uit en haar wangen zijn rood. Zal vast wel komen doordat ze gister veel gedronken heeft. 'Waar is Gudio?' zegt Elsa, een tikkeltje te hard.

'Ehh. Naar huis. Hij is bij Chris wezen slapen,' zeg ik met flitsende ogen. Ik ben echt geen ster in liegen, helaas. Elsa knikt tevreden en ga zitten op de bank tegenover mij. Ilsy blijft maar in de rondte kijken en elke keer als er een jongen voorbij loopt, kijkt ze richting een andere kant. 'Ilsy,' zeg ik. Ze let niet op en zit nog steeds in haar rusteloze wereld. 'Ilsy!' Ik pak haar hand vast. Ze schrikt en trekt haar hand weg. 'Wat is er nou?' Ze schudt heftig haar hoofd en springt op.

'Ik moet gaan, anders kom ik te laat.' Ze doet haar rugzak goed op haar rug en sprint langs het koffiezetapparaat, die ze nooit overslaat in haar hele leven. Verbaasd kijk ik haar na. Elsa neemt een slok uit een beker. 'Blegh. Deze koffie is zo waterig!' Ik rol met mijn ogen en geef haar suiker. Ze steekt haar tong uit en laat het kort luchten. 'Die koffie is toch ranzig? Nee ik hoef geen suiker.' Ze geeft de zakjes terug. 'Dan niet,' mompel ik.

Bij de les Engels, is Ilsy niet komen opdagen. Ik maak me daarvoor wel zorgen, want ze heeft nog nooit een les geskipt. Meneer Hoogers, begint van alles en nog wat te vertellen over belangrijke dingen voor de tentamens. Naast mij zit een meisje te zuchten bij elk woordje dat meneer Hoogers zegt. Geërgerd kijk ik haar aan, maar ze heeft niks door. Voor mij zit een jongen, die steeds aan het hoesten is en je hoort een roggel steeds omhoog komen. Ik trek een vies gezicht en probeer weer te concentreren.

Meneer Hoogers zegt dat het tijd is voor pauze en iedereen begint op te staan in de collegezaal om weg te lopen. Een groep meiden hobbelen naar hem toe en beginnen hem enthousiast vragen te stellen. Meneer Hoogers slaat zijn armen over elkaar, en begint te vragen kalm te antwoorden. Ik blijf zitten waar ik zit, want ik ben wel nieuwsgierig naar de meneer Hoogers. Zal Ilsy met hem iets te maken hebben? Zenuwachtig begin ik op mijn pen te kauwen, maar ik blijf hem in de gaten houden. Als iedereen weg is, inclusief de fangroep. Meneer Hoogers begint het krijtbord schoon te vegen en ik volg al zijn bewegingen. 'Mevrouw Summers, Kan ik je helpen?' zegt hij mat, zonder zich om te draaien. Zijn woorden galmen nog na in de zaal. Langzaam sta ik op en loop naar hem toe. 'Ehm. Ik maak me zorgen om Ilsy,' zeg ik en wacht op zijn reactie af.

'Ilsy wie?' Zijn stem is verveeld en hij is klaar met schoonvegen. Zijn armen gaan in zijn zij en hij kijkt mij met opgetrokken wenkbrauwen aan. 'Ilsy Teunissen. Met die rode haren.' Hij zucht en slaat zijn armen over elkaar. 'Waarom kom je daarmee naar mij toe? Je kan haar beter zelf opzoeken. Ik heb een vergadering, dus mag ik er langs?' Hij pakt zijn rugzak en stuift langs mij en pakt de uitgang aan de zijkant van het podium. Ik volg hem en zie alleen maar een verlaten gang. Hmmm, war zal zijn reactie beteken? Voelde hij zich betrapt?

In de pauze, zie ik Elsa al zitten en tegenover haar zit Chris. Naast Chris zit Matthew, die niet echt blij kijkt. Zijn hand rust op zijn hoofd en hij kreunt af en toe wat. 'Alles goed, Matthew?' zeg ik en ga tegenover hem zitten. Hij schudt langzaam zijn hoofd en trekt zijn ogen samen. Ik begin aan mijn sandwich te eten. Chris heeft soep voor zich en zo te zien vindt hij het net zo vies als de koffie van vanochtend. 'Matthew heeft een leuke avond gehad,' zegt Elsa, haar lach inhoudend. 'Alleen hij vindt het nogal vervelend, dat hij zich niks meer herinnerd.' Man, ik weet hoe rot dat is...

Ik scan de kantine en zie nergens Ilsy, helaas. Misschien moet ik haar 's avonds maar opzoeken op haar kamer. Elsa schuift haar bord met patat van zich af en knikt tevreden. Chris begint maar aan zijn broodje. 'Kom je vanavond langs, Hailey?' zegt hij subtiel. Ik kijk teleurgesteld zijn kant op.

'Ik moet leren voor mijn tentamens.' En Ilsy zoeken, maar dat zeg ik er maar niet bij.

'Daarna kan je toch komen?' probeert hij. Ik schud mijn hoofd en neem een laatste hapje van mijn broodje en slok de melk in een keer naar achter. 'Ik moet weer gaan.' Ik sta op en geef Chris een kus in zijn warrige haren. Op naar sterrenkunde.

****

Een uur na het avondeten, zit ik op mijn kamertje druk aan het leren. Elsa is weg, maar ze belooft om snel weer terug te komen. Elke keer als ik me wil concentreren, denk ik aan Ilsy en waar ze zou kunnen zijn. Na twee uur, heb ik absoluut geen zin meer en ga rond tien uur naar buiten. Chris had mij heel vaak gewaarschuwd, om niet alleen naar buiten te gaan, want sommige jongens konden hun handjes niet thuis houden. Het is frisjes en donker buiten. De enige verlichting zijn de lantarenpalen. Ik doe mijn capuchon van mijn zwarte vest, over mijn hoofd, mijn handen gaan in de zakken en loop met gebogen hoofd richting de flat naast me. Ik hoor wat ritselen in de bosjes en mijn hart hamert in mijn keel. Ik begin automatisch sneller te lopen en duw de deur open van de studentenhuis van Ilsy. Ik hijg een beetje en schrik als er iemand de gang oploopt. Een jongen met een afro en een koptelefoon, loopt langs mij heen. als ik wat rustiger ben, loop ik de trap op naar de eerste verdieping. Ik hoor bij haar deur gelach en een sterke wietlucht kom onder de deurspleet. Ik klop hard aan en het gelach stopt. Vervolgens hoor ik gestommel en iemand doet sloten van de deur. De houten deur gaat met een hard gepiep open en een meisje met zwart haar, staat voor mij. Ze heeft een piercing onder haar lip en een neuspiercing. Haar ogen zijn dik opgemaakt. 'Ehh,' stamel ik. 'Waar is Ilsy?'

'Ilsy?' zegt ze vaag met glazige ogen. 'Die woont hiernaast. Maar ik zag haar nog een half uurtje geleden nog vertrekken.' Voordat ik haar kan bedanken, is de deur al dicht gesmeten. De deur begint hard te kraken en ik kijk met knipperende ogen naar de deur. Ik zucht en loop de trap af. Waar zou ze kunnen uithangen? Ik kom Fleur tegen op de trap, de kamergenoot van Ilsy. Zij heeft dik blond haar dat alle kanten op krult. 'Hé, Fleur.' Ze stopt en begint breed te glimlachen. 'Hailey,' zegt ze ter begroeting. 'Waar is Ilsy? Ik heb haar de hele dag niet gezien en ik maak me zorgen.' Fleur trekt nadenkend haar hoofd. 'Ze heeft de hele dag ziek op bed gelegen. En volgens mij ging ze een half uurtje geleden richting het hoofdgebouw.' Fleur krapt even bedenkelijk op haar hoofd en knikt bevestigend. 'Ja, daar ging ze heen,' glimlacht ze.

'Bedankt!' Ik sprint de trap af en bijna glijd ik weg, doordat de houtentrap helemaal glad is geworden van het vele gebruik. Ik ren op mijn aller hardst richting het gebouw waar al die collegezalen zijn. De voordeur is nog open en ik sta in de oude gang. Natuurlijk ga ik direct naar de deur waar meneer Hoogers les geeft en stop voor de deur. Mijn hard hamert zenuwachtig in mijn keel. Zachtjes doe ik de deur open en kijk de zaal in.

___________________________

A/N

Spannend!!! :o. Zullen ze samen in de collegezaal zijn? *Tam tam tammmm*

Bij het vorige hoofdstuk heeft: Ange_lique__ het als eerste geraden, dus het vorige hoofdstuk heb ik aan jouw opgedragen. De andere mensen die het hebben geraden, krijgen ook nog een hoofdstukje opgedragen ^^

xx

Sarah

Call it stupid (voltooid)Kde žijí příběhy. Začni objevovat