8. XOXO- Anoniem (ge-edit)

6.4K 338 39
                                    

XOXO- Anoniem
-❀-❀-❀-

Godzijdank, het is zaterdag. Wat ik altijd doe op zaterdag: in mijn pyjama naar beneden strompelen, ontbijten met Loops en een klodder yoghurt, een beetje huiswerk maken en vervolgens lui op de bank hangen. De heerlijke biologische koffie lucht – mijn moeder geloofde er heilig van, dat je van gewone koffie kanker kan krijgen- dook mijn kamer binnen toen ik de deur open maakte. Eenmaal beneden, zat Bo slurpend aan een kom Fruity Pebbles en ondertussen tv kijkend naar de herhaling van Amerika Next Topmodel. Er was net een brunette in een hevige huilbui beland en twee blondines zaten te hakken takken. Ik onderdruk een gaap. Mijn oog valt op iemand anders, die tegenover Bo zat. Ik slaak een kreetje en bedek mijn armen kuis voor mijn bijna doorschijnende witte T-shirt. 'Verdomme, Chris! Wat doe jij hier nou?' jammer ik. Hij dwaalt met zijn ogen naar mij en knikt begroetend. 'Luister,' zegt hij, 'kleed je aan. Ik neem je mee naar een plekje waar we rustig kunnen overleggen. Naast hem ligt een grote sporttas. Waarschijnlijk moet hij zo dadelijk weg. Zenuwachtig trek ik aan mijn veelte korte grijze badstoffen sportbroekje. Er zat een enorme roze, geborduurde Pegasus op mijn kont! 'I- ik kom eraan,' hakkel ik en ik sprint weer terug omhoog. Wat doet híj hier in godsnaam? Gister kwam hij niet opdagen bij het kauwgom krabben, die lul. Het is buiten ontzettend warm weer, dus besluit ik min jurkje aan te trekken. Mijn voeten schuif ik in mijn Dr. Martens. Mijn haar bind ik in een staart en hol de trap weer af. Boo kijkt Chris met opgetrokken wenkbrauw aan, als ze ziet dat Chris mee zit te kijken naar de tv, met bijna een open mond. Ik kuch en hij kijkt verstoord op. 'Kom,' zegt hij bijna commanderend.

'Waarom?' zeg ik.

'Je moeder weet dat je weg bent.'

'Waar was je trouwens gister?' Zuchtend leg ik mijn hand in mijn zij en schudt geërgerd mijn hoofd. 'Leg ik later uit,' zegt hij, ondertussen zijn tas op zijn schouder hijsend. Zwijgend kijk ik hem aan. Op de achtergrond staat een Indiase sitarmuziek. Mijn moeder gelooft heilig dat het rustgevend is voor de kat Eddie, en de kamerplanten... Chris sloft de gang op, de grote totempaal met kattenhoofd omstotend, die mijn vader in een rommelmarkt had gevonden in Hawaï. Hij doet de voordeur open en stapt de hitte in, die meteen in mijn gezicht tegemoet komt. Zijn tas gooit hij achterin zijn auto. 'Waarom neem je je tas mee naar binnen?' vraag ik met een verbaasd gezicht. Zijn spieren spannen aan als hij de achterklep van zijn mini Cooper dichtgooit. 'Ik ben bang dat mensen mijn auto openbreken, voor niks,' zegt hij droogjes. 'Tss, jij denkt dat hier wordt ingebroken, idioot?' Hij haalt zijn schouders in en stapt in. Hij rijdt richting noord, een buurt waar niemand graag langs komt. Er wordt hier veel ingebroken en prostituees lopen hier bijna bloot, ongegeneerd. Hij stopt bij een weg restaurant en checkt tien keer dat de auto op slot zit. Ik rol geërgerd met mijn ogen en tik met mijn voet op de grond. 'Chris, je verdoet mijn tijd!' zeg ik geërgerd. 'Waarom moeten we helemaal hier heen en niet bij de plaatselijke Starbucks of bij een klein restaurantje?'

Hij haalt nonchalant zijn schouders op. 'Ik had honger. En hier worden we niet afgeluisterd...' Hij laat zijn ogen rond scannen.

'Jij bent me er een,' zeg ik zuchtend en loop met grote naar het restaurant. Als ik de deur open, valt me het eerste op dat er veel politie agenten zitten. ze zitten aan de bagels en donuts. Er lopen meisjes rond in korte rokjes en als ze bukken, kan je hun pikante strings zien dat onder hun rokje zit. Hun t-shirt –pardon, croptop- bedekt alleen hun grote, borsten. 'Wat denk je wel niet? In een halve gare sexclub zitten vergaderen?' zeg ik boos met een blos op mijn wangen. 'Doorlopen,' zegt hij. Hij neemt plaats achterin. Op het tafeltje ligt een half lege thee mok en een half opgegeten sandwich dat naar zalm stinkt. Chris schuift het kopje opzij. Een knappe blondine komt op haar torenhoge hakken op ons afgestapt en schudt haar glanzende haar naar achter. 'Wat mag het zijn?' zegt ze met een overdreven glimlach en knippert naar Chris. Ik kijk Chris met opgetrokken wenkbrauw aan. Het voel me op dat hij niet aan het schuimbekken, of een stijve zat te krijgen wat een normale jongen zal doen met deze zaak. Hij kijk de vrouw zakelijk aan. 'Twee bagels en twee koffie, large graag,' zegt hij. Als de serveerster heupwiegend wegloopt, kijk ik hem nors aan. 'Vertel,' zeg ik bars. Hij schraapt zijn keel en legt zijn armen over elkaar, ondertussen naar voren leunend.

Call it stupid (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu