2.2. Laatkomers, de sexy meneer Hoogers en liefdesverdriet

4.2K 237 68
                                    

Laatkomers, de sexy meneer Hoogers en liefdesverdriet

-❀-❀-❀-

Het is ontzettend donker in mijn kamer. En het is ook nog eens anders donker dan thuis, waardoor ik nog minder goed in slaap kan vallen. Een warmte golf overspoeld me, zodat ik mijn arm en benen boven de dekens doe. Mijn kamer genoot Elsa, is nergens te bekennen, en het is al twee uur 's nachts! Ik zucht en schrik op, als ik iets tegen de ruiten hoor tikken. Het is maar een takje, stel ik mijzelf gerust. Ik draai me voor de honderdste keer om en staar recht naar het bed van Elsa. Mijn hand leg ik onder mijn hoofd. Hoe zal het met Chris zijn? Zal hij al in slaap zijn gevallen? Ik pak mijn mobiel en doe het aan. Het licht is oogverblindend, dus snel doe ik het uit. Opeens hoor ik heel zachtjes een slot in de deur gaan en de deur gaat met een luid gekraak open. Elsa heeft haar hoge, zwarte hakken in haar handen en ze sluipt de kamer binnen. Ik observeer elke beweging die ze maakt. Ze kijkt even over haar schouder, mijn kant op en snel sluit ik mijn ogen.

De badkamer lamp gaat aan en ik hoor dat ze aan het tandenpoetsen is. Ze sluipt weer de kamer binnen en trekt haar kleding uit en doet haar nachtjapon aan. Zachtjes slaat ze de dekens van het bed en kruipt erin.

Na een half uur hoor ik haar regelmatig ademhalen en dat maakt mij rustig vanbinnen. Ik sluit mijn ogen en concentreer erop, maar toch helpt het niet. Zuchtend sta ik op en loop strompelend naar de badkamer. Het koude water drink ik gulzig op, als ik de kraan heb opengedraaid en net als ik hem sluit, hoor ik iets. Abrupt blijf ik stokstijf staan en spits mijn oren. Elsa is zachtjes aan het huilen en ik hoor haar snikken.

Zachtjes sluip ik naar haar toe en ga bij haar zitten. Haar rug is naar mij toegekeerd, dus ik kan haar gezicht niet zien. 'Elsa?' fluister ik zachtjes en leg mijn hand op har schokkende schouder.

'Rot op,' sist ze. 'Laat me alleen.' Ik blijf zitten waar ik zit, maar mijn hand haal ik zachtjes van haar schouder. 'Kan je ook niet slapen?' fluister ik naar haar. Ze beantwoordt mijn vraag niet, maar blijft door gaan met snikken. 'Alsjeblieft. Laat me je helpen,' fluister ik. Ze negeert mijn vraag en net als ik besluit om op te staan, hoor ik haar heel zachtjes iets fluisteren. 'Ik ben verdoemd,' fluistert ze heel zachtjes en met haar hand veegt ze haar tranen weg. 'Natuurlijk ben je niet verdoemd,' zeg ik troostend en leg weer mijn hand op haar schouder.

'Kijk jou nou. Je hebt een vriendje op wie je kan bouwen en ik fuck wat rond hier en daar. Elke keer denk ik, dat ik een jongen kan vertrouwen, maar dan is het echt zo'n eikel, die me keihard laat vallen. Daarom snap je me niet!' Ze draait zich naar mij toe en ik zie dat haar gezicht nat is van de tranen en haar ogen zijn rood. Zachtjes veegt ze haar natte gezicht droog. 'Ik vind het rot voor je,' is het enige wat ik kan zeggen. 'Ik heb een goed idee. Ik heb een super leuke neef en hij is vrijgezel. Misschien wil je hem leren kennen?' Ze stopt met snikken en kijkt mij recht aan. 'Echt? Wil je dat voor me doen?' Ik knik en veeg wat tranen weg met mijn mouw. 'Bedankt,' stamelt ze en ze veert haar lichaam wat op. Haar armen vliegen om mijn hals. 'Je bent eigenlijk best wel lief. Sorry dat ik zo gemeen tegen je deed. En je posters zijn eigenlijk best wel cool!' Elsa begint opeens te ratelen over ditjes en datjes en dat ze psychologie studeert en het super leuk vindt. Ik vertel dat ik sterrenkunde studeer en Chris geneeskunde. Tot drie uur 's avonds blijven we door praten en af en toe maken we een grapje en lachen erom. Na een tijdje kruip ik in mijn eigen bed en kruip diep in de dekens.

'Bedankt dat je er voor mij wilt zijn, Hailey,' geeuwt Elsa luid. Ik zeg niks terug, maar knik alleen maar.

****

De wekker gaat om acht uur en samen met Elsa sta ik op, trek mijn kleding aan – dat bestaat uit een huispak en Crocs en Elsa ziet er al pikobello uit voor de vroege morgen.- We lopen naar het hoofdgebouw waar het eten klaar wordt gemaakt. Chris eet niet daar, want hij heeft een eigen keuken in zijn appartement.

Call it stupid (voltooid)Where stories live. Discover now