2.3. Dit is het stomste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan

3.7K 211 32
                                    

Dit is het stomste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan

-❀-❀-❀-

Zijn woorden: 'wij moeten praten' hadden de hele dag door mijn hoofd gespookt. Is hij niet gelukkig met mij? Deed ik iets niet goed? Heeft hij een ander? Dat vroeg ik me dan de hele dag af, en hoe later het word, hoe zenuwachtiger ik word. Elke stap dat ik maak naar zijn appartement, voelt alsof ik een cementblok heb aan mijn voeten. De trappen omhoog zijn voor mijn gevoel ook zwaar en als ik voor zijn deur sta – met een voetenmat met: Welcome- heb ik het gevoel dat ik elk moment door mijn benen kan zakken. De deur wordt met een zwaai opengemaakt en als Chris mij ziet, begint hij te glimlachen. 'Welkom.' Hij heeft een ovenwant aan zijn hand en hij draagt een schort. Ik ontspan wat vanbinnen als ik hem zo zie, want hij kijkt niet bepaald zakelijk, eerder ontspannen en hij ziet er echt zo niet uit met die kleding. Hij pakt zachtjes met zijn hand mijn arm en trekt mij naar hem toe. Langzaam geeft hij mij een kusje op mijn mond en ik voel die heerlijke euforie in mijn lichaam. Als iemand achter me de trap op strompelt en aan de sleutels begint te rommelen, laat hij mij snel los. Als ik me omdraai, zie ik de blonde jongen staan. Chris pakt gehaast mijn hand en trekt mij naar binnen. Dan pakt hij mijn jas aan en hangt het op een kapstok aan de muur.

Als ik de huiskamer inloop, is het eerste wat mij opvalt, allemaal kaarsjes. Ze flakkeren vrolijk, alsof ze op de maat van de muziek dansen. Ze geven een soort schaduw op de muren. 'Wat romantisch,' zeg ik en pak zijn hand vast. 'Ga zitten.' Ik trap mijn schoenen uit, voordat ik op het kraak witte vloerkleed stap en ga op de lichtgrijze hoekbank zitten. Chris komt terug met twee glazen wijn, die flink gevuld zijn. 'Dankje,' zeg ik. 'Ik wist niet dat je zo romantisch bent, Chris.' Verlegen kijkt hij mij aan, terwijl hij naast mij gaat zitten. 'Alleen voor jou.' Hij neemt een slok van de wijn en legt het vervolgens op de tafel. 'Ik hou van je Hailey,' fluistert hij en hij veegt een haarlok weg. Het zal cliché zijn, als ik zou zeggen: ik ook van jou, want dat weet hij wel. Ik buig me naar hem toe en geef hem zachtjes een kus op zijn mond. Zijn hand gaat naar mijn nek en hij streelt het zachtjes. Zachtjes laat ik mijn lippen los en kijk hem recht aan. 'Wat?' zegt hij verstoord.'

Ik schaap mijn keel. 'Je wilde praten? Je klonk nogal... serieus vanmiddag en ik maakte me zorgen.' Chris begint hard te lachen. 'Ik wil nergens over praten, Hailey.' Automatisch zucht ik van opluchting. In de keuken gaat een oven af en Chris springt op. 'Ga maar alvast zitten aan tafel,' roept hij. Ik neem het glas wijn mee naar de tafel en ga bij de stoel zitten dat bij de witte muur staat. Achter mij hangen allemaal foto's van ons samen op vakantie. We waren in Ibiza geweest voor een week, en in die week hebben we elkaar echt goed leren kennen en ik heb zijn gebreken leren kennen. Bijvoorbeeld, als hij slaapt, kan hij soms heel schattig niezen of hij kan nerveus worden als hij mij even kwijt was in de supermarkt. Maar ook dat hij soms van die vervelende grappen kan uithalen. Laat ik dat maar even niet bespreken.

Hij komt terug met een ovenschaal, met lasagne. 'Zelf gemaakt,' zegt hij trots en hij legt de schaal op de onderzetters. Hij pakt de fles wijn en schenkt de tweede glas in en voor zichzelf en bij mij schenkt hij bij. 'Wil je me dronken voeren?' zeg ik lachend en schep wat eten op.

'Ik vond het anders toe jij dronken was, best wel spannend,' zegt hij met een grijns.

'Ik anders niet, want ik weet helemaal niks meer van die avond,' klaag ik en neem een slok van mijn wijn. 'Dit wil ik liever wel onthouden.' Chris schept ook voor zichzelf op. Ik zie in zijn ogen dat hij geniet dat ik bij hem ben, want zijn wangen zijn een beetje rood en ik zie een twinkeling. Zwijgend gaan we eten.

****

Ik plof op de bank neer met mijn derde glas wijn en ik voel me al lichtjes in mijn hoofd worden. Chris komt naast me zitten met zijn vierde glas wijn en hij pakt mijn hand. Mijn vingers vouw ik erin. 'Hoe is je nieuwe overbuurjongen?' vraag ik nieuwsgierig.

Call it stupid (voltooid)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora