Ölümcül mumlar / 12 Mayıs

169 16 3
                                    

Yoga Öğretmeni Tim Leng'in ölümünün haberi bize ev arkadaşı Scott Bevan tarafından getirilmişti. Leng, banyoda ölü bir şekilde uzanmış bulunmuştu, ama o suda boğulmamıştı. Oksijensiz kalmıştı. Kilitli bir odada. Ve Sherlock kilitli oda gizemlerini ne kadar severdi hepimiz bilirdik.

Bevan polise haber vermişti ama bloğumun okuru olarak Sherlock'un, arkadaşının ölümünün gizemini çözmeye daha uygun olduğunu düşünmüştü.

Sherlock içinse bu gizemi çözmesi 36 saniye falan almıştı. Eğer bu rekoru geçebilirim derseniz size birkaç bilgi vereyim. (Cevap içinse biraz daha aşağı inmeniz gerekecek.) Bu arada tabii ki o çözerken zaman tutmadım, bu biraz garip olurdu. Bana bunu o sonradan o söyledi. Hava atmayı gerçekten seviyordu.

(Çizimde yazanlar soldan sağa, Tim, Küvet, Mumlar, Kapı, Bant ve aşağıda da suyun yaptığı çatlakları göstermiş)Görünüşe göre, merhum mumları severmiş

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

(Çizimde yazanlar soldan sağa, Tim, Küvet, Mumlar, Kapı, Bant ve aşağıda da suyun yaptığı çatlakları göstermiş)
Görünüşe göre, merhum mumları severmiş. Uzun banyoları da. Yargılamıyorum tabii ki. Ben de bazen severim kendimi şımartmayı. Sherlock hayattayken o kadar koşturmaca ve dövüşle iç içeydim ki dinlenmeye ve iyileşmeye ihtiyacım oluyordu. Ve banyo bunun için biçilmiş kaftan. Bu tıbbi bir gerçek. Yani mantıklı. Ve uçucu yağlar ve mumlar da baya yardımcı oluyor dinlenmenize. İnsanlar dalga geçebilir. Sherlock bu banyo keyfimi insanlara söylediklerinde insanlar gülmüştü ama takmadım, takmıyorum da. Banyo keyfi güzeldir.

Kısaca, Sherlock ön kapıdan içeri girdi, koridora doğru ilerledi ve banyo kapısının altındaki su çatlağını gösterdi. Daha sonra balkona çıkıp kuruması için asılan havlulara baktı. İçeri geri girdi, Bevan'a gitti ve tam olarak şunları söyledi:

 İçeri geri girdi, Bevan'a gitti ve tam olarak şunları söyledi:

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Cevap...

"Ev arkadaşın benim ev arkadaşım gibi uzun banyoları seviyordu. Yine uzun bir banyo keyfi çekmek için küveti doldurdu, tüm mumlarını yaktı. Havalandırması olmayan küçük bir odaydı banyo. Islak havlular dışarıdan kapının etrafına bantlanmıştı - hala biraz bant duruyor gördüğünüz üzere. Mumlar ortamdaki havanın tamamını bitirirken arkadaşın da fark etmeden boğuluyor. Uykuya dalıyor gibi aynı. Islak havular dışarıdan kaldırılıyor ve katil benim asistanıma danışıyor çünkü kendisinin daha zeki olduğunu göstermek istiyor, hava atmaya çalışıyor. Anlayabiliyorum. Kim hava atmayı sevmez?"

Yani bu cinayet ev arkadaşı tarafından gerçekleştirilmişti. Ve Sherlock 36 saniyede çözümledi. Bevan Sherlock'u alt edebileceğini sandı. Ama kimse, Sherlock'u alt edemezdi, etmemişti.

En sona kadar.

Yorumlar

Mike Stamford: Iykk!! Resmi yüklemene gerek yoktu be adamım! / 12 Mayıs

Jacob Sowersby: HAHAHAH! / 12 Mayıs

#MORIARTYTAKIMI: BU DAVADA DA YALAN SÖYLEMİŞTİR KESİN! O İNSANLARIN VAR BİLE OLMADIĞINA EMİNİM! HEPSİ SHERLOCK HOLMES'UN UYDURDUĞU YALANLAR! / 12 Mayıs

Mike Stamford: Kendine nasıl Moriarty Takımındanım diyebilirsin?!Sherlock'un her şeyi uydurduğunu düşünüyorsan mantıken Moriarty'e de inanmaman lazım. Aptal. / 12 Mayıs

#MORIARTYTAKIMI: HEPSİ YALAN!~ / 12 Mayıs

Marie Turner: TROLL'Ü UMURSAMAYIN! TEKRAR EDİYORUM, TROLL'Ü UMURSAMAYIN! / 12 Mayıs

John Watson: Kimi umursamayalın!? / 12 Mayıs

Marie Turner: Senin bloğunu trollüyorlar. Yaptıklarına trollemek denir. / 12 Mayıs

John Watson: Peki. Tamam. O zaman evet,  hiçbirini umursamayın. / 12 Mayıs

Mary Morstan: Bazı insanların hayatta yapacak daha iyi bir şeyi yok galiba.? / 12 Mayıs

olasılıksızadam: sherlock'a inanmak istiyorum:( / 12 Mayıs

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Jul 19, 2020 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

John H. Watson'ın Bloğu ❝Türkçe Çeviri❞Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin