Geek* Eleştirmen / 16 Haziran

671 64 3
                                    

3 genç, Baker Caddesine okudukları çizgi romanların son sayılarında ki olayların gerçekleşmeye başladığını söylemek için geldi. Biliyorum. Bir çok gizemli ölümü ve komplo teorileri içeren davaları reddettik, ama Sherlock bu davayı beğenmiş gibiydi.

Chris Melas, bize biraz kendi web sitesinden bahsetti. Siteleri, teröristlerle savaşan KRATIDES adlı bir süper kahraman grubu hakkındaydı. Herkesin bildiği tipte karateci, doğruları savunan fiber kumaşlı giysileri olan sıradan kahramanlardı. Ama, Chris'e ve onun arkadaşlarına göre, her hikayesinde gizli bir mesaj vardı - KRATIDES aslında solcu düşünceye sahip savaşçılar olsalarda, hikayelerinde aslında sağcı görüşü barındırıyordu. Veya öyle birşeyler. Açıkçası bu tarz şeyler beni biraz aşsa da, ve dürüst olmak gerekirse, çok aptalca geliyordu. Ve öğrendiğim bir şey vardı ki bunlar çizgi roman değildi, resimlendirilmiş kitaplardı. Chris bu konuyu baya önemsiyor gibiydi.

Bize daha sonra KRATIDES üyelerini artık gerçek hayatta da görmeye başladığını söyledi. Sophy'i, Wolflady'i (Kurtkadın), New Cross İstasyonunda bazı sahipsiz bagajları kontrol ederken görmüş. Daha sonra Flying Bludgeon'u (Uçan Sopa) Wandsworth Common Parkında bir haydutu yakalarken gördü. Hatta Profesör Davenport'un, KRATIDES'in lideri'nin, Beckenham'da fotoğrafını bile çekmiş. Eğer fotoğraf olmasaydı, herşeyin çocuğun kafasında olduğunu söyleyecektim, ama fotoğraf gerçekti - Mavi ten rengiyle Profesör Davenport gerçekten Greggs Kafedeydi.

Ve bunlar yinede size yeteri kadar garip gelmiyorsa, bu olayların hepsi zaten çizgi romanlarda gerçekleşiyordu. Pardon, resimlendirilmiş kitaplar. Herneyse.

Sherlock bana üç ihtimal olduğunu söyledi - bir tanesi KRATIDES'in gerçekten var olduğuydu. Ve o bu ihtimali çok ciddiye alıyordu. İkinci ihtimal Chris'in psikolojik bir sorunu olduğu ve halisinasyonlar gördüğüydü. Üçüncü ihtimal ise bunların hepsi onun için bilerek yapılıyordu.

Ama neden? Chris kendini kaybetmeye başlamıştı. Nerdeyse tüm ailesini ve arkadaşlarını korkutup kendisinden uzaklaştırmıştı, iki asistanı dışında, onla konuşan tek kişi, internet sitesinden onla iletişime geçen Kemp diye birisiydi. Profil resminde sadece bir gülücük resmi olduğundan neye benzediğini veya kim olduğunu bilmiyordu. Kemp, Chris'e KRATIDES'in arkasındaki gerçeği daha fazla yayması hakkında destekliyordu - onların gerçekten varolduğunu ve gerçek olduğunu yayması gerektiğini söylüyordu. Sherlock dışında, Kemp denen bu kişi Chris'i ciddiye alan tek kişiydi. Dürüst konuşayım, ben de almıyordum.

Ondan cesaret alarak, Chris bu olayı Twitter, Facebook ve Google+ ve tabiki de kendi web sitesinde duyurmaya başladı. Ve, tabiki de, o bunu sürdürdükçe onla dalga geçenlerin sayısında da artış oluyordu. Ve günler geçtikçe Chris, gitgide gerçekliğe olan bağını iyice kaybetmeye başladı.

Sherlock bunun üstüne beni araştırma yapmaya yolladı. (çizgi roman dükkanına gitmek zorda kaldım ... Ah, gördüğüm şeyler...) Ve sonra ortaya çıktı ki, beklenildiği gibi, KRATIDES'in satışları tavan yapmıştı. Chris'le dalga geçmelerine rağmen, insanlar çizgi romanı almak için birbiriyle kapışıyordu, böylece olaylar gerçek mi diye takip edeceklerdi.

Sherlock sokaktaki arkadaşlarından biriyle iletişime geçti. Kız eskiden bilgisayar ve teknolojik takip işleriyle uğraşıyormuş ve böylece bize Kemp'in nerede olduğunu söyleyebilecekmiş. Ve sonuca göre, Kemp aslında KRATIDES'in basımcısı için çalışıyormuş. Ve Chris'i de reklam yapması için kullanmışlar. Eğer Chris'e neden oldukları psikolojik sorunlar olmasa neredeyse gülünecek olay. Sadece para kazanmak için, çocuğu delirtme riskini almışlar. Ve yaptıkları şey tam anlamıyla yasak olmadığı için elimizden bir şey gelmedi. Bizde KRATIDES'in son sayısını bulduk. Süperkahramanlardan biri olan Latimer'in, Shaftesbury Bulvarında, iki maskeli teröristi yakaladığı bir hikayeyi anlatıyordu...

Bende sonuç olarak Sherlock'la kendimi, ninja gibi giyinmiş, Soho'da bir çizgi roman hayranıyla çatışırken buldum. En sonunda, ben ve Sherlock koşarak uzaklaştık ve Chris maskesini çıkartıp izleyicilere Kemp'in ve yayımcıların ona ne yaptığını anlattı.

Çizi romanın devredilmişini Twitter, Facebook veya Google+'da okuyabilirsiniz.

Yorumlar

olasılıksızadam: eriyen bilgisayarlı davayı neden yazmadın? / 16 Haziran, 15:23

John Watson: Onu da bir ara yazarım. Bunun daha ilgi çekici olduğunu düşünmüştüm. / 16 Haziran, 16:12

Sherlock Holmes: Zaten bizim amacımızda insanları eğlendirmek, değil mi? Ben orada zeka yürütüyorum. /16 Haziran, 16:14

Jacob Sowersy: Senin bir dahi olduğunu düşünüyorum, Sherlock! / 16 Haziran, 16:36

Sherlock Holmes: Teşekkür ederim, Jacob. Birinin de benim yaptığım işleri tebrik etmesi çok hoş. / 16 Haziran, 17:02

Jacob Sowersy: TANRIM! Cevap verdiğin için teşekkürler!!! / 16 Haziran, 17:03

C Melas: Her şey için tekrar teşekkürler. Sizin davalarınızı resimlendirilmiş kitapa çevirmek için basım evlerinde bir kaç adamla konuşuyorum şimdi. / 17 Haziran, 03:23

John Watson: Söyleyecek söz bulamıyorum. / 17 Haziran, 09:36

Harry Watson: Bu bir ilk. / 17 Haziran, 10:32

*Geek: Türkçe tam kelime karşılığı yoktu, bilgisayar oyunlarına, filmlere, çizgi romanlara hayran olan, genellikle sanal alem dışında anti-sosyal olan kişiler.

John H. Watson'ın Bloğu ❝Türkçe Çeviri❞Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin