hoofdstuk 17

62 2 0
                                    

Ik wordt door twee wachters van de koning naar de voet van de troon in de kroonzaal gesleept. Ik wordt op de grond gegooid zodat ik nu geknield voor de koning zit. 'zo zo daar hebben we onze beroemde Rebel, eindelijk op de plaats waar ze hoort op haar knieën voor mij' Ik kijk op en zie hem zelfingenomen lachen, oh zo jij denkt dat je gewonnen hebt? Dat zullen we nog wel even zien. Ik kan het niet laten maar ik moet lachen, hij kijkt eerst verwarrend en dan woedend, ik stop met lachen 'Je zou me nooit hebben gevonden als ik niet wou dat je me zou vinden. Weet je het is best wel makkelijk om een vrouw te zijn. Iedereen denkt dat je zwak bent dus verwachten ze niet dat de meest gezochte crimineel een vrouw zou zijn.' De koning staat woedend op om naar me toe te stormen maar wordt tegengehouden doordat de deuren achter me worden geopend. Christian komt vol zelfvertrouwen binnen lopen. 'Christian hier ben je, waar ben je geweest? Je hebt dit uitschot gevangen maar komt haar niet persoonlijk naar me brengen?' 'Sorry oom ik moest nog even wat doen voordat ik naar u toe kon komen.' 

Oeh hij is goed in toneelspelen. Je ziet niet eens dat hij ook maar iets tegen zijn oom heeft. Hij heeft een stalen masker op. Misschien heeft hij het hele jaar er wel op geoefend. Volgens mij heeft hij zijn oom nooit gemogen. Maar goed nu is het tijd om mijn laatste kaart uit te spelen 'Ah daar is onze grote held.' Ik sta op en kijk minachtend naar Christian. 'Ik vertrouwde je, ik vertelde je alles in vertrouwen dat je het goede zou doen maar ja ik kan me dus goed vergissen.' Christian blijft voor me staan en wenkt de soldaten om me los te laten en naar buiten te gaan.' Denk je nou echt dat ik zou vallen op een arm wees meisje zoals jezelf?' Hij grijpt me en gaat met zijn rug naar zijn oom staan. Hij geeft me een pijl. Ik stop het snel achter mijn rug. in een lus dat aan mijn jasje vast zit. Christian stapt achteruit een gaat naast zijn oom staan die dit hele tafereel met vermaak bekijkt. 'Zie je nou wel klein meisje dat niemand de grote koning kan verslaan? Al helemaal niet een zwak eenzaam meisje. Maar goed genoeg over koetjes en kalfjes gepraat, waarom heb je het gedaan?' Ik negeer hem en vraag ' Weet je waarom ik voor een veer heb gekozen?' Ik wacht niet op een reactie en antwoord 'Omdat het van een vogel is. ze zijn altijd vrij.  Ze kunnen zo wegvliegen als het moeilijk wordt. Ze zitten niet vast aan de grond. Ik zat vast op de grond op de dag dat jij beval om mijn hele dorp te vermoorden om een klein gerucht dat een verbitterde oude man die rijk wou worden in je oor fluisterde als een goede dienaar van de koning.' 'Maar hier is dat je fout bent kind, ik heb je hele dorp vermoord omdat ik het wou en niet omdat er een gerucht is. Die gerucht moest Elias voor me verspreiden zodat ik je dorp rechtvaardig kon vermoorden. Ik moest het land nodig zie je? Het was de perfecte plaats om gevangenen te stoppen die niet naar me luisteren.' Ik was gechoqueerd, ik wist dat hij wreed was maar voor een stomme reden een heel dorp te vermoorden is absurd. 'Je bent niet alleen een slechte koning je met gewoon een koudbloedige moordenaar, daarom zijn je dagen als koning geteld.' Hij begint opeens te lachen, hij heeft gewoon de lef om te lachen.'En wat ga je dan doen meisje me vermoorden met je uiterlijk?' Nu is het mijn tijd om te lachen.'Je broer heeft gelijk je bent echt te zelf verwaand of heb je dat niet gezegd?' Ik kijk achterom en zie de echte koning naar binnen lopen. Koning William maakt wel een entree moet ik zeggen.

Koning Alexander kijkt verbaasd en geshockeerd naar zijn broer die hij zelf had opgesloten om koning te worden 'Ik had je opgesloten, ik dacht dat je dood was gegaan en mijn soldaten wouden het niet zeggen.' Ik kan mijn lach niet meer inhouden. Ik heb nog nooit iemand zo verbaasd gezien. Het is gewoon te hilarisch om een duivels en gemene koning verbaasd te zien. Na nog een poosje hysterisch gelachen te hebben kan ik eindelijk stoppen met lachen. 'Wooh ik had nooit gedacht dat je reactie zo hilarisch zou zijn geweest, maar ja nu weer terug bij zaken. Weet je je spel is uit. Ik weet genoeg en hoef je gepraat niet meer aan te horen.' Ik wenk Christian en die gooit mij zijn boog en ik grijp de pijl achter mijn rug. 'Je bent niet de enige die goed kan toneelspelen en iemand kan verraden. Christian hier heeft mijn kant gekozen en niet die van jouw. Je dagen zijn geteld.'  Ik span mijn boog en richt de pijl op valse koning Alexander en schiet hem precies door het hart. Hij zakt door zijn knieën met zijn handen om de pijl heen. Hij kijkt ernaar alsof hij niet kan begrijpen dat het over is. 'Dit is voor al de mensen die zijn gestorven voor jou duivelse daden.' Na dit gezegd te hebben sterft koning Alexander voor zijn onrechtvaardig geëigende troon.

Hallllloooo mensjes,

Ik hoop dat jullie het leuk vonden... Nog maar een paar hoofdstukjes en dan is het boek klaar. Hebben jullie er ook altijd last van aan de ene kant ben je blij dat je het boek uit hebt maar aan de andere kant vind je het jammer? 

Please vote en comment ik zal er heel blij mee zijn als jullie dit doen.

tot de volgende keer, -xx- xrianne28x

rebelWhere stories live. Discover now