Kapitola 17. The Final Shot

118 6 4
                                    

Hlaveň pištole nebezpečne mierila na Harryho hlavu.

Policajt nenávistne behal očami po nás dvoch, no stále si držal menší odstup. Takmer okamžite sa ku nám začal približovať zvuk rýchlych krokov, až nás nakoniec obkľúčilo niekoľko ďalších pištolí. Cítila som, ako mi zimomriavky behajú po tele, vedela som, že odtiaľto už niet úniku. Boli sme chytení, ako bezbranné koristi v sieti.

"Hovorím ešte raz, ruky nad hlavu, inak začneme strielať!"
Vyhrážal sa jeden z policajtov, a ja som opatrne zdvihla ruky.

Pozrela som na Harryho, ktorý mi venoval ospravedlňujúci pohľad.

Je mu ľúto, že obidvaja skončíme v zajatí polície?
Alebo sa mi ešte stále snaží ospravedlniť za to, že mi zničil život?

Tak, či tak, po tom čo spravil, mi je on úplne ukradnutý.

"Harry Styles, ste obvinený z únosu mladistvej Amálie Rigory. Ak budete z tohto činu usvedčený, okamžite skončíte za mrežami."

Zťažka som preglgla, policajtove drsné slová sa mi vôbec nepáčili. Nedokážem si ani predstaviť, že by Harry niekoľko rokov trčal vo väzení, kde by mu nebodaj ubližovali-
Vlastne, ako som predtým povedala, mne je on, a celá jeho budúcnosť úplne ukradnutá.

Vlastne, aspoň sa snažím o tom, samú seba presvedčiť.

"Amália Rigory, ak priznáte, že ste boli navedená k úteku, a následne unesená, tu prítomným Harrym Stylesom, budete zbavená všetkých obvinení, a môžete sa vrátiť domov.

Zároveň tak aj usvedčíte pána Stylesa, a nebudeme mať problém ho okamžite zadržať. "

Všetky oči boli uprené na mňa, čakali kedy vyslovím tie osudové slová, ako priznám, že som bola len jeho otrokyňou, že to všetko som robila proti svojej vôli. Ale ja som nemohla.

Lebo to nebola pravda.

"Pán policajt, a všetci tu prítomní, musím vás sklamať.

Chcete po mne, aby som vám pomohla zatknúť tohto človeka, ktorého každý vykresluje, ako kriminálnika a nekompromisného vraha. Doslova ma núkate, aby som všetku špinu hodila na neho, čím by som ja, a všetci ostatný, zostali čistí, len aby si to mohol odpykať on.

Lenže, aj vy veľmi dobre viete, že to nie je správne."

Očami som vyhľadala Harryho, všimla som si, ako mierne krútil hlavou, čím mi naznačoval, nech to nerobím. Ale ja ho nedokážem obviniť z niečoho, čo naozaj nespravil.

"Áno, priznávam, Harry mi väčšinou zatajoval pravdu, čím ma dosť zranil, po citovej stránke," odmlčala som sa, a odvrátila od neho pohľad," ale nikdy ma neuniesol.

Ja sama som ho poprosila o pomoc s útekom, ja som toto celé vymyslela, on mi iba pomohol."

Nastalo ticho, myslím, že nikto nečakal takýto zvrat. Každý automaticky obvinil toho, s nečistotu minulosťou, bez popremýšľania nad inou alternatívou. A nakoniec to mladé, naivné dievča, ktoré všetci prehliadali, sa ukáže, ako autor niečoho tak veľkého.
Samozrejme s menšou pomocou.

"Och, Amálka zlatíčko, čo to hovoríš," známy ženský hlas sa ozval davom, a o chvíľku sa dve postavy snažili pretlačiť pomedzi ľudí.

Prince CharmingWhere stories live. Discover now