Hf.58

1.2K 69 3
                                    

Met een grote kop koffie en wolle sokken lig ik op de bank in de armen van mijn geliefden Ilias. Dit is alles wat ik nodig heb om tot rust te komen. ik viel z'n adem in mijn nek en z'n zachte hand op mijn heup. Ik sluit m'n ogen en laat alles tot me doordringen

Ik+Ilias
Samen in 1 huis, voor eeuwig. Samen.
In shaa Allah komt er nu een gezinnetje en verlies ik niet weer een kind want dat kan ik niet aan.

Ik neem een grote slok van mijn koffie en ga rechtop zitten. Ilias kijkt me vragend aan.
Wanneer wil jij weer een kind? Vraag ik dan stilletjes uit het niets. Ook Ilias gaat rechtop zitten en kijkt me nog steeds met een vraagteken hoofd aan. Als jij er klaar voor bent prinsesje.... Zegt hij voorzichtig. De blik in z'n ogen verklapt dat hij wacht tot ik z'n antwoord goedkeur. Ik knik en hij haalt opgelucht adem.

Ik ben er klaar voor.

-
2 weken later

Er is weinig gebeurt deze 2 weken, ik heb veel uitgerust en ben helemaal opgeknapt van alle stress. Zenuwachtig friemel ik de zwangerschapstest uit het irritante kartonnendoosje. Ilias trekt hem uit m'n handen en haakt met een zichtdeposito eruit en overhandigd hem met een zenuwachtige blik aan mij. Ik pak hem over en loop naar de wc toe.

Ik slaak een gil. Een harde gil. Niet zon heel die je in films hoort, zon dramatische harde. Nee njet zon gil. Het is een gil van blijdschap, ik ben zwanger. Voor de 3e keer in mijn leven... De eerste keer was ik 17 volgens mij enten gleed ik uit in de badkamer en verloor het kind, de tweede keer issam en de derde keer zal het gezond ter wereld komen en mijn eerste levende baby worden. Ik voel het gewoon. Misschien is dit mijn moeder instinkt dat gemengd gaat met een 'toekomst kijkende' instict.

Ik word ruw uit m'n gedachtes gehaald door Ilias die hard op de deur klopt. Alles goed dina doe is open! Roept hij gespannen, Ohjaa helemaal vergeten ik was aan het gillen. Vlug zet ik m'n kakken op elkaar en met een zwaai trek in de deur open en gooi de test naar Ilias die inmiddels op het bed is gaan zitten. Hij kijkt me aan en pakt dan met trillende vingers de test van de grond. Zijn blik gaat van gespannen naar onwijze vreugde. Ik ren naar hem toe en knuffel hem uitgebreid. We krijgen een baby. Zegt Ilias de hele tijd vrolijk.

Hopelijk gaat nu alles goed, want altijd is er weer iets dat al mijn blijheid afneemt en mij in een depressie duwt. Vreselijk

blind vertrouwenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu