Hf.27

1.8K 85 0
                                    

Aldaar ligt ze dan. Voorzichtig loop ik naar m'n moeder toe en ga naast haar zitten. Ze slaapt en het is al 22:00. Morgen is m'n bruiloft en ik hoop nog steeds dat mijn moeder er bij zal zijn. Al word die kans met de minuut kleiner.
Voorzichtig opend m'n moeder haar ogen. Ik zie de tranen langs haar wangen rollen. GA WEG NU!!!! Schreeuwd m'n moeder. Ik schrik van haar reactie maar ben tegelijkertijd woedend, hoe durft ze. Ik spring op van m'n stoel en weet niet hoe snel ik weg moet gaan. Ik smijt de deur hard achter me dicht, en kruip in de armen van Ilias die in de wachtkamer is gaan zitten. Ik huil uit woede en schuldgevoel. Ik heb niks fout gedaan, fouten gemaakt maar dat mens toch ook! Zei is de enige echte kehba die er is! Schreeuw ik naar Ilias. Hij knikt en neemt me mee naar de auto. Zet het uit je hoofd dina morgen gaan we trouwen in shaa Allah en dan ben jij m'n vrouwtje. Zegt Ilias met z'n zachte fijne stem. Ik word blij van de gedachten en probeer het te vergeten. In de auto zingen we hard mee met seffelinie~kowed. Ik voel me gelukkig.

Ik lig in de armen van Ilias en probeer te slapen, ik hoor hem zachtjes snurken en vind hem zo schattig. Ik ben zenuwachtig voor morgen. Ik draai me om en pak m'n telefoon. Hmm een berichtje wie appt mij zo laat nog? Vragend en nieuwsgierig open ik het berichtje:

Onbekend: hallo prinsesje, morgen is me bruiloft. Een groot feest toe maar. Jammer dat ik geen uitnodiging gekregen heb. Vergeet niet dat ik je leven zal verpesten... Geniet van je nacht want je weet maar nooit wanneer de laatste is. XxA

Ik schrik van het berichtje en zachtjes schut ik Ilias wakker. Gapend komt hij omhoog. Wat is er dina? Vraagt hij geïrriteerd. Als hij m'n tranen ziet gaat hij recht op zitten en slaat z'n armen om me heen. Ik geef hem m'n telefoon en hij leest het berichtje en ik zie de woede in z'n ogen als hij m'n telefoon op het bed gooit. Dina miet bang zijn hij kan ons niks doen morgen. Ik knik en ga weer liggen. Binnen no time slaap ik lekker in m'n warme bedje. Niet wettende wat me te wachten staat...

Gapend open ik m'n oogjes en kijk naar Ilias die naast me ligt. Vandaag word zon drukke dag. Al mijn tantes en nichtjes komen zometeen naar me toe en Ilias gaat naar het huis van z'n familie. En dan zien we elkaar pas als hij me komt ophalen om 15:00. Spannende dag. Ik ga overeind zitten en besluit even snel te gaan douchen. Ik geniet weer van de stralen en de lekkere zeepjes. Na gedoucht te hebben droog ik me af. Net op tijd want er word al op de deur geklopt. Ik loop de trap af met m'n haar gewikkeld in een handdoek en een grote badjas aan van Ilias. Ik open de deur en zie m'n tante staan. Salaaaammmm bruidje! Toept ze bijna. Ze vliegt me in de nek en ik ben ook heel blij haar te zien. Achter haar komen haar 4 dochters: leyla van 16, Sarah van 11, imane van 13 en ibtissam van 20. Ik knuffel ze allemaal. Ze hebben hun jurken in hun hand en ook een grote make up doos. Gezellig samen omkleden lacht imane. Ik grinnik en begeleid ze naar de woonkamer.

Het duurt niet lang of de hele woonkamer staat vol vrouwen en kinderen. Mijn jurk is inmiddels bezorgt en Ilias is al weg. Ik loop met m'n hand de trap op, gevolgd door Fatima en rachida. M'n tantes die me gaan helpen met het aantrekken van m'n jurk. Als ik m'n jurk aanheb voel ik me een prinses. M'n haar word gedaan en voor ik het weet is ook m'n make-up helemaal on point. Vandaag is mijn dag en niemand zal die verpesten zeg ik hard. Meer tegen mezelf dan de mensen in de kamer. Iedereen is inmiddels klaar en nu is het wachten op Ilias.

De deurbel gaat en voor ik het doorheb zit ik in de limousine naast Ilias. Hand in hand. Spannend allemaal, ik voel me zenuwachtig en vind het jammer dat m'n moeder er niet bij is vandaag. Maar het houd mijn geluk niet tegen. Ik voel me het gelukkigste meisje ter wereld. Na een half uur in de auto gezeten te hebben komen we eindelijk aan bij de zaal. Ik word door m'n nichtjes geholpen met m'n gigantische jurk. En hand in hand lopen Ilias en ik de zaal in. Het word een nacht om nooit te vergeten.... Het berichtje van ayoub ben ik al vergeten.

Nadat iedereen gegeten heeft en ik al bij m'n 3e jurk aankom, is het tijd voor de eerste dans van mij en Ilias. Hij houd me in z'n armen en ik sluit m'n ogen. Ik geniet van het moment zolang het duurt. De vrouwen om ons heen hebben een grote kring gevormd en ik voel me belangrijk voor het eerst in m'n leven. Ik ruik de heerlijke geur van het pak van Ilias en glimlach. Deze geweldig man, is vanaf nu mijn man. Mijnn geweldige man. Tot de dood ons scheid fluisterd Ilias In m'n oor. Ik glimlach en knik. Wij blijven voor altijd bij elkaar en niks zal ons kunnen scheiden. Het moment is geweldig zo kort het duurt want voor ik besef wat er gebeurd hoor ik vrouwen gillen. Ik zie geweerschoten en Ilias licht bloedend op de grond....

blind vertrouwenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu