Hf.10

2.1K 115 0
                                    

Ik word wakker van de geur van lekkere eitjes, heel even denk ik dat alles weer net aks vroeger is. Veilig thuis bij mama.
Als ik m'n ogen open kijk ik recht in de mooie donkere ogen van Ilias. Spah el- khir (goedemorgen) zegt Ilias vrolijk. Ik glimlach en vermoeid kom ik overeind. Ilias geeft me een klein kusje op m'n wang en verdwijnt dan naar de keuken. Half slapend loop ik achter hem aan. Ik hen de keuken hier nog nooit gezien en kijk m'n ogen uit. Zoveel luxe dingetjes, een ingebouwde keuken en een gigantische eettafel waar wel 7 mensen aan kunnen. Ik was m'n handen en ga naast Ilias op een stoel zitten. Lekker geslapen? Vraagt Ilias met z'n zachte stem. Ik knik en eet m'n lekkere eitje op. Zo bakte mama hem ook altijd dacht ik bij mezelf. Ik wil bijna huilen als ik me bedenk dat ik al dagen niks van marjam heb gehoord. Vlug prop ik m'n eitje naar binnen en ga dan opzoek naar m'n sporttas waar m'n telefoon in zit. Ik open app en zie meteen 269 berichtjes... Allemaal van marjam. Voor het eerst in dagen lach ik echt. Dat kind is zo gek als een deur. Ik lees de berichtjes snel door, ze is echt hartstikke bezorgt vooral omdat ik niet naar school ben gekomen deze dagen... Snel bel ik haar op

Dina: hee
Marjam: waar ben je?? Ik heb je 30 keer gebeld en ik ben zoovaaak aan je deur geweest
Dina: het is een heel lang verhaal
Marjam: ik heb tijd..
Dina: ayoub heeft m'n eer afgenomen en toen stuurde hij het filmpje rond, m'n. Ma zag het en werd boos, ik liep weg, ayoub nam me mee naar een hoerenhuis, ik zat vast daar, Ilias heeft me bevrijd en nu ben ik bij Ilias.
Marjam: ohmyallah , dina.. Zeg dat je een grapje maakt
Dina: kon ik dat maar
Marjam: wat is het adres? Ik kom je halen
Dina: en dan? Ik ga echt niet meer naar huis eh
Marjam: je komt maar bij mij
Dina: sgoed ik sms het adres zowel

Ik hang op en kleed me aan. Ik pak m'n tas in en loop de trap af. Ga je nu al weg? Vraagt Ilias geschrokken. Ik weet niet wat ik moet zeggen en voel me schuldig. Hij was zo lief voor me. Jaa..ik...ja sorry een vriendin komt me ophalen en ik kan zolang bij haar blijven , jouw leven gaat toch ook door, ik kan moeilijk m'n hele leven bij jouw blijven wonen. Stamel ik. Ilias lijkt het te begrijpen. Vlug sms ik marjam het adres. Ik neem afscheid van Ilias en we wisselen nummers uit.

*tring tring*
Ik spring op van de bank en ren zi hard ik had naar de deur. Met een harde zwaai trek ik de deur open. En daar staat marjam. We knuffelen wel 10 minuten. Dan neem ik afscheid van Ilias en ga ik met marjam mee naar huis toe.

blind vertrouwenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu