Hf.33

1.7K 85 24
                                    

Hand in hand met marouan loop ik over het strand. We gaan zwemmen. Ik ga zwemmen. We hebben met een bikini voor me gekocht en die heb ik meteen aangetrokken. Het is niet goed waar ik mee bezig ben maar het voelt goed en ik wil me even laten gaan voor een dagje. Marouan vind het allemaal prima.

Voorzichtig loop ik met hem het koude zeewater in. Ik lach en loop rustig door. Het water is koud. Marouan loop vlak achter me. En voor ik het doorheb voel ik een duw in m'n rug en lig ik languit in het koude water. Ik geef een gil en spring omhoog. Marouan hijst me over z'n schouder en rent de zee in. Hij heeft een sixpack, nooit opgelet eigelijk. Marouan loopt steeds dieper en dieper de zee in. En laat me dan vallen. Het water komt tot m'n borst. Mooi he, en hij wijst naar de zon die recht op ons schijnt. Ik knik en knuffel hem. Wat ben ik blij met deze man. Alleen heb ik nog steeds liever Ilias bij me.... Bijna rolt er een traan over m'n wang omdat ik Ilias zo mis en ik weet dat als Ilias me hier zou zien met een jongen hij boos zou worden. En terecht. Marouan is volgens mij geen eens een moslim. Vlug zet ik de gedachten van m'n af. Marouan ziet dat ik ergens me zit en wrijft met z'n hand over m'n wangen. Ik glimlach en doe alsof ik vrolijk ben. Ik voel me onzeker, zo half naakt in een bikini in de zee... Straks vind iemand me dik of lelijk. Ik ben bang. Marouan pakt m'n hand. Ik heb een verrassing voor je, schoonheid kom maar mee. En hij pakt m'n hand en trekt me mee de zee uit. Nieuwsgierig wandel ik achter hem aan. De stroom van de zee is sterk maar marouan is sterker. Het water komt tot m'n knie en al gouw tot m'n enkel. Vlug droog ik me af en doe m'n langen gekrulde garen in een strakke paardenstaart. Over m'n bikini doe ik een wijd wit zomers jurkje.

Even later zitten we in de auto opweg naar de verrassing die marouan voor me heeft. De muziek staat hard en hij heeft niks anders dan z'n zwembroek aan. Hij is knap en krijgt veel aandacht van de meiden. MAr hij heeft enkel em alleen oog voor mij. Wat hij in me ziet weet ik zelf ook niet. Na een half uur in de auto gezeten te hebben stopt ,Arjan eindelijk de auto. Ik kijk om me heen en zie dat we op een prachtig stuk van het strand zijn. Overal palmbomen, het is rustig, en gigantische huizen staan langs het water. Kom schoonheid ik heb een huisje gehuurd voor ons 2 voor een weekje, zegt marouan dan en hij heeft me een zacht kusje op m'n wang. Ik gloei helemaal en m'n bui kan niet meer stuk. Langzaam stap ik uit en alsof marouan m'n gedachten kan lezen zegt hij: ik heb je spullen al ingepakt ze liggen in de kofferbak. Ik glimlach en samen lopen we een prachtig huis langs de zee in. Wauw....ik sta in een gigantische open ruimte. Een grote kroonluchter bedekt het plafond. Heel even moet ik aan het huis van Ilias denken dat er precies zo uit zag. Maar als ik marouan zie stuntelen met de koffers vergeet ik Ilias en schiet marouan te hulp.

De koffers zijn uitgepakt en tegelijk ploffen we neer op de bank. Ik ben uitgeput puf ik dan. Ik kruip tegen marouan aan en hij slaat een arm om me heen. Ik lig op z'n borstkast. Het heerlijke moment van stilte word ruw doorbroken door het geluid van een hijgerige maag. Ik zie Marouan blozen en hij staat op. Zullen we uiteten gaan? Zegt hij dan romantisch. Ik knik en spring op. Wacht ff omkleden. Zeg ik terwijl ik de trap op ren. Ik kan natuurlijk niet in een zomer jurkje met een bikini uit eten gaan. Ik plof neer op het bed en bekijk m'n kleding. Marouan heeft echt alles meegenomen, hij is geweldig. Ik pak een kort strak jurkje met wat glitterens erop. Goedkeurend bekijk ik mezelf in de spiegel. Ik pak wat zomerse slippertjes met een bandje over m'n tegen en vrolijk huppel ik de trap af naar marouan. Hij staat al klaar bij de deur en heeft een simpele blauwe spijkerbroek met een wit blousje aan. Fluitend kijkt hij me aan en pakt m'n hand. We stappen in de auto en zoals gewoonlijk zet marouan harde muziek op. Ismo~hoofdpijn. Een scheut van mijn schiet door m'n hart en ik denk meteen aan Ilias. Dit was ons liedje. Vlug zet ik een ander liedje op. Marouan kijkt het nuet eens door te hebben en zingt vrolijk door. Hoe graag ik Ilias ook wil vergeten, het lukt gewoon niet. En hoeveel ik ook van marouan houd, Ilias is mijn man... Ik heb marouan nog niks verteld over mijn leven in Nederland en hij mij niks over zijn leven in Nederland.

Na nog niet eens een kwartiertje gereden te hebben stopt marouan de auto naast de Eiffeltoren. Parijs, blijkbaar. Vrolijk sta ik op uit de auto en hand in hand met marouan kopen we een kaartje voor de Eiffeltoren. Ik kijk omhoog naar de top. Wat hoog zeg ik dan. Marouan knikt 'hoogtevrees?' Ik schud m'n hoofd en volg hem de Eiffeltoren in. Ik geniet van het diner op de bovenste verdieping van de Eiffeltoren. Het is onwijs hoog en we hebben een prachtig uitzicht ver Parijs en misschien zelfs omstreken. Ik geniet van m'n lasagne. Het is zo lekker, pas als ik uitgegeten ben besef ik dat er vlees in zat... Verschrikt kijk ik op. Marouan...is dit halal? Vragend kijk ik hem aan. Tot mijn verbazing knikt hij en wijst naar een haal certificaat dan aan de muur hangt. Opgelucht laat ik me achterover zakken. We genieten nog even van Get uitzicht en besluiten dan maar naar huis te gaan. Het is nog niet heel laat misschien 21:00, maar ik ben uitgeput. Ik kn niet wachten om in het gigantische bad, dat ik al. Gezien heb. Te gaan liggen. Het huis dan marouan gehuurd heeft is fantastisch em alles is perfect.

blind vertrouwenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu