Κεφάλαιο 31

13.3K 1.2K 50
                                    

"Τι;" ειπε κανοντας ενα βημα πισω. "Θα παντρευτεις με αυτον;" με ρωτησε σοκαρισμενος και εσκυψα το κεφαλι μου.

"Απαντα γαμωτο!" φωναξε.

"Τι θελεις; αυτο που ηθελες το πετυχες. Με εκανες να σε ερωτευτω και με πληγωσες με τον χειροτερο τροπο. Τοσα ψεματα! Φυγε! Τρεξε στην Λαουρα."

"Ακουσε με γαμωτο! Ακουσε με και μετα κανε οτι θες! Καποιος θελει να μας χωρισει Ευτυχια. Αληθεια σου λεω!"

"Μην περιμενεις να πιστεψω ηλιθιες δικαιολογιες! Πως ειναι δυνατον να θελει καποιος να μας χωρισει;! Την ειδα στο γραφειο σου Αχιλλεα! Δυο φορες! Την μια φιλιοσασταν και σημερα δεν ξερω και εγω τι θα κανατε αν δεν ερχομουν. Κι ολα αυτα πισω απ' την πλατη μου."

"Πιστευεις οτι θα σε απατουσα; Τόσο φτηνός θεωρείς ότι είμαι;" με ρωτησε και με κοιταξε με ενα βλεμμα που δεν ειχα δει ποτε. Απογοητευση.

"Ειδα οτι επρεπε να δω. Αυτο μου αρκει."

"Αυτη με φιλησε. Αυτη εβγαλε τα ρουχα της στο γραφειο μου. Την ακουσα να μιλαει με καποιον στο τηλεφωνο και να του λεει πως ολα πηγαν οπως ηθελε, οτι μας ειδες. Καποιος δεν μας θελει μαζι αγαπη μου. Πρεπει να με πιστεψεις."

Οση ωρα μου εξηγουσε ολα γυρω μου γυριζαν. Δεν ακουγα τι μου ελεγε. Ενιωθα τις αισθησεις μου να με αφηνουν και ξαφνικα ολα σκοτεινιασαν.

———————

Ανοιξα τα ματια μου και το πρωτο πραγμα που αντικρισα ηταν τα πανεμορφα ματια του.

"Μωρο μου εισαι καλα;" με ρωτησε χαϊδευοντας τα μαλλια μου.

"Πρεπει να φυγω." του ειπα αλλα μας διεκοψε ο ηχος του κινητου μου. Μολις το απαντησα η φωνη της Ελενης ακουστηκε.

"Μαμα! Μαμα θα παντρευτεις τον μπαμπα; θα ειμαστε μια ευτυχισμενη οικογενεια μαμα! Θα μπορω να λεω στις φιλες μου οτι εχω μπαμπα! Σ' αγαπω μανουλα, εισαι υπεροχη!" μιλουσε τοσο γρηγορα και η χαρα στη φωνη της ακουγοταν. Το θελει τοσο πολυ και δεν θελω να την απογοητευσω. Δεν το αξιζει.

Μερικες φορες πρεπει να θυσιαζουμε την ευτυχια μας για την ευτυχια των αλλων. Και αυτο θα κανω. Προτιμω να ειναι ευτυχισμενη η κορη μου παρα εγω. Και ξερω οτι μονο αυτο μπορει να την κανει χαρουμενη. Κάποια πράγματα τα ζεις ακόμα κι αν σε σκοτώνουν.

"Αγαπη μου θα μιλησουμε μολις ερθω να σε παρω απο το σπιτι του μπαμπα." της ειπα και τερματησα την κληση. Σηκωθηκα απο το κρεβατι του Αχιλλεα και κατευθηνθηκα προς την πορτα. Ο Αχιλλεας με εβλεπε χωρις να πει λεξη.

Ζωή ΠοδήλατοΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα