Κεφάλαιο 5

16.7K 1.3K 89
                                    

Ξυπνησα αρκετα νωρις γιατι επρεπε να ετοιμασω την Ελενη για το σχολειο.

"Μικρη!" την σκουντηξα απαλα στον ωμο και μουγκρισε.

"Σηκω εχεις σχολειο!"

"Ναι και τωρα που μου το ειπες θα σηκωθω αμεσως!" μου απαντησε με αγουροξυπνημενη φωνη.

"Ελενη ασε τις ειρωνιες και ντυσου!"

******

Πηγα την Ελενη στο σχολειο και οταν εφτασα στην επαυλη ετρεξα στο δωματιο μου. Επιασα ενα κομψο κοτσο τα μακρια μαλλια μου και κατεβηκα βιαστικα την σκαλα.

"Καλημερα! Ειμαι ετοιμη να ξεκινησω δουλεια! Πως σου φαινομαι;" ειπα στον Αιμιλιο και εκανα μια στροφη γυρω απο τον εαυτο μου αλλα συγκρουστηκα με καποιον. Καταλαβα αμεσως ποιος ηταν.

"Εδω ηρθες για να δουλεψεις. Δεν ειναι παιδικος σταθμος!" μου ειπε και απομακρυνθηκε. Βρηκα την ευκαιρια να τον προσέξω καλυτερα. Μην χασω!!

Φορουσε ενα σκουρο γκρι κουστουμι. Ειναι υπερβολικα γοητευτικος και άλλο τόσο αγενής.

"Καλημερα και σε σας!" απαντησα με σαρκασμο στην φωνη μου.

"Πριν φυγω θελω να σου μιλησω. Ελα στο γραφειο μου και φερε μου τον καφε μου. Αιμιλιε και εσυ μαζι της!" διεταξε και εξαφανιστηκε απο μπροστα μου. Τι κακότροπος! Δυο λεπτα να εισαι μαζι του μπορει να χαλασει η διαθεση σου. Δεν θα του κανω την χαρη.

"Καλημερα κοριτσι μου. Εισαι πολυ ομορφη!"

"Ευχαριστω πολυ!" απαντησα χαμογελαστα. Γεμισα ενα φλυντζανι με καφε. Ακολουθησα τον Αιμιλιο για να παμε στο γραφειο αυτου. Τι να θελει να μου πει; λες να με απολυσει;

Ανεβηκαμε στον τριτο οροφο και ο Αιμιλιος χτυπησε την πορτα του γραφειου του. Δεν πηραμε απαντηση, ετσι ανοιξε διστακτηκα την πορτα και περασαμε μεσα. Η οψη του γραφειου ηταν τρομακτικη. Οι τοιχοι ηταν βαμμενοι με μια αποχρωση του καφε και ολες οι κουρτινες κλειστες. Ο τυπος εχει θεμα με το φως. Τοσο σκοταδι...Γιατι; Μήπως έχει θέμα με τα μάτια του;

Τον ειδα που καθοταν στο γραφειο του και μελετουσε κατι χαρτια. Αφησα τον καφε στο γραφειο του και σηκωσε το κεφαλι του και με κοιταξε.

"Ευτυχια σε λενε, σωστα;" ρωτησε και ενεψα καταφατικα.

"Αιμιλιε τι θα κανει αυτη;"

"Εχω ονομα ξερετε!" ειρωνευτικα αλλα μου εριξε ενα υποτιμιτικο βλεμμα και ξανα γυρισε το βλεμμα του στον Αιμιλιο.

Ζωή ΠοδήλατοΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα