2.kapitola

1.2K 61 4
                                    


Obliecť si letné šaty asi nebol najlepší nápad. Nie že by bola zima ale všade bude alkohol chalani a keď spojíme tieto dve veci dokopy vznikne, no nie moc dobrá kombinácia. Sofia ma už čakala na zastávke.

„Ako za starých čias?"

„Akože to?" a začala som sa celkom úprimne smiať

„Naša nová/ stará akčná Lacey?"

„No poď ty Lacey."

„Lacey?"

„Áno?"

„Sľúb že si to užiješ."

„V najhoršom prípade siahnem po alkohole."

„Ty blázon."

Hudbu bolo počuť snáď v celej štvrti a keď sme prišli, rozhodne tam nebolo 30 ľudí. Ted ma z celej sily objal.

„Ahojte ženy." už mal samozrejme niečo vypité

„Čau Tedy." podala som mu darček a bežala som na wecko, lebo sa mi strašne chcelo cikať. Chvíľu som premýšľala prebíjaním sa davom či pôjdem na prízemie ale nakoniec mi voľba, že pôjdem na poschodie prišla bezpečnejšia. Bolo zamknuté. Niekto tam bol. za pár minút odtiaľ vyšla jedna baba, horšie bolo že za ňou chalan. Celkom som pochopila situáciu a len som sa na nich pousmiala. Kriste!! Môj poúsmev... trapaas!
Keď som celkom pokojne už vyšla zo záchodu, snažila som sa nájsť Sofiu. Nebola ani v kuchyni ani v obývačke. No jasné Filip.
Určite je s ním. Len akosi som ani toho jej princa nájsť nemohla. Keď som už tri krát obehla celý dom a vzdala pátranie, šla som sa napiť do kuchyne. Kola, džús, vodka, jeger, víno. Nie nejdem piť alkohol. Nie že by som nemohla, vlastne nemôžem ale, budem robiť hlúposti a nie som predsa socka nejdem sa opíjať sama. Ikeď niekedy mám pocit že práve to potrebujem. Vypnúť!!
nakoniec aj tak siahnem len po holej kole. Asi hodinku mi trvalo kým som sa dostala do obývačky. Do cela dosť ľudí som stretla, s každým prehodila reč a falošne sa usmievala. No nikde Ted, Filip ani Sofi. Zvláštne. Zrazu sa tam zjavil Šimon. Syn otcovho kamaráta a môj, no dajme tomu že známi.

„Dáš si so mnou pohárik?"
„Prepáč nepijem." trošku som sa zahrala na slušnú ikeď presne to som vtedy potrebovala.
„Len jeden."
„Tak fajn."
Pili sme jegra s kolou a do toho kopa rečí. Na hodiny som už ani nepozerala a poháriky sa liali jeden za druhým, keď tu zrazu Filip so Sofou.
„No že ste sa aj objavili." trošku v podnapitom stave som prehovorila.
„Ty si pila?" pýta sa Sofa
„Nie veľa."
„Tebe stačí málo."

Nebolo mi dobre a zase sa mi chcelo ísť na wecko.
„Idem na záchod."
„Mám ti pomocť?" chytil ma Ted za ruku a vzápätí na to som sa mu vytrhla.
„Nie! To zvládnem." vážne som nebola opitá, teda nie moc.
Snažila som sa zas a znova dostať na poschodie. Zvláštne bolo že tam skoro nikto nebol. Keď som vyšla po schodoch trošku sa mi zatočila hlava tak som si na chvíľu sadla. Po pár minútach som sa zase postavila. Nedošla som ani k dverám keď tu zrazu počujem moje meno.

„Laceybel?"
Tak mi hovorí iba jediná osoba na svete..

„Tom?" otočím sa a on stojí predo mnou. Chvíľu rozmýšľam či je ujo Jeger kúzelník ale potom mi došlo že on tam naozaj stojí. Nevideli sme sa asi 2 mesiace a nerozprávali..pfuuu dlho..

„Áno som to ja."
„Kde máš babenku?" keď som opitá , som drzá
„Nie sme už spolu."
„Oooooooo to sú mi novinky"
„Ty si pila, musíš ísť domov."
„Ty si stále rovnaký dospelák, och Tomík, Tomík."
„Si tu so Sofiou?"
„Hej..."
Bez dovolenia si ma prehodil cez plece. V tých šatách aj keď som bola opitá som sa necítila najlepšie, ba dokonca som rozmýšľala aké mám gaťky. Chvíľu sa bavil so Sofiou a chcel ma zaviesť autom domov.

„Ľudia ja nemôžem ísť domov!!" skričala som
„Aj keď je opitá v tom má pravdu, domov ísť nemôže, otec ju zabije." mudrovala Sofa
Medzitým ako sa tam dohadovali, alkohol v krvi začal účinkovať naporiadok. Postavila som sa na stôl a začala,  no mal to byť tanec, ale či sa to tak dalo nazvať to neviem.
„Tu zostať nemôže tiež, vezmem ju teda k sebe." povedal hneď ako ma videl na tom stole

Aj pod vplyvom som celkom pochopila že situácia je vážna. Všetkým to bolo divné a jediný kto nesúhlasil bol samozrejme Ted.

„Tak to teda nie!" kričal tam Ted
„Sofia povedz mame že je u teba keď bude volať otec a ráno pôjde domov, to je taký problém?"
„Nie! Presne viem o čo ti ide! Ty prasa!"
„Tichučko Teddynko, všetci vieme že jediný kto ju tu chcel od začiatku poje*ať si ty a ona ti nedala." pravdivo na neho vyhŕkol Tom

Zavládlo ticho, Tom ma schytil za ruku a ťahal ma do auta.

Milujem svojho brata [DOKONČENÉ]Where stories live. Discover now