6. Jazvy

336 34 2
                                    

Takže, nová epizóda je tu! Aj vám tento týždeň prebehol tak rýchlo? No dnešná kapitola je zameraná na stávku. Užívajte! ;)

***

Premýšľala som o tom, ako by som aj nemohla o tom premýšľať? Veď Black mi v podstate navrhol aby som s ním spávala! To je jednoducho nemožné, nemožné! Síce potom by prestali šikanovať Severusa ale...Nie! Prestaň na to myslieť Melany, nafackovala som si v duchu. Musela som sa trocha rozptýliť a tak som išla za Lily. Sadli sme si v knižnici, pretože Lily si ešte potrebovala dopísať esej na Elixíry. "Ty už máš esej napísanú?" opýtala sa ma Lily popri odpisovaní z učebnice. 
"Mám, včera sme ju robili so Severusom. Trvalo nám to príšerne dlho, veď ma poznáš." Lily sa na tom len uchcechtla a ďalej pokračovala v odpisovaní. V tom sa do knižnice privalil ako veľká voda Potter, tentokrát sprevádzaný Lupinom. 
"O, Lily aké prekvapenie že ťa tu vidím. Teba by som v knižnici nečakal." Potter sa nahol nad Lily a tým jej znemožnil písanie eseje. 
"Nezavadzaj Potter a buď potichu, si v knižnici tak sa tak správaj." napomenula ho karhavo a snažila sa ho odtlačiť preč. On nakoniec so smiechom povolil a posadil sa k stolu na druhej strane miestnosti. 
"On je tak otravný." povzdychla si. Lupin jej položil ruku na rameno. 
"Ospravedlňujem sa zaňho, vieš aký je." smutne sa usmial a išiel si sadnúť k Potterovi. 
"Nerozumiem prečo sa s nimi Lupin kamaráti, vyzerá byť veľmi... no nepasuje mi k nim." podotkla som. Lily mi prikývnutím dala za pravdu. 
"Lily v poslednej dobe si nejaká tichá, deje sa niečo?" opýtala som sa jej. V poslednej dobe vyzerala veľmi utiahnuto a to ma trápilo. 
"Máš pravdu, týka sa to Severusa, v poslednej dobe je voči mne odmeraný. Niečo sa muselo cez leto stať." povzdychla si nahlas a strápene sa na mňa pozrela. 
"Všimla som si, že voči tebe taký nie je, necháp ma zle len chcem vedieť čo sa s ním deje." zbalila si svoje veci a postavila sa na odchod. Za ňou hneď vybehol Potter, potom som z chodby počula len krik.

Zvyšok dňa som sa len bezcieľne potulovala po areáli školy, Lily sa pravdepodobne zišla do svojej klubovne a Severus bol od rána v izbe a učil sa. Možno by sa mu zišlo nejaké rozptýlenie alebo aspoň spoločnosť, bol v knihách zahĺbený od rána do večera. Zbehla som dole do žalárov a vkĺzla do tichej klubovne. Vyšla som po schodoch a namierila smerom ku chlapčenským izbám. Pred dverami do Severusovej izby som premýšľala či zaklopať alebo nie, nakoniec som len tak vošla. Severus tam nebol ale z kúpeľne som počula tečúcu vodu rozhodla som sa teda počkať. Počúvala som šušťanie dopadajúcej vody a rozhliadala som sa po izbe, Severusova posteľ bola ako jediná postlaná a veci okolo boli poupratované všade inde vládol chaos. Znechutene som si odfrkla, chlapi. Voda ustala, už som len čakala kedy sa otvoria dvere. No nebola som pripravená na to čo uvidím keď sa tak stane. Severus vyšiel von len s uterákom okolo bedier a môj pohľad padol na jeho hruď. Bola posiata jazvami, niektoré boli drobné, niektoré veľké, jedna dlhá sa mu tiahla cez rebrá na pravej strane. 
"Melany čo...?" zvolal keď si ma všimol, zostal nehybne stáť vo dverách a pozeral na mňa vyplešteným pohľadom. 
"Severus kto ti to urobil?" po mojej otázke nasadil svoju nečitateľnú masku akú som uňho vídavala len zriedka. 
"Počkaj von kým sa oblečiem zavolám ťa." ako v mrákotách som sa postavila a vyšla von za dvere po ktorých som sa následne zosunula. Nemohla som veriť tomu čo som videla. Vždy som vedela, že Severus to doma nemá na ružiach ustlané ale netušila som, že by to mohlo byť až také strašné. Až potom mi napadlo, že niektoré z tých jaziev by mohli byť spôsobené aj tými tyranmi.  "Poď dnu." počula som chladný hlas z druhej strany dverí. Potichu som vošla dnu, Severus sedel na posteli oblečení v košeli s dlhými rukávmi a prepaľoval ma pohľadom. Neváhala som ani sekundu a vrhla som sa mu okolo krku. Moja reakcia ho očividne zmiatla, len strnulo sedel a nechal nech ho objímam. 
"Ty nie si znechutená?" opýtal sa ma vážnym hlasom. Prudko som sa odtiahla, jeho ónyxové oči boli naplnené...obavami? 
"Samozrejme, že som znechutená, z ľudí ktorí sú schopní toto urobiť! Je to zverstvo." podráždenie v mojom hlase bolo úplne jasné. Teraz ma objal Severus, samozrejme že som mu objatie vrátila. 
"Myslel som si, že budeš zhnusená zo mňa." prehovoril po chvíli. Jeho slová mi lámali srdce. 
"Ako by som mohla Severus? Ty za to nemôžeš, urobil ti to tvoj otec, však?"   
"Väčšinu. Môj otec ma nenávidí, nenávidí všetko čo je spojené s mágiou a dáva mi to pocítiť. Teší ho keď ma môže vidieť zlomeného. Teší ho keď mi ubližuje." zaznela jeho odpoveď. 
"A Potter s Blackom tiež majú zásluhy." priznal po odmlke, stále sa v mojom náručí triasol. 
"Ach Severus je mi to tak ľúto, keby len existoval spôsob ako ťa pred tým všetkým ochrániť..." hlas sa mi zasekol. Možnosť tu bola. 
"Nedovolím aby ti tí idioti viac ublížili. Nedokážem zabrániť tomu aby ti neubližoval tvoj otec ale s tými kreténmi si poradiť dokážem." pohladila som ho po čerstvo umytých vlasoch, potom som mu navrhla aby cez leto prišiel ku nám, na dlhšie ako po minulé roky. Keď som sa uistila, že je úplne v poriadku pobrala som na odchod. Potichu som vstala a vyšla z jeho izby. Ako fúria som sa hnala cez areál k miestu kde sa najčastejšie zdržiavali Chrabromilčania. Keď som zbadala Potterovu strapatú hlavu vedela som, že tam naisto bude aj Black. 
"Black." zavrčala som cez zuby. 
"Ahoj Mel, ako sa máme? Dnes je prekrásny deň, nemám pravdu?"   
"Poď." prikázala som mu a otočila sa na odchod vedomá si toho, že ma bude nasledovať. 
"Tak čím ti môžem ulahodiť kráska?" opýtal sa s tým svojim frajerským úsmevom. Mala som chuť vylepiť mu poriadnu facku ale ovládla som sa. 
"Prehodnotila som tvoj návrh." povýšenecky som zavrčala. Ramenom sa oprel o stenu a ešte viac do mňa zavŕtal svoj pohľad. 
"Tak ako si sa rozhodla?" v jeho hlase bolo počuť jasný záujem. Diabolsky som sa uškrnula.

***

"Takže ako si ho nakoniec ulovila?" opýtala som sa mami. Skutočne som si nevedela predstaviť čo také sa vtedy mohlo stať. 
"Vieš technicky si ulovil on mňa. Ale to je nepodstatné. So Siriusom sme najprv mali veľmi..ehm..voľný vzťah nazvime to tak." potom sa mama odmlčala a nechala ma aby som to spracovala. 
"Mami! To naozaj! Páni, nikdy by som si nebola pomyslela... takže ste spolu len no..." nervózne som sa zahniezdila na gauči. 
"Pozri Maya, chcela si čistú pravdu, bohužiaľ pravda je takáto. So Siriusom som najprv len no spala, prestaň sa chechtať, bolo to ale kvôli tomu, že som chcela pomôcť Severusovi, až neskôr sa z toho vyvynulo niečo viac." mama sa usmievala sama pre seba, istotne spomínala na seba a Siriusa. "Keď si to tak zoberiem, kvôli nemu sa to celé začalo a kvôli nemu sa to celé skončilo." mama si uchlipla z čaju a usmiala sa na mňa.

***

"Mám pre teba dohodu."   
"Som samé ucho." vyškieral sa Black. 
"Súhlasím s tvojim návrhom." povedala som jednoducho, na jeho tvári sa mihlo prekvapenie no rýchlo to zakryl úškľabkom. 
"Takže uzatvoríme stávku. Nasledujúce tri mesiace sa budeme stretávať. A ak sa do mňa zamiluješ vyhral som a môžem si želať čokoľvek." posledné slovo zdôraznil, priblížil sa tak, že sme sa skoro dotýkali nosmi.
"Ale ak vyhrám ja, čo je isté, prestaneš šikanovať Severusa a odhovoríš od toho aj Pottera. Potom mám ešte jednu podmienku. Počas tých troch mesiacoch sa budeš Severusovi vyhýbať a toto celé bude našim tajomstvom rozumel si?" prezeral si ma skúmavým pohľadom ako by hodnotil situáciu. 
"Prímam ale aj ja mám podmienky. Stretnutia budú prebiehať podľa mojich predstáv, prijmeš akýkoľvek program, ktorý navrhnem a aspoň vtedy sa zbavíš tých predsudkov voči mne." začudovala som sa, on chce vymýšľať nejaký program? 
"A budeš ma oslovovať Sirius." zašepkal mi do ucha a jemne zatiahol za lalôčik, usmial sa. 
"Dohodnuté." zvrtla som sa na opätku a pálila preč, dúfajúc, že som sa rozhodla správne.

***

V nasledujúci kapitolách bude viac pasáží so Siriusom, čo je pochopiteľné, a takmer všetko sa bude odohrávať v dobe Záškodníkov. Rozhovory matky s dcérou budú len občas. Tak vyjadrite sa v komentároch či sa vám poviedka páči.


Prekliate 2: Doba ZáškodníkovWhere stories live. Discover now