♛ Kraliçelerin Savaşı ♛

79.7K 2.5K 1.3K
                                    

♛ Kraliçelerin Savaşı ♛

EJDERHA'NIN ÖFKESİ

Dokuz ırkın ve on iki halkın bir arada yaşadığı yer Diyar'dı. Eski Dilde Evare denilen bu yeri bir arada tutan, koruyan ve dengeleyen kişiler binlerce yıl önce yok olan ejderhaların güçlerine sahip hükümdarlardı.

Diyar'ın kurucusu ve ilk hükümdarı bir yüce kraliçeydi. Ejderhaların Savaşı'na katılan ve hükmettiği insanlar için kanının son damlasına kadar mücadele eden Deisenria'ydı. Diyar'ın tamamının son hükümdarı ise Athyrania'ydı. Gök Ejderha'nın onun türüne verdiği bilgelikle tüm Diyar'ın bir arada kalmasını sağlamış ve dengeyi korumuştu. Diyar en iyi dönemlerinden birini onun hükmünde yaşamıştı. Tıpkı onun hükmü gibi, Diyar'ın bütünlüğünün de sonu gelmişti. Tüm hayatını halkların barış içinde yaşamasına adayan Gök Kraliçe'nin üç kızı olmuştu. Kızlarından birinin sonraki hükümdar olması gerekirdi. İki kızının yaşı hükümdar olmak için uygundu.

Biri Kara Ejderha'nın Gücü'nü taşıyan, karanlığı ve kuzeyi temsil eden Kara Kraliçe Dymentsia; diğeri ise Ak Ejderha'nın Gücü'nü taşıyan, aydınlığı ve batıyı temsil eden Ak Kraliçe Nmerysa.

Gök Kraliçe Athyrania, onlardan birini seçerse Diyar'ın düzeninin bozulacağını biliyordu. Bunun için en küçük kızını, Kızıl Ejderha'nın Gücü'nün sahibi, ateşin ve güneyin temsilcisi Kızıl Kraliçe Mysania'yı seçmeyi istiyordu. Ancak Mysania, ileride annesine benzemeyecekti. Büyüdüğünde bilge ve barışçı değil; cesur ve savaşçı olacaktı. Kızıl Ejderha'nın Gücü'ne sahip olanların Diyar'da az olma sebebi hükmedilemez olmalarıydı. Kraliçe Athyrania'nın Mysania'yı eğitip varisi ilan etmek istediği herkes tarafından biliniyordu.

Karanlık ve aydınlık, Diyar'ın en büyük iki zıt gücüydü. Uzun yıllar sürecek bir barış imkansızdı.

Gök Kraliçe düşüncelerinde ne kadar haklı olduğunu göremeden öldü. O öldüğünde ikiz kızları on altı, en küçük kızı ise henüz altı yaşındaydı.

Yüce Kraliçe Deisenria'nın soyundan gelen herkes gibi Dymentsia ve Nmerysa'nın Diyar'a hükmetmeye hakkı vardı. Onların ırkının geleneklerine göre ailelerinden biri öldüğünde en az on yıl savaş olmamalıydı. Tahttan vazgeçmeyip geri çekilmediler. Aynı anda hükmetmeye kararlıydılar. Üç ay başkentte kaldılar. Daha sonra birbirlerine uyum sağlayamadıklarını fark edip Diyar'ı ikiye ayırdılar.

Kara Ülke ve Ak Ülke adlarında yeni bölgeler kuruldu. Bu iki ülke tam on yıl boyunca barış içinde yaşadı, on yıl sonra ise birbirlerine savaş ilan etti. İki kraliçe de Diyar'ı birleştirmeyi ve Diyar'ın tamamına hakim olmayı istiyordu. Unuttukları birisi vardı: Kızıl Kraliçe. Kızıl Kraliçe artık büyümüş ve güçlenmişti. Savaş ilanıyla değişen Diyar'da gerçekleşen olaylar, savaşa onu da katacaktı. Diyar'ın insanları ise savaş başlamadan herkesin adını bilip anmaktan çekindiği kehanetin gerçekleşmek üzere olduğunu fark edeceklerdi.

Kraliçelerin Savaşı.

Yüzyılları kapsayan bu kehanet, Diyar'ın gelmiş geçmiş en büyük savaşları hakkında haber veriyordu.

Bu savaşlardan hangileri sağ çıkacaktı? Hangisinin ülkesi yitirilecekti? Peki ya kehanet? Hepsini ilgilendiren bu sorunu hangisi daha önce fark edecekti? 

Diyar'ın son hakiminin ölümüydü Diyar'ı ikiye ayıran,

Aydınlığın ve karanlığın savaşıydı durdurulamayan,

Bir kar kraliçesinin hükmüydü imkansız sayılan,

EJDERHA'NIN ÖFKESİ ♛ Kraliçelerin Savaşı IWhere stories live. Discover now