24

7.9K 569 46
                                    

Baran

-Sonra işte bekçiye 'yurda sapık dadanmış' diye bağırdı. Neye uğradığımı şaşırdım lan. 2 saat bekçiden kaçtım. Şerefsiz herif nasıl hızlı koşuyorsa.

Tekrar kahkaha attılar. Gülünecek ne var bunda? Kardeşimden sapık damgası yedim resmen.

-Lan, bu kız seni şebeğe çevirdi resmen. Geçen de yurtta ki kızlar sapık diye kovalamışlardı seni.

Burağın gülüşlerinin arasında kurduğu cümleye yine kahkaha attılar. İstemsiz bende güldüm. Ne yalan söyleyeyim bildiğin şebeğe döndüm. Sürekli birileri tarafından kovalanıyorum. Ama sonunda kardeşime kavuşmak varsa, varsın kovalasınlar.

-Ya geçen de bensiz gittiniz kızın okuluna. Bi ben göremedim şu meşhur Aslıyı.

Ecemin çocuksu konuşmasına hepimiz güldük.

-Resmini gördün ya Ecem.

Emreye dil çıkarıp bana baktı.

-Ama ben gerçeğini merak ediyorum.

Dudaklarını büzüp omuz silkti.

-Baran, ailen ne diyor bu işe? Yani Aslıyı bulduğunu biliyorlar mı?

Burağa baktım.

-Biliyorlar. İlk inanmadılar bulduğuma ama sonra inandırdım. İkisi de Aslıyı oradan almak istiyor.

Ecem kaşlarını çattı.

-E alsınlar. Sonuçta kızları, sen neden engel oluyorsun buna?

-Aslıya hiç bir açıklama yapmadan, o bize inanmadan onu ordan alamayız. Daha bizden haberi bile yok. Şimdi karşısına çıksak kabul eder mi sence bizi?

Biraz düşündü. Haklı olduğumu anlayınca başını salladı.

-Siktir.

Buğranın ettiği küfürle ona döndük.

-Ne oluyor lan?

-Şu Aslı mı bana mı öyle geliyor?

Başımı Buğranın baktığı yere çevirdim. Evet, Aslıydı. Ama onun burada ne işi vardı ki? Siyah saçlarını açık bırakmış, mavi gözleri kimseye bakmıyordu. Ellerini üzerinde ki siyah montun ceplerine koyup boş bir masaya oturdu. Yan masamıza. Sessiz bir küfür mırıldanıp Buğranın arkasına, Aslının beni göremeyeceği şekilde oturdum. Çocuklar bir bana bir de Aslıya bakıyordu. Aslı etrafına bakarken gözleri bizim masayı buldu. Gözleri hepimizin üzerinde gezindikten sonra önüne döndü. Tabi beni görememişti. Bizimkilere bir baş hareketi yaptığımda hep beraber ayaklandık. Burak hesabı ödemeye giderken biz de çıkışa doğru ilerliyorduk.

-Hey! Baksana sen bi!

Gözlerimi irice açıp olduğum yerde durdum. Çocuklar da en az benim kadar şaşkındı. Yavaşça arkamı döndüğüm de Aslı bana doğru ilerledi. Gözlerimi ondan ayırmayıp olacakları beklemeye başladım. Ama o beni şaşırtarak yanımdan geçti. Gittiği yere baktığım da bi erkeğin önünde durduğunu gördüm. Kaşlarımı çatarak beni göremeyeceği bir yere gidip onları izledim. Çocuk kaşlarını hayretle havaya kaldırdığı saniye Aslıya sarıldı. Sinirlerime hakim olamayıp saklandığım yerden çıkıp onlara doğru ilerlesem de bizimkiler kollarımdan tutup zorla dışarı çıkardılar.

Kardeşimin etrafında erkek olmasından nefret ediyorum!

İpek

Yarı yıl tatile girmiş bulunmaktayız. Aslı kış aylarını sevdiği için dışarı çıkmıştı. Ama biz soğuğu sevmediğimiz için televizyon odasında oturmuştuk. Selin dergileri karıştırırken Buse magazin kanalını açmış dikkatle izliyordu. Ben ise elimde telefon oyun oynuyordum. Evet yine.

-Bak bak şerefsize bak. Gül gibi karısını aldatmış it. Bide 2 çocuğu var utan utan. Hayranlarından utan bari köpek.

Busenin sinirle konuşmasına aldırış etmedik. O hep böyleydi zaten. Böyle saçma salak insanların hayatını izler, sinirden yerinde duramazdı. Selinle bakışıp omuz silktik ve tekrar oyunuma döndüm. Tam 1 saat Busenin ünlülere hayranlığını ve sinirini dinledik. En sonunda Selin dayanamayıp üzerine atlamıştı ve saç baş birbirlerine girmişlerdi. Ben bir anne edasıyla aralarına girmeye çalışsam da arada kaynadığım için vazgeçip yerime oturdum. Gülerek onları izlerken onlar yerde yuvarlanıp birbirlerinin üzerine çıkıyorlardı. Telefonuma gelen mesaj sesiyle bakışlarımı onlardan alıp telefona çevirdim. Mesajın üzerine tıkladığımda Aslının resim attığını gördüm. Yanında ki... Oha Mert! Önceden aynı okuldaydık. Eski yurdumuz da erkek yurdu da vardı. Mert 7 yaşında evlatlık verilmişti. E tabi bi daha görüşememiştik.

2 saat sonra Aslı paldır küldür odaya daldı. Biz ona anlamayarak bakarken ağzından çıkan kelimlerle inme inmiş gibi kaldık.

-Ben hamileyim.

Aslı

Şuan o kadar komiklerdi ki. Hepsi hareketsiz bana bakıyordu. Kendimi daha fazla tutamayıp kahkahayı bastım. Kızlar hala bana şok olmuş bir şekilfe bakarken gülüşlerimin arasında konuştum.

-Ulan şaka yaptım!

Sonrası ise hepsinin birden üzerime atlamasıyla ve benim yere düşmemle sonlandı.

DELİKANLI KIZLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin