2

14K 780 46
                                    

Arkadaşlar hikayeye bir kız daha ekledim. Tanıtımda 3 kızdı, ama karar değistirip 4 kız yaptım. İyi okumalar :))

Şeytan İpek

Başımda dikilen Aslıya söverek yatağımdan kalktım. Bugün yeni okulumuzun ilk günü. Ne heycanlı ama! Eski okulumuzdan ettiğimiz bir kavgadan dolayı atılmıştık. Aslında atılmamız saçmaydı. Çünkü daha önce de çoğu kez kavga etmiştik. Bu son ettiğimiz kavga hiçbir şeydi bizim için. Müdiremizde bizi başka bir okula yazdırdı. Oflayarak okul kıyafetlerini giyinmeye başladım. Buse, Aslı ve Selin çoktan hazırlanmış beni bekliyordu. Siyah okul eteğimi giyinip hızla beyaz lakosumuda geçirdim üzerime. Saçlarımı tepeden dağınık bi topuz yapıp odadan çıktık beraber.

Okula geldiğimizde Selin derin bi nefes aldı. Yeni ortamlara geldiğimiz zaman her zaman heycanlanan bir yapısı var. Buse ve bende heycanlıydık aslında ama Selin kadar belli etmiyorduk. Aslı ise aramızda ki en umursamaz insandı. Olsun da bitsin havası vardı. Beraber okul bahçesine girip çevreye bakınmadan ilerledik. Müdire hanım okula daha önceden uğradığı için sınıflarımızı biliyorduk. 11-A. Koridorda boş boş etrafa bakıp sınıfımızı aramaya başladık. Ve bulduk, 3. Kat. Oha. Üsengeç bi insan olarak bunu bi hakaret olarak kabul ediyorum. Sınıfa girdiğimizde ben ve Buse sıra kavgası yapmaya başladık bile. Aslı bize 'sizden iğreniyorum' bakışları atıp ortadaki sıranın en arkasına geçti. Selin ise bizi tanımıyormuş gibi yapıp Aslının yanına oturdu. Bizde Buseyle bakışıp bir ön sıralarına oturduk. Sınıftakiler bize 3. Gözümüz çıkmış gibi bakınca Aslı eliyle 'hayırdır' işareti yaptı. Kafalar anında önüne dönünce Selin kıkırdadı. Biz ön planda olmayı severiz, bi ortama girdiğimiz de bize bakmaları rahatsız olmayız. Ama Aslı hem rahatsız olur hemde utanır. Evet, sert yapısının altında utangaçlık da var.

Öğle tenefüsünün zilini duyunca Aslı küfür ederek kalktı yerinden. Matematikten nefret ederdi. Gülerek sınıftan çıkıp kantine indik. Aslı kendine 2 tost bi meyve suyu alıp cam kenarındaki masalardan birine oturdu. Ben ve Selin 1 tost alırken Buse çikolata alıp Aslının yanına geçtik.

-Okulu nasıl buldunuz?

Busenin sorusuna ilk Selin cevap verdi.

-Sıkıcı.

Arkasından ben konuştum.

-Valla kankalar ben ekşın var dediler geldik havasında bi kızım. Bu okulda hiç birşey yok.

-Sıradan okul işte, iğrenç, inek öğrenciler, sıkıcı öğretmenler.

Aslı son noktayı koyup ne ara bitirdiğini anlamadığım tostun ikincisine geçti. Karşı masadan bi kızla göz göze gelince kız suratıma dik dik baktı. Alayla sırıtıp bende ona bakmaya başladığım da kız gözlerini kaçırıp yanındakilere odaklandı. Masalarında 4-5 tane çocuk 1-2 de kız vardı. Önüme dönüp tostumu yemeye devam ettim. Kızlarla matematikçinin giydiği kıyafetlerden konuşup kahkahalar atıyorduk. Bir de üzerine Buse hocanın taklidini yapınca daha da güldük. Masada bir gölge hissettiğimiz de hepimiz başımızı kaldırdık. Az önce masada bakıştığım kızdı bu.

-Sessiz olun.

Söylediği söze Aslı sırıttı, Buse dik dik baktı, Selin kaşlarını çattı. Ben ise kıkırdadım.

-Niye, sesten dolayı iyi yiyişemiyor musun yoksa?

Kız önce kızardı sonra morardı. Aha şimdi lacivert olucak valla.

-Ne diyorsun lan sen!

Kızın bağırmasıyla Aslı gürültüyle ayağa kalktı. Oturdugu sandalye sert bir şekilde yere düşse de aldırmadı.

-Asıl sen ne diyorsun lan, sen kime neyin atarını yapıyorsun?!

-Size sessiz olun dedik!

Ben az önce ekşın yok mu demiştim? Lafımı geri alıyorum.

-Bizde olmuyoruz diyoruz kardeşim, sıkıntı?

Selin kızın üzerine yürüdüğünde kolundan tutup durdurdum.

-İlk günden mimlenmeyelim kızlar.

Buse beni onaylayıp kızlara döndü.

-Aslı, Selin hadi gidelim.

Kantinin çıkışına doğru yürüdüğümüz sıra kızın 'göt korkusu bu demek ki' lafını duymamızla Aslı arkasını dönüp kıza hızla yürüyüp suratına yumruğu geçirdi. Kız hunharca bağırıp yere düştüğünde bizde koşarak Aslının yanına gittik.

-Sakin ol, tahrik etmeye çalışıyor görmüyor musun!

-Sikerim tahriğini de onu da lan!

Gelen sesle hepimiz arkamızı döndük.

-Arıza Aslı, yine sahalarda.

DELİKANLI KIZLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin