Κεφαλαιο 8.

277 27 1
                                    

Αφου εχω χαλαρωσει στη πολυθρονα και περιμενω πως και πως να φτασουμε η μανα μου,μου σκουνταει το χερι. Βγαζω τα ακουστικα απο τα αυτια μου και τριβω τα ματια μου με τα χερια μου ωστε να ξυπνησω.

"Φτασαμε" Μου λεει και εγω σηκωνομαι. Ειμαι τοσο χαρουμενη. Σηκωνομαι και βαζω τα πραγματα μου μεσα στην τσαντα και περνω τις βαλιτσες μου ωστε να βγουμε εξω. Η μανα μου ειναι μπροστα και εγω λιγο πιο πισω.

Αφου εχουμε παρει τα πραγματα μας απο αυτο το μηχανημα που κινειται η μανα μου βγαινει εξω απο το αεροδρομιο. Περνουμε ενα ταξι και η μανα μου λεει την διευθυνση που θα παμε. Εγω μεχρι να φτασουμε κοιταω απ'εξω απο το παραθυρο λες και ειμαι εξωγηινος.

"Σ'αρεσει;" ακουω την φωνη της μανας μου.

"Ναι ειναι τελεια" της λεω και συνεχιζω να κοιταω εξω.

"Για διακοπες ηρθατε;" μας ρωταει ο οδηγος.

"Οχι,μετακομισαμε μονιμα" απανταει η μανα μου. Και του χαμογελαει. Εγω δεν δινω σημασια σε αυτα που λενε το μονο που μ'αρεσει να ακουω μερικες φορες στην συζητηση τους ειναι η βρετανικη προφορα του οδηγου. Με τρελενει τοσο πολυ.

"Λοιπον φτασαμε" λεει ο οδηγος και μας αφηνει απ'εξω απο το κτηριο που ειπε η μανα μου. Ειναι πολυ ωραιο και διακοσμιμενο. Σαν ξενοδοχειο περιπου. Η μανα μου πληρωνει το ταξι και περνουμε τις αποσκευες μας. Αφου το ταξι εφυγε η μανα μου με κοιταζει και μπενουμε μεσα στο κτηριο.

"Γειας σας..εχουμε ενοικιασει ενα διαμερισμα" λεει η μανα μου.

"Σε ποιο ονομα;" ρωταει η υπαλληλος.

"Μος" λεει η μανα μου. Ακομα το επιθετο του πατερα μου εχουμε κρατησει. Βεβαια ειναι πολυ μικρο το επιθετο του πατερα μου αλλα ειναι πολυ βολικο ωστε να το θυμαται καποιος.

"Το διαμερισμα σας ειναι στο 5ο οροφο" μας λεει και μας δινει το κλειδι μας.

"Μαμα ποσο θα πληρωνουμε;" ρωταω σιγανα να μην με ακουσει κανενας.

"500 δολλαρια καθε 2 μηνες" λεει η μανα μου. Ειναι πολυ μικρο το ποσο βεβαια αλλα το κανουνε ετσι για να εχει κοσμο.

"Και εμεις ποσο θα κατσουμε εδω περα;" την ρωταω.

"Δε θα κατσουμε πολυ. Αυριο κιολας θα παω να δω πως ειναι το σπιτι. Εσυ θα κατσεις εδω βεβαια γιατι σου εχω εκπληξη" μου λεει η μανα μου.

"Τελεια" λεω και στριφογυρναω τα ματια μου. Γιατι να μην παω και εγω;

"Λοιπον την αλλη βδομαδα θα παμε να δουμε το σχολειο σου. Βρηκα ενα και επισης βρηκα και την κλινικη που θα πηγαινεις. Ειναι πολυ ωραια διαβασα και κανουμε πολλα διασκεδαστικα πραγματα" μου λεει.

Problems {H.S}Where stories live. Discover now