Kapitel 3 - Jullov

1.6K 37 6
                                    

Två veckor har gått sedan Harry och Malfoy hamnade i sjukhusflygeln. Harry badar i läxor och som grädden på moset har de även börjat träna för Quidditch-säsongen. Han sitter i uppehållsrummet med Ron och Hermione och ser på hur Hermione skapar ett svävade eldklot av ett av deras kladdpapper till trollkonsthistorian. Det har precis blivit lov och de har tagit en kväll från alla läxor och uppgifter.

- Såg ni Malfoys ansikte när jag lyckades med trolldrycken idag på lektionen? Skrattar Ron och Harry ler åt tanken.

Ron är inte särskilt begåvad, men han försöker och idag var kanske den första gången han någonsin lyckats bättre med något än Malfoy. De hade i uppgift att skapa ett elixir som läker sår och Ron lyckades prima, medan Malfoy inte ens fick ett skrubbsår på armbågen att läka.

Faktiskt, så har Malfoy gått ned sig rejält de senaste veckorna. Han har alltid briljerat i de flesta av deras ämnen, men nu verkar det ha gått riktigt snett för honom. Varje gång Harry ser honom är han rödkantad i ögonen och hans blonda hår, som alltid har legat perfekt, är rufsigt och smutsigt. Harry ser honom ibland vid middagen men de har aldrig så mycket som delat en blick sedan den där natten i sjukhusflygeln.

Efter middagen bestämmer sig Harry för att gå en promenad till Uggleboet och hälsa på sin egna uggla Hedwig. Han tar med sig några solrosfrön i fickan och en extra varm tröja, för nu är det december och det stora stenslottet är svårt att värma upp ordentligt, även med magi. Harry huttrar när han kliver ur porträttet och sätter fart mot Uggleboet i en snabb takt för att inte frysa ännu mer.

Han kliver in i Uggleboet och får snabbt syn på Hedwig i sin vita skrud. Hon putsar fjädrarna men stannar upp och ser på Harry med en missnöjd min när han dyker upp. Han räcker fram ett frö mot henne men hon vänder bort huvudet för att signalera att hon fortfarande är sur.

- Kom igen Hedwig. Jag vet att jag inte har varit här på ett tag... Men jag har frön till dig, lockar han och tillslut vänder hon huvudet mot honom. Han räcker fröna ännu längre fram. Hon nafsar honom hårt i fingret som hämnd men tar sedan ett frö i näbben och låter honom klappa hennes snövita fjädrar.

Harry sätter sig ned vid hennes pinne hon sitter på och tar fram Marodörkartan som han också tagit med sig i fickan. Kartan är på ett sätt det enda sättet han kan slappna av och han blir snabbt lugn av att se hur Hermione sakta går upp för trappan till sin sovsal och hur Dumbledore som vanligt vankar av och an i sitt kontor.

Han låter blicken vandra runt kartan och tillslut hittar hans ögon det som hans undermedvetna letat efter: Draco Malfoy. Han ser hur Malfoy vandrar runt på andra våningen. Det är inte för långt härifrån, tänker Harry men skakar av sig tanken. Vad skulle han göra, gå och möta Malfoy där?

Efter en stunds studerande ser Harry hur Malfoy har gått tillbaka till sitt uppehållsrum och slagit sig ned i en fåtölj. Harry viskar snabbt "Färdig med fuffens" till kartan för att den ska stänga sig, klappar lite snabbt Hedwig som hej då och lägger ett par till frön nedanför hennes fötter. Hon kurrar nöjt och nafsar i sig ett frö som tack.

När han går ut ur Uggleboet drar han in fingrarna i ärmarna på tröjan och huttrar till. Han önskar nästan att han hade tagit med en extra tröja. Han ser ut ur ett fönster och till sin förvåning är det stjärnklart. Han bestämmer sig snabbt för att hämta sin läxa i astronomi och ta sig upp till astronomitornet för att studera lite.

Efter en kvart är han äntligen uppe för alla trappor. Han har tagit på sig en extra stickad tröja med ett stort H på sig som Rons mamma mrs Weasley har stickat till honom och den värmer så bra att Harry undrar om den har magiska krafter.

Stjärnorna står i ett mycket speciellt mönster och planeterna likaså och snart är Harry så uppfångad av himlen att han nästan glömmer bort att det är sent och att hans läxa väntar på honom. Han sliter sig från den fina synen och skriver snabbt ned några anteckningar på ett pergament och börjar sedan den långa vandringen tillbaka.

Det känns skönt när han kliver in genom porträtthålet. Han är trött och kall och det ska bli skönt att lägga sig i sängen utan att behöva tänka på att gå upp tidigt imorgon. När han kommer upp i sovsalen sover Ron tungt och Harry lägger sig snabbt i sängen. Han tar upp Marodörkartan och ser Malfoys namn i sin sovsal. Harry undrar en sekund om han sover men tanken håller inte i sig och han somnar snabbt tungt i sin säng, värmd av tanken att det äntligen är jullov. 





A love story - Drarry (Harry Potter FanFiction) SVENSKDär berättelser lever. Upptäck nu