Kapitel 1 - Mycket märkligt

3.2K 64 39
                                    

Från andra sidan rummet känner Harry hur någon stirrar på honom. Han tittar upp för att se efter och där sitter han. Det blonda håret ligger hårt slickat mot huvudet och de gråa ögonen stirrar bara på honom. Harry tittar generat ned och då är det som att förtrollningen på andra sidan bryts och blicken är helt plötsligt borta. Harry reser sig från frukosten och går ut ur stora salen med raska steg och blicken ned i marken. Märkligt.

När Harry fått på sig kläder och samlat ihop sina böcker i den svarta axelväskan han alltid bär runt på är det dags att ge sig av ned till lektionen i förvandlingskonst med Hufflepuff. Han gäspar stort när han svänger runt ett hörn och då krockar han hårt in i någon. Han tittar upp för att be om ursäkt och där står han, så klart.

- Sankte Potter. Självklart är det väl dig man stöter ihop med, säger han med avsmak och hans elevhemsvän Pancy Parkinson flinar elakt.

- Se dig för, Potter! Utbrister Pansy stöddigt innan de två går iväg.

Harry går bara vidare, han har slutat bry sig om allt som Malfoy gör nuförtiden. Ända sen de börjat sitt femte år har Draco Malfoy, Harrys svurna fiende på Hogwarts skola för trolldom och häxkonst, börjat bli riktigt påfrestande. Det har snart gått ett halvår och han har ännu inte gett sig med gliringar och kommentarer varje dag. Harry suckar och går in i klassrummet där han sätter sig bredvid sina bästa vänner.

Dagen flyter på normalt och det är redan dags för sista lektionen. Harry har hela dagen försökt förbereda sig för lektionen i trolldryckskonst som hans hatlärare professor Snape håller i, men förgäves. Direkt när han sätter sig på sin plats ger Snape honom ett elakt leende.

- Potter, flytta ihop med mr Malfoy här framme. Du och Weasley gör alldeles för mycket ljud av er när ni sitter tillsammans.

Harry suckar tungt och tar sin tunga väska på axeln innan han slår sig ned bredvid Malfoy, som äcklat tittar bredvid sig när Harry sätter sig.

- Perfekt, mumlar han och himlar med ögonen.

- Tro inte att jag vill sitta här bredvid dig, mumlar Harry argt tillbaka.

- Potter! Sade jag inte åt dig att vara tyst? Fem poängs avdrag för Gryffindor.

Malfoy flinar elakt åt Harrys förlust. Harry knyter bara näven under bordet av hat för Snape. Fem poängs avdrag och för vad? För att Harry skulle veta sin plats?

De börjar lektionen och ska till Harrys lycka inte brygga ett elixir förrän i slutet av lektionen. De läser om olika trolldryckers påverkan och bredvid sig ser Harry Dracos diskreta blickar på sin bok. Han tittar argt tillbaka och Draco tittar bort, lite för snabbt. Harry tittar ned i boken igen och Malfoy kastar inga fler blickar.

- Så... Nu är det dags för oss att brygga. Om ni slår upp sida 368 i boken så har ni era instruktioner. Börja!

Harry slår i boken och får snabbt upp sidan. Trolldrycken för idag är en dryck som ska frambringa starka känslor, om man gjorde den rätt så att säga. Harry är inte direkt ett underbarn när det gäller trolldryckskonst och den enda känslan han antagligen kommer frambringa är skadeglädje från Snape.

När han reser sig från stolen för att gå och hämta sina ingredienser (skal från baggar, saft från träskgrodor, fyra muskotnötter och gräs från havets botten) ser han att Malfoy febrilt bläddrar i sin bok för att hitta receptet.

- Ett tips, Draco, är att sidan 368 är den rätta sidan, flinar Harry.

- Håll käft Potter! Harry skrattar innan han börjar trängas med de andra för att få tag på sina ingredienser.

A love story - Drarry (Harry Potter FanFiction) SVENSKDär berättelser lever. Upptäck nu